Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

+
-
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΝΘΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-2538
Τιμή Έκδοσης
€33.00
Τιμή Πολιτείας
€23.10
(-30%)
Κερδίζετε €9.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό αποσκοπεί να προσφέρει μία συνοπτική, αλλά ολοκληρωμένη, εικόνα των διεθνών εξελίξεων από το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, το 1945, έως τη διάλυση του ανατολικού συνασπισμού και της Σοβιετικής Ένωσης, το 1991. Η μελέτη αρθρώνεται σε τρεις κύριους άξονες: Ψυχρός Πόλεμος, αποαποικιοποίηση και άνοδος του Τρίτου Κόσμου, ευρωπαϊκή ενοποίηση. Παράλληλα, παρουσιάζονται συνοπτικά οι σχολές της διεθνούς βιβλιογραφίας για ορισμένα ζητήματα (όπως την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου ή την αποαποικιοποίηση), ενώ παρεμβάλλονται και απόπειρες για την αποτίμηση της επιρροής ηγετικών προσωπικοτήτων: Στάλιν, Κέννεντυ, Κίσινγκερ, Ντε Γκωλ, Γκορμπατσώφ. Η μεταπολεμική είναι μία εποχή ιδιαίτερα γοητευτική ως προς τις διπλωματικές, πολιτικές, οικονομικές εξελίξεις, την οργάνωση της διεθνούς κοινωνίας, τις ιδεολογικές ακόμη ζυμώσεις. Η επαρκής γνώση της είναι απαραίτητη και για την κατανόηση των ζυμώσεων που συντελούνται στην επόμενη περίοδο, την οποία ζούμε σήμερα: ο μεταπολεμικός κόσμος, αντικείμενο άξιο συστηματικής και υπεύθυνης ιστορικής μελέτης, δεν παύει να είναι εξακολουθητικά παρών στις ζωές μας.
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601601298
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων512
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΟΥΡΣΗ ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-2538
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Spyros_m7

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

deathphilosophy, silver, s.sakkis, C Angelopoulos, Spyros_m7, Mados, Hurtman

Κριτικές για το προϊόν

[18/09/2023] Αλέξανδρος Κληρίδης.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο αυτό εστιάζει στα τρία κύρια ιστορικά γεγονότα, που σφράγισαν την παγκόσμια ιστορία μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο: το Ψυχρό Πόλεμο, την αποαποικιοποίηση, και την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Πολύ χρήσιμο για φοιτητές ιστορίας αλλά και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ιστορία του 20ου αιώνα!
[24/02/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πρόκειται για ένα έργο πολιτικής ιστορίας και ιστορίας των διεθνών σχέσεων, που επιφανειακά μόνο θίγει τις κοινωνικές τάσεις και την εσωτερική πολιτική. Στη θεωρία του Ψυχρού Πολέμου υπάρχουν τρεις βασικές θεωρίες. Η Ορθόδοξη, που θεωρεί υπαίτια για όλα τα δεινά και τις εντάσεις τη Σοβιετική Ένωση, την αναθεωρητική που θεωρεί υπαίτια για όλα τα δεινά και τις εντάσεις τις ΗΠΑ και μια Τρίτη και πιο πειστική, η «μεταναθεωρητική» άποψη, που δείχνει ότι η διπολική αυτή διαμάχη προήλθε από αμοιβαία παρανόηση των προθέσεων της άλλης μεριάς. Γίνεται και εκτενής αναφορά και στο Μεσανατολικό ζήτημα, που παρουσιάζει μια σχετική αυτονομία, επειδή σχετίζεται με περιφερειακά ζητήματα (όπως η αραβοϊσραηλινή διαμάχη) και όχι απλά με ιδεολογική και συμμαχική ταύτιση με τον ένα (τον φιλελεύθερο-καπιταλιστικό) ή με τον άλλο (τον σοσιαλιστικό) πόλο. Γι’ αυτό και συνεχίζει να ταλανίζει και να απασχολεί, παρά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου. Το βιβλίο διαβάζεται δύσκολα, αν και εισαγωγικό. Είναι όμως σαφές, κατανοητό και πολύ περιεκτικό παρά τη συνοπτικότητά του. Γραμμένο από Έλληνα επιστήμονα, όπου είναι δυνατό και επιτρεπτό και όπου υπάρχουν συνάψεις, γίνεται αναφορά και στην πολιτική και τα συμφέροντα της Ελλάδας.
[11/07/2012] deathphilosophy.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ίσως η καλύτερη εισαγωγή για τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Παρατίθενται επαρκώς τα γεγονότα, αξιολογούνται, συσχετίζονται μεταξύ τους και γίνεται αναφορά και στις επιπτώσεις που αυτά είχαν και στην Ελλάδα την εποχή εκείνη. Ιδανικό για κάποιον που θέλει να κατανοήσει τη σημερινή μορφή του κόσμου, μέσα από ένα επιστημονικό σύγγραμμα, ξεπερνώντας υπεραπλουστευτικές και λαϊκιστικές αντιλήψεις.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΝΤΙΟ ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ
AYKOL ESMAHAN
€15.92 €5.57
(-65%)
Κερδίζετε €10.35
Ο ΜΕΓΑΣ ΘΕΟΣ ΠΑΝ
BOARDMAN JOHN
€9.29 €3.25
(-65%)
Κερδίζετε €6.04

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS