Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ( ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΑΟΥΣΒΙΤΣ

ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙ Η «ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ»

+
-
REES LAURENCE
Κωδ. Πολιτείας: 3330-4572
Τιμή Έκδοσης
€22.90
Τιμή Πολιτείας
€16.03
(-30%)
Κερδίζετε €6.87


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το συγκλονιστικό αυτό βιβλίο περιγράφει την ιστορία του στρατοπέδου του Άουσβιτς, του πιο απάνθρωπου και απεχθούς θεσμού απ' όσους δημιούργησαν οι ναζί. Μαθαίνουμε πώς το στρατόπεδο εξελίχθηκε σταδιακά από φυλακή για Πολωνούς πολιτικούς κρατουμένους στο χώρο εκείνο όπου σημειώθηκε η μαζικότερη εξόντωση ανθρώπων στην ιστορία, με θύματα περίπου ένα εκατομμύριο Εβραίους. Με αφορμή το Άουσβιτς, ο συγγραφέας εξετάζει γενικότερα το Ολοκαύτωμα. Απορρίπτει την ιδέα ότι η λειτουργία του στρατοπέδου συνιστούσε παρέκκλιση από την πολιτική των ναζί και υποστηρίζει ότι το Άουσβιτς έπαιζε πρωτεύοντα ρόλο στην υλοποίηση της "τελικής λύσης".
Το βιβλίο εξετάζει την ψυχοσύνθεση και τα κίνητρα όσων ευθύνονται για τη λειτουργία του στρατοπέδου, ενώ φιλοξενεί αποσπάσματα συνεντεύξεων με ανθρώπους που συμμετείχαν στα εγκλήματα του Άουσβιτς και μιλούν τώρα για πρώτη φορά σχετικά με τις πράξεις τους. Πολλά εντυπωσιακά στοιχεία έρχονται για πρώτη φορά στο φως, από την ύπαρξη οίκου ανοχής εντός του στρατοπέδου μέχρι την εκτεταμένη διαφθορά που επικρατούσε. Ο συγγραφέας αξιοποιεί σοβιετικό αρχειακό υλικό που ως τώρα παρέμενε απόρρητο και ανασκευάζει πολλές από τις ισχύουσες απόψεις, ενώ ταυτόχρονα θέτει μια σειρά από καίρια ερωτήματα: Γιατί οι κατεχόμενες από τους Γερμανούς χώρες δεν προστάτευσαν τους Εβραίους πολίτες τους, και γιατί οι Σύμμαχοι δεν έδρασαν πιο δυναμικά για να σταματήσουν την εξόντωση των Εβραίων όταν έμαθαν για το ρόλο του στρατοπέδου; Το βιβλίο αφηγείται μια ιστορία θανάτου, αγριότητας, θάρρους, απόδρασης και επιβίωσης, και προσφέρει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να κατανοήσει πώς μπόρεσε μια τραγωδία τέτοιων διαστάσεων να συμβεί. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Μια σημαντική συμβολή στην κατανόηση της ιστορίας του Β' Παγκόσμιου πολέμου... Η βαθιά ανάγκη που νιώθει ο Rees να μπει στο μυαλό των διοικητών και των φρουρών του στρατοπέδου είναι απόρροια όχι μόνο έντονης περιέργειας αλλά και επιστημονικής εντιμότητας, η οποία συχνά απουσιάζει από όσους ασχολούνται με το θέμα." (Antony Beevor, συγγραφέας των βιβλίων, Στάλινγκραντ και Βερολίνο: Η πτώση, 1945)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Ένα ξεκίνημα γεμάτο εκπλήξεις
Διαταγές και πρωτοβουλίες
Εργοστάσια θανάτου
Διαφθορά
Φρενήρεις εκτελέσεις
Απελευθέρωση και αντίποινα
Σημειώσεις
Ευχαριστίες
Πηγές φωτογραφιών
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςAUSCHWITZ: THE NAZIS AND THE "FINAL SOLUTION"
ISBN139789601619422
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2013
Αριθμός σελίδων360
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΡΙΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕπιμέλειαΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΙΣ ΛΟΡΕΝΣ
Κωδικός Πολιτείας3330-4572
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

MAATHNASOPOULOU

Κριτικές για το προϊόν

[16/11/2021] thxgrivas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Εξαιρετικά απογοητευτικό, φτωχό στη μεταφορά της γενικής εικόνας του θεσμού των ναζιστικών στρατοπέδων και των ναζιστικών εγκλημάτων μέσα και από τη σύγκριση με τα σταλινικά εγκλήματα.
[07/02/2017] ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ_Ι..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μπορώ να πω πως είναι καλό βιβλίο. Χρησιμοποιεί μία συγκριτική πρακτική ανάμεσα στη Ναζιστική Γερμανία και την ΕΣΣΔ που καταδεικνύει το μέθεγος του άτεγγτου απολυταρχισμού που υπήρχε στην ΕΣΣΔ. Εν συνεχεία αναλύει εις βάθος το θέμα του στρατοπέδου, συγκρίνωντάς το με άλλα στρατόπεδα εγγύς του Άουσβιτσς. Εν κατακλείδει, το αρνητικό που ηύρα, είναι ότι για κάποιον λόγο όλα τα ωμέγα έγιναν ξαφνικά όμικρον.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
DEVLIN KEITH
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΒΕΛΕΣ
CERVANTES SAAVEDRA MIGUEL. DE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS