Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ( ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 176 / ΣΕΙΡΑ )

ΤΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΣΠΙΤΙ

+
-
DOMINGUEZ CARLOS-MARIA
Κωδ. Πολιτείας: 3330-4379
Τιμή Έκδοσης
€8.80
Τιμή Πολιτείας
€6.16
(-30%)
Κερδίζετε €2.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα βιβλία είναι επικίνδυνα. Αλλάζουν το πεπρωμένο των ανθρώπων. Αυτό διαπιστώνει η πανεπιστημιακή κοινότητα του Κέιμπριτζ όταν η διακεκριμένη καθηγήτρια της λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας Μπλούμα Λέννον βρίσκει άδοξο τέλος από χτύπημα διερχόμενου αυτοκινήτου την ώρα που διασχίζει μια διασταύρωση του Σόχο, βυθισμένη στην ανάγνωση ενός ποιήματος της Έμιλυ Ντίκινσον. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο διάδοχός της στην έδρα και πρώην εραστής της παραλαμβάνει ένα δέμα για κείνην από την Ουρουγουάη, που περιέχει ένα αντίτυπο της «Γραμμής σκιάς» του Τζόζεφ Κόνραντ, με μια παράξενη αφιέρωση και ίχνη τσιμέντου στο εξώφυλλο. Η έρευνα για την προέλευση του βιβλίου μετατρέπεται σε μια εις βάθος εξερεύνηση του κόσμου της ανάγνωσης. Στα τέσσερα ταξίδια του πρωταγωνιστή και αφηγητή αυτής της παράξενης ιστορίας ανάμεσα στο βόρειο και στο νότιο ημισφαίριο, το μυστηριώδες αντίτυπο του αποκαλύπτει σιγά σιγά μια κρυμμένη αλήθεια, τρομακτική και ουσιαστική... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο)

Το Χάρτινο σπίτι είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο για την αγάπη και την αφοσίωση στο βιβλίο, αλλά και για το μυστήριο του κόσμου της ανάγνωσης, τους μανιώδεις βιβλιοσυλλέκτες και τους βιβλιόφιλους. Είναι ένα βιβλίο ακαταμάχητης φαντασίας που ανεβάζει ψηλά τις μετοχές της καλής λογοτεχνίας. (ΝΤΙΝΟΣ ΣΙΩΤΗΣ, Το Βήμα, 17/12/2006)

O Αργεντινός συγγραφέας Ντομίνγκες (1955) συνθέτει έναν ύμνο στη βιβλιοφιλία, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Τζόζεφ Κόνραντ. Όπου στην πρώτη κιόλας σελίδα παρελαύνουν τα ονόματα της Έμιλυ Ντίκινσον, του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και του Αλέξανδρου Δουμά. Όπου στη δεύτερη σελίδα έχουμε έναν σκύλο που διαβάζει (μοτίβο που συναντάμε στον Τόμας Πίντσον), εν προκειμένω τους Αδελφούς Καραμάζοφ. Όπου στην 21η σελίδα λάμπει η φράση: "Τα βιβλία στο σπίτι μου προελαύνουν σιωπηλά, αθώα. Δεν μπορώ να τα αναχαιτίσω", ενώ, λίγο πιο κάτω, πέφτουμε σε μια συγκινητική μνεία στον Νίκο Καζαντζάκη και στον Ζορμπά. Όπου μαθαίνουμε πώς να ξεχωρίζουμε τους μανιακούς βιβλιοφάγους ("φαίνονται από το δέρμα τους που θυμίζει τσιγαρόχαρτο", σ. 47). Όπου δεν είναι δυνατόν να συγκρατηθούμε και ξεσπάμε στα γέλια με την (ας πούμε) διαταραχή του βιβλιομανούς Κάρλος Μπράουερ, ο οποίος σπαζοκεφαλιάζει για το πώς να μη βάλει στο ίδιο ράφι της βιβλιοθήκης του δύο συγγραφείς που είναι μαλωμένοι (Μπόρχες vs Λόρκα, Σαίξπηρ vs Μάρλοου, Μάρτιν Έιμις vs Τζούλιαν Μπαρνς, Βάργκας Λιόσα vs Γκαρθία Μάρκες). Όπου μας δίνεται η ωραία οδηγία ότι απολαμβάνουμε καλύτερα την ανάγνωση έργων του Γκαίτε, ακούγοντας Βάγκνερ, και του Μποντλέρ με μουσική υπόκρουση Ντεμπισί (σ. 64). Ωραίο μυθιστόρημα, μόλις 107 σελίδων, που διαθέτει όντως την "έντυπη μελωδία των λέξεων". (ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΚΑΡΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ, LiFO, 28/3/2012)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA CASA DE PAPEL
ISBN139789601619057
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2012
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΝΑ
ΕπιμέλειαΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΣ ΚΑΡΛΟΣ-ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-4379
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

maria.stathkamp, maria4, maria1977, alchemy

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

agelikiparask

Κριτικές για το προϊόν

[19/05/2023] Ελισάβετ..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Η μεγαλυτερη αρετή του ειναι η συντομία του. Κατα τα άλλα, ενα βιβλιο στα όρια του μέτριου για τη βιβλιοφιλία. Οκ.
[01/08/2020] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα συνοπτικό, τρυφερό, πρωτότυπο ανάγνωσμα, όπου πρωταγωνιστής είναι το βιβλίο! Απευθύνεται σε όλους τους βιβλιοφάγους και με τη γλαφυρή του γλώσσα δείχνει την επίδραση της ανάγνωσης βιβλίων σε έναν εθισμένο αναγνώστη, ενώ συγχρόνως προσφέρει πολύτιμες λογοτεχνικές πληροφορίες μέσα από εκτενείς αναφορές σε σημαντικούς δημιουργούς και τα έργα τους!
Κάποια αγαπημένα παραθέματα του βιβλίου: "Τα βιβλία αλλάζουν το πεπρωμένο των ανθρώπων", "Τα βιβλία τα θεωρούμε μέρος του εαυτού μας", "Η βιβλιοθήκη που εξοπλίζεται θεωρείται ένας ζωντανός οργανισμός", "Η βιβλιοθήκη είναι μια πύλη στον χρόνο".
[15/07/2019] giannhs1544.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μια εξιστόρηση της "επικινδυνότητας" που ενέχει η αγάπη για τα βιβλία, όπου τίτλοι, ιστορίες και αποσπάσματα προκύπτουν στην καθημερινή πράξη και διάδραση. Ο συγγραφέας κατορθώνει να εξάψει ένα βιβλιοφιλικό (βιβλιοφαγικό) μυστήριο που επιτρέπει στον αναγνώστη να κινηθεί διαμέσου γλαφυρών εικόνων "αναζήτησης της αλήθειας".
[25/05/2016] maria.stathkamp.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Φοβερό βιβλίο!!!Αξίζει να το διαβάσετε, είναι πολύ εύκολο στην ανάγνωση, δημιουργεί μυστήριο και παράλληλα εντείνει την λατρεία για τα βιβλία θέτοντάς τα σε εξέχουσα θέση στη ζωή μας-"θεμέλιους λίθους".
[04/09/2014] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα πανέμορφο βιβλίο. Μινιόν ιστορία που ξεκινά από την αναζήτηση για το θάνατο ενός παλιού έρωτα αλλά που μέσα από απλές και όμορφες εικόνες μας ξεναγεί στη βιβλιοφιλία.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ (KAFIR)
SHERWAN AMED
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS