Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

MILLS ANDREA
Κωδ. Πολιτείας: 3330-4160




Παρουσίαση

[...] Αν και ο πλανήτης είναι τεράστιος, αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα πολυπληθής. Υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι από κάθε άλλη εποχή, οι οποίοι επίσης χρειάζονται τροφή, νερό και ένα μέρος για να ζήσουν. Οι βιότοποι του πλανήτη αλλάζουν ή καταστρέφονται, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι φτιάχνουν τα σπίτια τους σε αυτά τα άγρια μέρη. Τα ζώα αρχίζουν να δυσκολεύονται να επιζήσουν. Συνωστίζονται, διώχνονται από τις περιοχές όπου ζουν, γίνονται εμπορικά αντικείμενα και σκοτώνονται για τροφή ή για διασκέδαση. Το αποτέλεσμα είναι πολλά από αυτά να απειλούνται με εξαφάνιση. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα εξαφανιστούν εντελώς και για πάντα, εκτός κι αν κάνουμε κάτι για να τα σώσουμε... (AΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)

"Ζούμε σε έναν πολύ ξεχωριστό πλανήτη, τον οποίο είμαστε πολύ τυχεροί που μοιραζόμαστε με πολλά εκατομμύρια αξιοθαύμαστα ζώα. Όπως κι εμείς, τα ζώα φτιάχνουν τα σπίτια τους σε ολόκληρο τον κόσμο -σε δάση, ερήμους, ωκεανούς, λιβάδια και βουνά...", γράφει στο μήνυμά του, το οποίο προτάσσεται του κυρίως κειμένου, ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, μεγάλος υποστηρικτής της οργάνωσης "ARKive", η δραστηριότητα της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προστασία των απειλούμενων ειδών. Συνεχίζοντας μιλά για τους κινδύνους από τον υπερπληθυσμό, για τις αλλαγές και τις καταστροφές που συνεπάγεται, για τις δυσκολίες επιβίωσης πολλών ζώων, τα οποία τελικώς απειλούνται με εξαφάνιση.
Στο βιβλίο παρουσιάζονται μερικά από τα απειλούμενα ζώα. Η ζωή τους, τα χαρακτηριστικά τους, τα προβλήματά τους, καθώς είναι γνωστό ότι όσο περισσότερα γνωρίζουμε γι' αυτά τόσο καλύτερα μπορούμε να τα βοηθήσουμε.
Ο ουραγκοτάγκος, το καπάκο (είδος παπαγάλου της Νέας Ζηλανδίας και κατοικίδιος των πρώτων αποίκων), η σηφάκα βερό από τη Μαδαγασκάρη, το αγαπημένο και στα παιδιά κοάλα, η τίγρης, ο χρυσός βάτραχος, το ασιατικό λιοντάρι, ο πυγμαίος ιπποπόταμος, ο αετός των Φιλιππίνων, ο αδηφάγος, ο μανδρίλος με τα μπλε μάγουλα και οπίσθια, όλα αυτά κάτοικοι του δάσους αυτοπαρουσιάζονται, ενώ οι φωτογραφίες τους -πολύ ενδιαφέρουσες- μας φέρνουν πιο κοντά τους. Ακολουθούν τα υπέροχα ζώα της ερήμου αλλά και της θάλασσας, απειλούμενα και αυτά, τα ζώα των λιβαδιών και τα ζώα του βουνού.
Το βιβλίο δεν είναι ακριβώς βιβλίο γνώσεων, κυρίως είναι βιβλίο ευαισθητοποίησης του ανθρώπου. Δυστυχώς, ο χώρος δεν μας επιτρέπει να μεταφέρουμε τα όσα αισθανθήκαμε διαβάζοντάς το και τα πόσα μάθαμε για να μένουμε περισσότερο άγρυπνοι και λιγότερο αμέριμνοι. Ανεπιφύλακτα το συστήνουμε.
ΥΓ.: Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθεί για τους σκοπούς της "ARKive". (ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 11/7/2008)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςANIMALS LIKE US. THE WORLD'S ENDANGERED CREATURES SPEAK OUT
ISBN139789601615462
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων82
Διαστάσεις30x26
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΜετάφρασηΜΑΥΡΙΚΑΚΗ Θ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΙΛΣ ΑΝΤΡΕΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-4160
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
HORKHEIMER MAX
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS