Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΕΜΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ - ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ κ ΤΟΝ ΠΕΛ

ΑΝΕΜΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

+
-
PRESSFIELD STEVEN
Κωδ. Πολιτείας: 3330-2946
Τιμή Έκδοσης
€20.49
Τιμή Πολιτείας
€14.34
(-30%)
Κερδίζετε €6.15


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένας άντρας, δύο στρατοί. Η μοίρα του αρχαίου κόσμου στη ζυγαριά. Αν η Ιστορία είναι η βιογραφία ξεχωριστών ανθρώπων, η ζωή του Αλκιβιάδη (451-404 π.Χ.) είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στο χρονικό του δυτικού κόσμου. Από την οικογένεια του Περικλή, προστατευόμενος του Σωκράτη, ο Αλκιβιάδης είχε αναγνωριστεί ως η λαμπρότερη και πιο χαρισματική προσωπικότητα της εποχής του. Κι όπως η υπερηφάνεια του Αχιλλέα επηρέασε την εξέλιξη του Τρωικού Πολέμου, έτσι η θέληση και η φιλοδοξία του Αλκιβιάδη σημάδεψαν τον Πελοποννησιακό Πόλεμο - την εικοσιεπτάχρονη εμφύλια διαμάχη μεταξύ της Αθηναϊκής Ηγεμονίας και της Πελοποννησιακής Συμμαχίας. Το πεπρωμένο της Αθήνας και του χαϊδεμένου παιδιού της ήταν αλληλένδετα. Άντρας και πόλη χαρακτηρίζονταν από την ίδια τόλμη και φιλοδοξία και την ίδια στιγμή ήταν εξίσου ευάλωτοι. Όταν συμμαχούσαν, πετούσαν από τη μία νίκη στην άλλη. Όταν ήταν αντίπαλοι, εκείνος οδηγούσε τους εχθρούς της στη δόξα. Στους «Ανέμους πολέμου», η εξομολόγηση ενός οπλίτη που υπηρέτησε κάτω από τις διαταγές του Αλκιβιάδη στον αθηναϊκό στόλο - καταδικασμένου τώρα σε θάνατο για το φόνο εκείνου του άντρα που αγαπήθηκε και μισήθηκε τόσο πολύ - ζωντανεύει με μοναδικό τρόπο μια από τις σημαντικότερες διαμάχες της Ιστορίας. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTIDES OF WAR
ISBN139789601605999
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2012
Αριθμός σελίδων598
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΚΚΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΕπιμέλειαΚΕΡΑΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΡΕΣΦΙΛΝΤ ΣΤΙΒΕΝ
Κωδικός Πολιτείας3330-2946
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geogatz, tasos9gr, stefanmiker, Ειρηνηη!, Kleopatra.mav

Κριτικές για το προϊόν

[12/05/2020] panoslit.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Είμαι πλέον πεπεισμένος πως το σύνολο των ξένων συγγραφέων αντιγράφει και αναπαράγει σχεδόν καθ' ολοκληρίαν τους Έλληνες προγενέστερους συγγραφείς. Σε αυτήν την περίπτωση η αντιγραφή του αριστουργήματος "Ο κύριός μου, ο Αλκιβιάδης" είναι πασίδηλη και κάτι περισσότερο από εκνευριστική. Εδώ όμως δεν υπάρχει λογοκλοπή! Είμαι περίεργος, εάν γινόταν το ανάποδο ο κ. Πρέσφιλντ θα το άφηνε έτσι, ή θα έβαζε λυτούς και δεμένους, και θα είχε δίκιο, ώστε να αποζημειωθεί "ηθικά''; Το ίδιο ακριβώς θα έπρεπε να γράψω για τη Hislop και το "Νησί" της, όπου έχει αντιγράψει κατά 80% (το άλλο 20% ανουσιολογεί με ερωτοτροπίες των ηρώων) τον "Λαβωμένο Άγγελο" του Νικήτα Θεοδωρίδη. Δεν μπορεί (;), θα υπάρχει κάποια λογοτεχνική σχολή, στο United States που μάλλον αναφέρει τη ορθή διαδικασία ατιμώρητης λογοκλοπής!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο νόμος των δρόμων
CONNELLY MICHAEL
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ARASSE DANIEL
€28.40 €14.20
(-50%)
Κερδίζετε €14.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS