Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ( ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ / ΣΕΙΡΑ )

ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

+
-
MAZOWER MARK
Κωδ. Πολιτείας: 3330-2938
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€13.16
(-30%)
Κερδίζετε €5.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στην εξαιρετικά πρωτότυπη αυτή ιστορία του Μαρκ Μαζάουερ διαλύει τα τρέχοντα κλισέ της Δύσης για τα Βαλκάνια και, αντί να αναπαράγει τα στερεότυπά της, περιγράφει με ζωηρότητα πώς τα βουνά, οι αυτοκρατορίες και οι θρησκείες διαμόρφωσαν τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ασία, τα Βαλκάνια εκτέθηκαν στις διαρκείς επιδρομές νομαδικών λαών μέσα στους αιώνες. Οι οροσειρές έκαναν την καλλιέργεια της γης δύσκολη και τον πολιτικό έλεγχο αδύνατο, ενώ έδωσαν τη δυνατότητα σε μικρές κοινότητες να ζουν η μία πλάι στην άλλη ως τα τέλη του εικοστού αιώνα. Αυτοκρατορίες βασισμένες στη θρησκεία και όχι στην εθνοτική ταυτότητα διαμόρφωσαν ήθη και πεποιθήσεις μ’ έναν τρόπο που δεν εξαφανίστηκε εντελώς με τον ερχομό του σύγχρονου κόσμου. Η αφήγηση του Μαζάουερ απλώνεται πολύ, τόσο χρονικά - από τους Ρωμαίους ως τις μέρες μας, με ενδιάμεσους σταθμούς το βυζαντινό και το οθωμανικό παρελθόν - όσο και στο χώρο, αντιμετωπίζοντας τα πρώην οθωμανικά εδάφη στην Ευρώπη ως μέρος μιας περίπλοκης μεν αλλά κοινής ιστορικής κληρονομιάς. Ο Μαζάουερ, από τους εξέχοντες Βρετανούς ιστορικούς της νεότερης Ευρώπης, έγραψε ένα εξαιρετικά πλούσιο και μεστό βιβλίο, το οποίο όχι μόνο προσφέρει ένα απολύτως απαραίτητο ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο για την κατανόηση της σημερινής βαλκανικής πολιτικής πραγματικότητας, αλλά παρέχει επιπλέον στον αναγνώστη μια νέα εικόνα των σχέσεων αυτής της περιοχής με την Ευρώπη συνολικά. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΧΑΡΤΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΟΝΟΜΑΤΑ
1. Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ
2. ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
3. ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
4. ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ: ΠΕΡΙ ΒΙΑΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE BALKANS
ISBN139789601605517
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2013
Αριθμός σελίδων264
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΕπιμέλειαΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΖΑΟΥΕΡ ΜΑΡΚ
Κωδικός Πολιτείας3330-2938
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[03/11/2017] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μια γενική εικόνα για την ιστορία των Βαλκανίων, χωρίς λεπτομέρειες. Όμορφα γραμμένο, με τη σφραγίδα ενός σπουδαίου ιστορικού.
[11/07/2012] deathphilosophy.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ καλή επιλογή για κάποιον που προσεγγίζει για πρώτη φορά την ιστορία των Βαλκανίων και επιθυμεί να αποκτήσει μία βασική γνώση της συγκρότησης και εξέλιξης των Βαλκανικών κρατών. Το παρόν σύγγραμμα παρέχει μόνο τις βασικές πληροφορίες -κάτι το λογικό εν σχέσει προς το μέγεθός του- και αποτελεί αφορμή για περαιτέρω μελέτη της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου, για τον ενδιαφερόμενο αναγνώστη. Σίγουρα ακριβές και αξιόπιστο, αλλά όχι εκτενές και αναλυτικό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS