Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

ΓΕΩΡΓΙΑΚΑΚΗ Ε. ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3730-0680




Παρουσίαση

Η σεξουαλική παρενόχληση αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο, που από παλαιό υπήρχε και θα υπάρχει στις διάφορες κοινωνίες και συναρτάται με ποικίλους παράγοντες/αίτια (και όχι μόνο το πολιτιστικό επίπεδο των προσώπων). Από παλαιά, επίσης, υπήρχε νομική αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού (π.χ. εξύβριση στο Ποινικό Δίκαιο, προσβολή της προσωπικότητας στο Αστικό Δίκαιο κ.λπ.). Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται (με αφετηρία τις Η.Π.Α.) γενικότερη νομοθετική και άλλη κίνηση κατά της σεξουαλικής παρενοχλήσεως, ιδίως στο χώρο εργασίας και εκπαιδεύσεως. Παρόμοιες κινήσεις υπήρξαν και θα υπάρχουν και στη χώρα μας. Με το νόμο 3488/2006 η σεξουαλική παρενόχληση και η νομική της αντιμετώπιση εντάσσεται στο γενικότερο θέμα της απαγορεύσεως της δυσμενούς διακρίσεως λόγω φύλου.
Με αφορμή την τελευταία αυτή νομοθετική ρύθμιση, επιχειρείται στο παρόν συνοπτική έκθεση των συναφών νομικών προβλημάτων και ρυθμίσεων, ώστε να δοθεί και στον μη ειδικό πολίτη η δυνατότητα επαρκούς ενημερώσεως - σύμφωνα και με τους στόχους της "ΕΚΛΑΪΚΕΥΜΕΝΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ".
Με το παράρτημα των νομοθετικών κειμένων, το γλωσσάριο και το αλφαβητικό ευρετήριο το έργο καθίσταται περισσότερο εύχρηστο.
Μαζί με τις ευχαριστίες στους συνεργάτες και στις Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα εκφράζεται η ευχή και η ελπίδα και το τεύχος αυτό να φανεί χρήσιμο στον αναγνώστη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Έννοια σεξουαλικής παρενόχλησης
Δράστης και θύμα
Νομική αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενοχλήσεως
Παράρτημα: Νομοθετικά κείμενα
Γλωσσάριο
Αλφαβητικό ευρετήριο
Λεπτομέρειες
ISBN139789601517728
ΕκδότηςΑΝΤ. Ν. ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2007
Αριθμός σελίδων62
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3730-0680
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΟΡΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ
VANOYEKE VIOLAINE
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74
ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΟΛΜΗ
WOODHOUSE M. CHRISTOPHER
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS