Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ

ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ

ΚΑΡΔΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Κωδ. Πολιτείας: 3730-3001




Παρουσίαση

Συνήθως οι εγκληματολόγοι ασχολούνται (μάλλον υπερβολικά ή ιδεοληπτικά) με την έννοια της φυλακής, με φουκωικές προσεγγίσεις, με θεσμικές κριτικές ή και με πολιτικού χαρακτήρα αξιολογήσεις.
Έτσι πολλοί χάνουν την ευκαιρία να μελετήσουν κοινωνικά ή πολιτισμικά χαρακτηριστικά των εγκλείστων και να κατανοήσουν τους τρόπους επιβίωσης/συμβίωσής τους μέσα στη φυλακή.
Η βίωση της ιδρυματοποιημένης καθημερινότητας και η υποχρεωτική επικοινωνία με τον πλαϊνό συγκρατούμενο ίσως τελικά είναι πιο κρίσιμο ζήτημα από τις σωφρονιστικές πολυλογίες των ειδικών.
Ένα από τα στοιχεία αυτής της επικοινωνίας αναλύει η διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών Αγγελική Καρδαρά (2008).
Στη διδακτορική της διατριβή με τίτλο "Φυλακή και Γλώσσα: η γλωσσική επικοινωνία των κρατουμένων ως κρίσιμο και αναπόσπαστο στοιχείο της δομής των φυλακών" η Αγγελική Καρδαρά αφού -ως πτυχιούχος της Φιλολογίας- αναλύει σε βάθος το πολύμορφο και πολυλειτουργικό γλωσσικό φαινόμενο ως μηχανισμό προσωπικής έκφρασης και κοινωνικής επικοινωνίας, προχωράει στον εντοπισμό των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των συνθηματικών κωδίκων και ειδικότερα της "γλώσσας του υποκόσμου" (argot, slang).
Προσεγγίζοντας την όλη θεματική υπό το πρίσμα της μικροκοινωνίας της φυλακής και του συναφούς υποπολιτισμού η Αγγελική Καρδαρά όχι μόνο συμβάλλει σημαντικά στο θεωρητικό προβληματισμό, αλλά ενισχύει το όλο σημαντικό εγχείρημα με επιτόπια έρευνα (στις φυλακές Κορυδαλλού και στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Αυλώνας) για να ιδιακριβώσει πώς και γιατί οι ίδιοι οι κρατούμενοι διαμορφώνουν τους όρους αυτής της ενδο-επικοινωνίας. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης του Καθηγητή Γιάννη Πανούση)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ
Η ΦΥΛΑΚΗ ΩΣ ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΕΚΤΙΣΗΣ ΠΟΙΝΗΣ
ΥΠΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ
ΕΡΕΥΝΑ
ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789601526850
ΕκδότηςΑΝΤ. Ν. ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων550
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3730-3001
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΩΣ Η ΣΙΜΟΝ ΕΓΙΝΕ Η ΜΠΟΒΟΥΑΡ
KIRKPATRICK KATE
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
DESPENTES VIRGINIE
€13.94 €5.58
(-60%)
Κερδίζετε €8.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS