Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ - ΕΝΑ ΕΠΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΜΑΧΗ ΘΕΡΜΟΠΥ

ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

ΕΝΑ ΕΠΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ

+
-
PRESSFIELD STEVEN
Κωδ. Πολιτείας: 3330-2508
Τιμή Έκδοσης
€21.20
Τιμή Πολιτείας
€14.84
(-30%)
Κερδίζετε €6.36


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Επτά μέρες πολέμου και ζωής... Σε ένα στενό πέρασμα του όρους Καλλιδρομίου με τη θάλασσα, που λέγεται Θερμοπύλες, μακριά από τη γενέτειρά τους, στα 480 π.Χ., τριακόσιοι επίλεκτοι Σπαρτιάτες πολεμιστές απώθησαν τους χιλιάδες πολεμιστές του Πέρση εισβολέα και έδωσαν με γενναιότητα τη ζωή τους, υπηρετώντας με ανιδιοτέλεια τη δημοκρατία και την ελευθερία. Μια απλή επιγραφή σε επιτύμβια στήλη δείχνει το μέρος όπου είναι θαμμένοι. Ο Πρέσσφιλντ, που εμπνεύστηκε από εκείνη την επιτύμβια στήλη, έχει συνδυάσει με υπέροχο τρόπο τη γνώση με τη φαντασία. «Οι πύλες της φωτιάς», όπου ο αφηγητής είναι ο μόνος επιζών της επικής εκείνης μάχης, ένας βοηθητικός του σπαρτιάτικου πεζικού που βρέθηκε ημιθανής κάτω από ένα άρμα και πιάστηκε αιχμάλωτος, είναι μια εξαίσια περιγραφή της μύησης ενός ανθρώπου και γυναικών που χάρισαν στον πολιτισμό αυτή την αθανασία. Με αποκορύφωμα την επική μάχη, «Οι πύλες της φωτιάς» υφαίνουν ιστορία, μυστήριο και τραγικό έρωτα σε ένα λογοτεχνικό έργο που φέρνει την ομηρική παράδοση στον εικοστό πρώτο αιώνα.
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςGATES OF FIRE
ISBN139789601600611
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 110
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων550
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΚΚΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΕπιμέλειαΛΕΛΟΥΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΡΕΣΦΙΛΝΤ ΣΤΙΒΕΝ
Κωδικός Πολιτείας3330-2508
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[21/08/2023] konynwa.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα από τα καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα που υπάρχουν. Περιγράφει με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο τη ζωή στην Αρχαία Σπάρτη του Λεωνίδα ώσπου να φτάσει στη Μάχη των Θερμοπυλών μέσα στην οποία σε βάζει από το πρώτο λεπτό.
[30/07/2023] ΜανιάτηςΠαναγιωτης.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Απίστευτο βιβλίο!!!Ένα από τα καλύτερα που έχω διαβάσει ποτέ!Χωρίς καμία υπερβολή ήταν σαν να βρισκόμουν κάπου κοντά και να έβλεπα τα γεγονότα να διαδραματίζονται εμπρός στα μάτια μου! Συστήνεται ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!!!
[20/01/2022] skoumpi_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ξεκίνησα να το διαβάζω και ένιωθα κάτι δυσάρεστο, πολλη βία, αίμα, πειθαρχία που δεν μου ταίριαζε. Παρόλα αυτά συνέχισα μέχρι το τέλος. Και εκεί που πίστευα πως για μένα θα ήταν απλά ένα μέτριο βιβλίο σε μια σελίδα διαβάζω τις σκέψεις και τις εξηγήσεις μιας γυναίκας από την Σπάρτη και κάνει ένα κλικ το βιβλίο και συστήνω σε όλους να το διαβάσουν.
[07/03/2021] EmmanouilGr34.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το διάβασα πριν χρόνια, ωστόσο το παρήγγειλα ώστε να το έχω στην συλλογή μου και να το ανοίγω κάπου κάπου. Αν αυτό το βιβλίο γινόταν ταινία, θα έβλεπαν κάποιοι τι θα σημαίνει να ανήκεις σε κάποια πόλη. Η υποχρεώσεις που απορρέουν από τα δικαιώματά του πολίτη είναι αυτό που σήμερα έχει φτάσει στην παρακμή. Η έννοια της αυτοθυσίας έγινε συνώνυμη με αυτήν την ανιδιοτέλεια της αθανασίας. Άριστο.
[23/02/2020] iasimakopoulos_10.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Είναι ένα βιβλίο γεμάτο βρισιές. Δεν είναι και το καλύτερο μυθιστόρημα που έχω διαβάσει. Επίσης τα δύο τρίτα του βιβλίου είναι περιττά.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ
MARCUS AURELIUS
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΡΩΠΑΙΤΟΥ-ΤΣΑΠΑΡΕΛΗ ΖΩΗ
€31.80 €15.90
(-50%)
Κερδίζετε €15.90

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS