Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ

ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

+
-
ΜΑΡΟΥΔΑ ΜΑΡΙΑ-ΝΤΑΝΙΕΛΛΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3730-2942
Τιμή Έκδοσης
€11.50
Τιμή Πολιτείας
€10.24
(-11%)
Κερδίζετε €1.26


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

[...] Η ανά χείρας μελέτη για τα "Μέτρα εφαρμογής του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου στην Ελλάδα", της Μ. Μαρούδα, στην οποία ανατέθηκε η εκπόνησή της στα πλαίσια του έργου της "Διυπουργικής", αποτελεί ένα μοναδικό δείκτη για το όλο πολυδιάστατο εγχείρημα μιας καλύτερης και αποτελεσματικότερης διάδοσης και εφαρμογής του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου στην Ελλάδα. Με ευαισθησία για τη δράση του Ερυθροσταυρικού κινήματος και γνώση, η συγγραφέας καταγράφει συστηματικά την υφισταμένη κατάσταση των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί σ' εθνικό επίπεδο. Με μια μετριοπαθή κριτική προσέγγιση, υπό το πρίσμα της υπάρχουσας διεθνούς εμπειρίας και πρακτικής, αξιολογεί τα νομοθετικά κενά, τις διοικητικές ελλείψεις και προχωρεί σε προτάσεις πολιτικής για τη συμπλήρωση ή την περαιτέρω ενίσχυση στην εφαρμογή του πλέγματος των κανόνων του Ανθρωπιστικού Δίκαιου. Εκφράζει, έτσι, συνολικά ένα χρήσιμο οδηγό απολογισμού και δράσης, σ' ένα χώρο από τον οποίο αναδύεται η επείγουσα ανάγκη για την οικοδόμηση ενός σύνθετου μηχανισμού νομοθετικής, διοικητικής, δικαστικής κ.λπ. πρωτοβουλίας και ενεργειών.
Το βιβλίο της Μ. Μαρούδα, όμως, πέρα της χρηστικότητάς του στο συγκεκριμένο πεδίο αναφοράς, αποτελεί γενικότερα και μια πρωτότυπη και σημαντική συμβολή στη μελέτη θεμάτων των Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, που δυστυχώς στη χώρα μας συγκεντρώνει, ακόμη, ένα περιορισμένο ενδιαφέρον από την πλευρά του ακαδημαϊκού-ερευνητικού κόσμου. Έτσι, αναδεικνύονται και τα μεγάλα τρέχοντα ζητήματα σ' επίπεδο θεωρίας ή πρακτικής (π.χ. στο πεδίο της ποινικής καταστολής των παραβιάσεων του ΔΑΔ το θέμα οικουμενικής δικαιοδοσίας κ.λπ.).
Σε μια εποχή που καλούμαστε να υπερβούμε τα όρια της αδράνειας, της ανοχής, της απάθειας, μια τέτοια μελέτη βαίνει επέκεινα της απλής συμβολής στην ελληνική εργογραφία του συγκεκριμένου δικαϊκού κλάδου. Συμβάλλει περισσότερα, μάλλον, στην ψυχολογική προσέγγιση για τη μετατροπή του ατομικού και συλλογικού στοιχείου συνεισφοράς στην προσπάθεια εφαρμογής του ανθρωπιστικού δικαίου, σ' όλες τις περιστάσεις. Και τούτο υπενθυμίζει την αδήριτη ανάγκη διαμόρφωσης μιας οικουμενικής συνείδησης, που θα εκφράζει τις αρχές του ανθρωπισμού από κυβερνήσεις, Διεθνείς Οργανισμούς, Μη κυβερνητικές ανθρωπιστικές οργανώσεις, πολίτες.
Γιατί, ζητούμενο πάντα, εδώ και αλλού, παραμένει η διάχυτη μορφοποίηση μιας "κουλτούρας ανθρωπιστικού δικαίου". Η "δύναμη του ανθρωπισμού", πρόκληση για τον 21 αιώνα, είναι και ευθύνη του καθενός. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΙ
ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1
ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2
ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ 4 ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΤΟΥ 1949 ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΤΟΥ 1977
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3
Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΤΟΥ 1949 ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΟΥ 1977
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4
ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5
ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6
ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8
ΜΕΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ 1977
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
Ι. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗ ΛΗΨΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΙΙ. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
III. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ 27ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2000-2003 (PLEDGE)
IV. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΙINDEX
Λεπτομέρειες
ISBN139789601502298
ΕκδότηςΑΝΤ. Ν. ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2000
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΠΕΡΡΑΚΗΣ Ε. ΣΤΕΛΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3730-2942
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
CAMUS ALBERT (NOBEL 1957)
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΔΑΧΤΥΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ
ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΜΑΝΟΣ
€16.53 €4.96
(-70%)
Κερδίζετε €11.57

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS