Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ( ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ )

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ

+
-
PRESSFIELD STEVEN
Κωδ. Πολιτείας: 3330-3341
Τιμή Έκδοσης
€18.47
Τιμή Πολιτείας
€12.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στους προομηρικούς χρόνους, ο μυθικός Βασιλιάς των Αθηνών Θησέας ξεκινάει για ένα θαλάσσιο ταξίδι που θα τον φέρει στη χώρα των ταλ Κυρτή, του "ελεύθερου λαού", ενός έθνους υπερήφανων και ηρωικών γυναικών τις οποίες οι Έλληνες αποκαλούσαν Αμαζόνες. Οι Αμαζόνες, ατρόμητες στον πόλεμο και ενωμένες σαν μια γροθιά, έτρεφαν δυσπιστία για τους Έλληνες και τον αλαζονικό πολιτισμό τους.
Έτσι, όταν, κατά μία εκδοχή του μύθου, η Βασίλισσα Αντιόπη ερωτεύεται το Θησέα και φεύγει μαζί του, ολόκληρο το έθνος των Αμαζόνων ξεσηκώνεται οργισμένο. Την μήνιν αυτή των Αμαζόνων και την τραγική κατάληξη της ένωσης του Θησέα με μία από αυτές τις μοναδικές γυναίκες αφηγείται με γλαφυρότητα ο συγγραφέας.
Οι Τελευταίες Αμαζόνες, όμως, δεν είναι μόνο μια συγκλονιστική ιστορία έρωτα, πολέμου και εκδίκησης. Ο Στίβεν Πρέσσφιλντ έχει δημιουργήσει μια σειρά από χαρακτήρες που ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες: τη μοναδική Σελήνη, που, αν και παραδόθηκε στους Έλληνες, δεν υποτάχτηκε ποτέ στον εραστή της, το Δάμωνα, έναν Αθηναίο στρατιώτη που γοητεύεται από τα πρωτόγονα ήθη και έθιμα των Αμαζόνων· τη Χαριτώ, την αφηγήτρια της ιστορίας, μια κόρη από αριστοκρατική οικογένεια, την οποία ανέθρεψε η Σελήνη από τότε που γεννήθηκε και της δίδαξε τα έθιμα των Αμαζόνων και βέβαια το Θησέα, τον τραγικό Βασιλιά, και την Αντιόπη, την ευγενική βασίλισσα που πρόδωσε τις ταλ Κύρτη για την αγάπη του.
Σε ένα συγκλονιστικό έπος εμπνευσμένο από το μυθικό έθνος των Αμαζόνων, ο Πρέσσφιλντ ζωντανεύει για άλλη μια φορά έναν κόσμο χαμένο στα βάθη του χρόνου μεταφέροντας στον αναγνώστη τη φωτιά και τον τρόμο του πολέμου. Εξίσου εντυπωσιακός είναι ο τρόπος που αναπλάθει το έθνος των Αμαζόνων, το λαό του, τις τελετουργίες και τους μύθους του, το μεγαλείο και τη "Βαρβαρότητά" του, μέσα από τη μετωπική σύγκρουση με τον "πολιτισμό" και τα αντικρουόμενα ανθρώπινα ένστικτα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ο Στίβεν Πρέσσφιλντ μεταμορφώνει ένα μακρινό παρελθόν σε κάτι χειροπιαστό, άμεσο, σημερινό. Ανάγει την ιστορική μυθοπλασία στο επίπεδο του μύθου". (Daniel Silva)

Περιεχόμενα

Η ΜΗΤΕΡΑ ΧΑΡΙΤΩ
Ο ΠΟΤΑΟΣ ΤΟΥ ΑΔΗ
Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΑΜΑΖΟΝΩΝ
ΟΙ ΣΤΕΠΕΣ
Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΠΗΣ
ΑΘΗΝΑ
ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΡΙΕΣ
Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ
ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ
Η ΜΑΧΗ
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΜΑΖΟΝΕΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLAST OF AMAZONS
ISBN139789601608761
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2012
Αριθμός σελίδων496
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΚΚΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΕπιμέλειαΒΟΛΑΝΑΚΗ ΓΙΟΥΛΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΡΕΣΦΙΛΝΤ ΣΤΙΒΕΝ
Κωδικός Πολιτείας3330-3341
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Chaosman, ΠΑΝΟΣ*, tasos9gr, jimmis77, Ειρηνηη!

Κριτικές για το προϊόν

[14/12/2018] zorzzano.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Αν εξαιρεθούν τα ιστορικά-μυθολογικά στοιχεία που μπορεί να απομονώσει κανείς το βιβλίο είναι φλύαρο και κουραστικό.
[01/03/2017] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Και σε αυτό το βιβλίο όπως και στα άλλα βιβλία του, ο συγγραφέας, χρησιμοποιεί, τον εξαιρετικό γραπτό λόγο του, ο οποίος δεν σε κουράζει καθόλου,αντίθετα, με το τρόπο του σε κάνει να θέλεις να συνεχίσεις να διαβάζεις.Ελάχιστα είναι τα σημεία αυτά, που με τη παράθεση πολλών δεδομένων, γίνονται κάπως επιβαρυντικά για τον αναγνώστη.Επιπλέον, αναφέρονται απίστευτα πολλές πληροφορίες σχετικά με την αρχαία Αθήνα και γενικά με την Ελλάδα,πάντα με τρόπο ανάλαφρο για τον αναγνώστη.Γενικά ,πρόκειται για μία φανταστική ιστορία καλή, ικανοποιητική, αν και προσωπικά, πρέπει να πω ότι μου άρεσαν περισσότερο κάποια άλλα βιβλία του συγγραφέα.Σε κάθε περίπτωση αξίζει να το διαβάσει κάποιος αυτό το βίβλίο.
[23/09/2014] Chaosman.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ότι και να πω γι αυτό το βιβλίο πιστεύω θα είναι λίγο. Απλά θα τολμήσω να πω ότι ο Pressfield μεγαλουργεί. Ένα βιβλίο που διαβάζοντάς το τελικά αναρωτιέσαι εάν πρόκειται μόνο για αποκύημα της φαντασίας ενός χαρισματικού πεζογράφου ή εάν υπάρχει και κάτι βαθύτερα ιστορικό. Όπως και να έχει το βιβλίο είναι αριστουργηματικό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
MLODINOW LEONARD
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΖΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΦΙΛΕΥΑΝ (+CD)
ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ Κ. ΑΝΝΑ
€9.86 €2.96
(-70%)
Κερδίζετε €6.90

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS