Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΛΟΛΙΤΑ - Η ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΛΟΛΙΤΑ

Η ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ

+
-
NABOKOV VLADIMIR
Κωδ. Πολιτείας: 3330-2898
Τιμή Έκδοσης
€27.90
Τιμή Πολιτείας
€19.53
(-30%)
Κερδίζετε €8.37


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το 1955, όταν εκδόθηκε για πρώτη φορά η «Λολίτα», η αίσθηση που προκάλεσε ήταν τέτοια, ώστε καθιέρωσε τον Ναμπόκοφ ως έναν από τους πιο πρωτότυπους συγγραφείς του 20ού αιώνα. Στην εισαγωγή του σ’ αυτό το σύγχρονο κλασικό έργο, ο Άλφρεντ Άππελ, ο νεότερος, χαρακτηριζει τη «Λολίτα» ως «αναμφιβόλως το πλέον υπαινικτικό και γλωσσικά παιγνιώδες μυθιστόρημα μετά τον «Οδυσσέα» του Τζόυς».
Η παρούσα υπομνηματισμένη έκδοση, αναθεωρημένη και εμπλουτισμένη εκδοχή της έκδοσης του 1970, αναλύει εμπεριστατωμένα τον κειμενικό πλούτο της «Λολίτας», φωτίζοντας τις περίτεχνες λεκτικές υφάνσεις και δείχνοντας πώς συμβάλλουν στο γενικό «νόημα» του μυθιστορήματος.
Ο Άλφρεντ Άππελ, ο νεότερος, παρέχει επίσης νέες παρατηρήσεις σχετικά με την τεχνική του μυθιστορήματος, με τα παιχνίδια, τα λεκτικά σχήματα και τα καλολογικά στοιχεία, καθώς και μια απολαυστική βιογραφική βινιέτα του Ναμπόκοφ. Οι σημειώσεις ετοιμάστηκαν σε συνεργασία με τον ίδιο τον Ναμπόκοφ, ενώ νέες εικασίες σχετικά με τους λογοτεχνικούς υπαινιγμούς και τις αναφορές επιβεβαιώθηκαν από τον Ναμπόκοφ, στα τελευταία χρόνια της ζωής του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLOLITA
ISBN139789601604367
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων776
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ
ΜετάφρασηΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ
ΕπιμέλειαΛΑΜΠΑΚΗ ΕΛΕΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΑΜΠΟΚΟΦ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ
Κωδικός Πολιτείας3330-2898
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[07/07/2022] Δημήτρης_Παναγιωτόπουλος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Αποτυχημένη προσπάθεια του Ναμπόκοφ να μιμηθεί το αρχέτυπο του λογοτεχνικού αντιήρωα, τον Λέοπολντ Μπλουμ, τον αντι-Οδυσσέα του Τζόυς, που τόσο θαύμαζε. Συνειδητοποιώντας την αποτυχία του, ο συγγραφέας μέσα σε μια επίδειξη αλαζονείας, καταφέρεται εναντίον του Τζόυς (την αξία του οποίου ποτέ δεν κατάφερε να πλησιάσει). Έτσι, χαρακτηρίζει (στα σχόλια) την Αγρύπνια των Φίννεγκαν «ανιαρή μάζα από ψευτοφολκλόρ» και το Πορτρέτο του Καλλιτέχνη «πολύ σαχλό». Αλλά τί άλλο θα περίμενε κανείς από κάποιον που αποκαλεί τον Φρόυντ «τσαρλατάνο-κομπογιαννίτη», διατυμπανίζοντας έτσι την ίδια του την άγνοια και την ανικανότητά του να καταλάβει αυτά που διαβάζει ο ίδιος. Η αναφορά του στον Τόμας Μανν ως «ο Τομ δεν άξιζε τίποτα» (σχόλια), αποτυπώνει πανηγυρικά τη μη-αξία του Ναμπόκοφ. Η παρούσα «σχολιασμένη έκδοση» προσπαθεί απεγνωσμένα μέσω των 100 σελίδων της εισαγωγής και των 200 σελίδων με κουραστικά σχόλια να αναγάγει το έργο σε πλήρες βαθύτατων συμβολισμών αριστούργημα, με τις αναφορές σε δηλώσεις του συγγραφέα που φανερώνουν μια δίχως όρια οίηση. Προσωπικά στέκομαι αδιάφορος απέναντι σε σχόλια «ο πύργος που κατοικεί ο Κίλτυ αποτελεί αναφορά στον Πύργο των Όσερ του Πόε» ή ότι μια φράση τύπου «Πάμε να φύγουμε» παραπέμπει στο χψ σαιξπηρικό έργο. Δεν θεωρώ ότι η παράθεση φράσεων από έργα μεγάλων δημιουργών του παρελθόντος συμβάλλει στην ανακάλυψη του λογοτεχνικού τροχού ούτε προσδίδει αξία στο παρόν έργο.
[24/01/2016] Discoballmind.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τι να πει κανείς για το βιβλίο που σε κάνει να νίωθεις εμπάθεια για έναν παιδεραστή. Αριστούργημα από τα λίγα, γλώσσα πανέμορφη, ιδιοφυής ο τρόπος που το χειρίστηκε ο Ναμπόκοφ. Πληθώρα συναισθημάτων -από την αρχή έως το τέλος- όπως συγκίνηση, οργή, θλίψη. Όταν ακούω τη λέξη αντιήρωας, δε σκέφτομαι άλλον από τον Χ. Χάμπερτ, έναν από τους πολυπλοκότερους χαρακτήρες που έχω συναντήσει. Εξαιρετικά αμφιλεγόμενο, ακόμη και στις μέρες μας, καθώς οι περισσότεροι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι δε ρομαντικοποιείται τίποτα. Αντιθέτως, είναι οι ωμές σκέψεις ενός -ευαίσθητου κατά τ'άλλα- παιδόφιλου.
[10/08/2013] Fasolaki.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εκπληκτικό βιβλίο! Το θέμα που καταπιάνεται είναι φυσικά μεγάλο ταμπού αλλά ο τρόπος που το διαχειρίζεται ο Ναμπόκοφ σε κάνει να μη θέλεις να αφήσεις το βιβλίο. Επίσης, έχουμε ακούσει εκατοντάδες ιστορίες με περιστατικά παρόμοια του βιβλίου, αλλά είναι γενικά σπάνιο να διαβάζουμε την ιστορία από τον ίδιο τον θύτη και να βλέπουμε τη δική του οπτική γωνία. (χωρίς φυσικά αυτό να μειώνει τα εγκλήματά του ή να τα δικαιολογεί οπότε δεν παύει να είναι ένας αηδιαστικός εγκληματίας κατά τη γνώμη μου). Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Ναμπόκοφ είναι πραγματικά υπέροχη και πλέον κατατάσσω τη Λολίτα στα αγαπημένα μου αναγνώσματα!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
SCHMUKLER V. ALAN
€17.00 €7.65
(-55%)
Κερδίζετε €9.35
ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΒΟΥΡΝΑΣ ΤΑΣΟΣ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS