Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΚΛΑΡΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣΚΟΤΑΔΟ ( ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 162 / ΣΕΙ

Η ΚΛΑΡΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣΚΟΤΑΔΟ

+
-
SOMOZA JOSE-CARLOS
Κωδ. Πολιτείας: 3330-3990
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Άμστερνταμ 2006. Η λεγόμενη "υπερδραματική" τέχνη, η οποία συνίσταται στη χρήση ανθρώπινων μοντέλων ως καμβάδων, βρίσκεται στο απόγειο της παντοδυναμίας της σε διεθνές επίπεδο, κάνοντας τις πιο προωθημένες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης να φαντάζουν ξεπερασμένες, και η πιο φιλόδοξη έκθεση του πιο μυστηριώδους εκπροσώπου της, του Ολλανδού Μπρούνο Βαν Τυς, είναι στα σκαριά. Και ξαφνικά ένα νεαρό μοντέλο, ένα δεκατετράχρονο κορίτσι που ήταν ο «ανθρώπινος καμβάς» στο έργο "Ξεπαρθένεμα", στη Βιέννη, πέφτει θύμα φρικτής δολοφονίας. Η κινητοποίηση της αστυνομίας και του αυστριακού Υπουργείου Εσωτερικών σκοντάφτει στις πιέσεις του πανίσχυρου Ιδρύματος Βαν Τυς να μη γνωστοποιηθεί το έγκλημα στο κοινό, αφού η είδηση θα προξενούσε πανικό στα μοντέλα και δυσπιστία στους αγοραστές υπερδραματικής ζωγραφικής. Στο μεταξύ, η Κλάρα Ρέγιες, που εργάζεται ως καμβάς σε γκαλερί της Μαδρίτης, δέχεται επίσκεψη από δύο άντρες που της προτείνουν να συμμετάσχει στο πιο «σκληρό και ριψοκίνδυνο» έργο που έχει φανταστεί. Ένα συγκλονιστικό νουάρ μυθιστόρημα που βυθίζει τον αναγνώστη σ’ ένα συναρπαστικό και τρομακτικό κόσμο όπου οι άνθρωποι είναι έργα τέχνης. Μια αναμέτρηση ανάμεσα στην ομορφιά και τον τρόμο, που μας φέρνει αντιμέτωπους με την αξία της τέχνης και της ανθρώπινης ζωής και καθιερώνει τον Σομόθα ως έναν από τους πιο οξυδερκείς και επινοητικούς συγγραφείς του καιρού μας. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςCLARA Y LA PENUMBRA
ISBN139789601614564
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2012
Αριθμός σελίδων608
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕπιμέλειαΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΟΜΟΘΑ ΧΟΣΕ-ΚΑΡΛΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3330-3990
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Saligari, amenelao, athkleis

Κριτικές για το προϊόν

[01/08/2022] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, καλογραμμένο.Η γλώσσα του συγγραφέα είναι καλή και σου κρατάει το ενδιαφέρον. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι η βασική ιστορία του βιβλίου, την οποία θεώρησα κάπως υπερβολική.Θίγεται σε όλη τη διάρκεια του βιβλίου η έννοια της τέχνης, με τρόπο που ίσως τελικά να είναι κάπως κουραστικός. Οι χαρακτήρες παρουσιάζονται ολοκληρωμένα.Ίσως το βιβλίο να είναι αρκετά μεγάλο, θα μπορούσε νομίζω να είναι πιο σύντομο.
[20/08/2014] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αρκετά καλό αστυνομικό μυθιστόρημα. Με ιντριγκάρησε η "άρρωστη" συμπεριφορά του ευρύτερου κύκλου στον οποίο κινούνται οι χαρακτήρες. Από αυτή την άποψη δεν το λες ελαφρύ. Φυσικά δεν μπορεί να φτάσει το επίπεδο των αστυνομικών μυθιστορημάτων από την Αμερική και τη Βρεττανία που θεωρώ καλύτερους στο είδος. Βέβαια και οι Ισπανοί έχουν τον Μονταλμπάν που είναι καλός στο είδος αλλά σε αυτόν οι χαρακτήρες είναι πιο κοντινοί και γήινοι.
[18/10/2013] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Το παρέλαβα χθες και το τελείωσα σήμερα. Συνηθισμένη από τα δυο προηγούμενα βιβλία του ίδιου συγγραφέα, αναπόφευκτα περίμενα την ίδια τεχνική. Αν και σε μεγάλο μέρος τη χρησιμοποιεί, ουσιαστικά με αυτό το βιβλίο, την Κλάρα, έχει κάνει μια μετάβαση. Πιέζει σε κάθε σελίδα τον αναγνώστη να ακολουθήσει και μαζί με τη μετάβαση να πραγματοποιήσει και υπέρβαση. Δεν το καταφέρνει με μεγάλη επιδεξιότητα. Αφαιρεί το μυστήριο με την ένταση ενός αστυνομικού-ψυχολογικού θρίλερ, όλη τη μεγαλοπρέπεια της διαστρέβλωσης των ορισμών, συμβολισμών γύρω από τη τέχνη αλλά και τη τέχνη. Οι χαρακτήρες παραμένουν επίπεδες μορφές εκτός από αυτή του Μπρούνο, για τον οποίο ελάχιστα στοιχεία συγκριτικά με άλλους πρωταγωνιστές δίνονται. Μετά τη Θεωρία των Χορδών, ίσως να περίμενα ακριβώς την εγκεφαλική διέγερση που σου αφήνει το συγκεκριμένο βιβλίο. Έτσι, ίσως για αυτό κατά ένα μέρος αισθάνθηκα ένα είδος απαγοήτευσης. Αυτής που δεν έχεις προετοιμαστεί να δεχθείς. Το κατατάσσω σε ένα μυθιστόρημα που για ''να περνά η ώρα'' κάνει αρκετά καλά τη δουλειά του. Με αυτό το βιβλίο, έκλεισε για την ώρα και η σχέση μου με τον Σομόθα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΙΔΗΣ ΤΣΑΤΕΡΛΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LAWRENCE DAVID-HERBERT (D.H.)
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66
ΣΙΝΑ
€81.62 €32.65
(-60%)
Κερδίζετε €48.97

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS