Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ( ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ 21 / ΣΕΙΡΑ )

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ

+
-
BIOY CASARES ADOLFO
Κωδ. Πολιτείας: 3330-4400
Τιμή Έκδοσης
€9.90
Τιμή Πολιτείας
€6.93
(-30%)
Κερδίζετε €2.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

O Αδόλφο Μπιόυ Κασάρες διερευνά εδώ τη φύση του εγκλεισμού, τις έννοιες της επιτήρησης και της τιμωρίας, τις επιπτώσεις της πειθαρχικής εξουσίας πάνω στα σώματα των φυλακισμένων. Πολύ πριν από την ιδιοφυή ανάλυση των σωφρονιστικών συστημάτων που επιχείρησε ο Μισέλ Φουκό, ο Αργεντινός συγγραφέας μιλάει για τη «βιο-εξουσία» που ασκεί ο τιμωρός πάνω στον τιμωρημένο, αναλύει την εξίσωση καταναγκασμού και υποταγής, αναδεικνύει την παρανοϊκή διάσταση της δίψας για χειραγώγηση. Όμως πηγαίνει ακόμα μακρύτερα. Η ιδέα που βλαστάνει στο διαταραγμένο νου του κυβερνήτη Καστέλ - απόλυτου εξουσιαστή των νήσων όπου εκτυλίσσεται η ιστορία και των καταδίκων που έχουν εκτοπιστεί εκεί - είναι να παρέμβει στους εγκεφάλους ορισμένων ειδικά επιλεγμένων φυλακισμένων, με σκοπό να αλλοιώσει τις αισθήσεις τους και μαζί τον τρόπο με τον οποίο τα πειραματόζωά του αυτά αντιλαμβάνονται τον κόσμο. (. . .) Μπλέκοντας πραγματικότητα και φαντασία, φιλοσοφικό στοχασμό και μυθική σκέψη, μεταφυσική αγωνία και περιπετειώδη πλοκή, ο Κασάρες μας δίνει μια εφιαλτική αλλά εξαιρετικά συναρπαστική αλληγορία. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPLAN DE EVASION
ISBN139789601619064
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2006
Αριθμός σελίδων264
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΤΕΣΙΣ ΠΑΥΛΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΙΟΥ ΚΑΣΑΡΕΣ ΑΔΟΛΦΟ
Κωδικός Πολιτείας3330-4400
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

stavrosl, lab.alex, Magda1990, agrofylakas, kantath

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

nikAEL, Chara Mndo, kantath, Krvag, lab.alex, clea

Κριτικές για το προϊόν

[23/02/2023] ΔΩΡΑ ΤΖΟΥΤΖΗ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Το κυρίως θέμα στην ουσία υπονοείται στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου, και μάλιστα χωρίς σαφήνεια. Το τέλος πολύ ενδιαφέρον και πολυεπίπεδο, γι αυτό αν είχε εμβαθύνει πιο πολύ θα το βαθμολογούσα σίγουρα περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση χαίρομαι που το διάβασα.
[28/05/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ο πρωταγωνιστής βρίσκεται σε ένα νησί όπου λαμβάνουν χώρα αλλόκοτες τακτικές σωφρονισμού. Ομολογώ ότι δεν εντυπωσιάστηκα από την αφήγηση, μα η ευφυης σύλληψη -σαν εναλλακτική μέθοδος φυλάκισης/πειράματος πάνω στους 'έγκλειστους'- των καταληκτικών σελίδων αξίζει την αναγνωστική αναμονή.
[04/09/2014] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Η εξουσία και η καταπίεση που ασκείται στους πιο αδύναμους περιγράφεται αναλυτικά από τον συγγραφέα. Ο πρωταγωνιστής Νεβέρ που ξεκινά να υπηρετήσει μια θητεία, τελικά βρίσκεται ο ίδιος παγιδευμένος και αντιλαμβάνεται σταδιακά τη φυλακή που τον έστειλαν και τον τρόπο σωφρονισμού που εφαρμόζεται. Η αλληγορία είναι σχετικά δυσδιάκριτη πάντως.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
HOFFMAN MARY
€12.70 €5.08
(-60%)
Κερδίζετε €7.62
PISSARO
€12.00 €4.80
(-60%)
Κερδίζετε €7.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS