Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΕΛ ( ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ 22 / ΣΕΙΡΑ )

Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΕΛ

+
-
BIOY CASARES ADOLFO
Κωδ. Πολιτείας: 3330-4594
Τιμή Έκδοσης
€8.80
Τιμή Πολιτείας
€6.16
(-30%)
Κερδίζετε €2.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Γραμμένο από έναν απαράμιλλο στιλίστα, το εμβληματικό έργο του Κασάρες επανακυκλοφορεί σε νέα μετάφραση, πάντα σφριγηλό και ερεθιστικό, πάντα ανήσυχο και ανησυχητικό, πάντα διερευνητικό και αξιοπερίεργο. Συνδυάζοντας τις καλύτερες τεχνικές της αγγλοσαξονικής παράδοσης της λογοτεχνίας μυστηρίου και του φανταστικού (Χ. Τζ. Ουέλς, Τσέστερτον κ.ά.), ο Κασάρες δημιουργεί ένα μυθιστόρημα όπου η υπαρξιακή αγωνία του αφηγητή μετακυλίεται έντεχνα στον αναγνώστη, με μια επιδέξια, «διαβρωτική» γραφή που ξέρει πώς να κλιμακώνει την ένταση, πώς να πυκνώνει το μυστήριο για να το διαλύσει καλύτερα, και, κυρίως, πώς να βυθίσει τον αναγνώστη σε μια σειρά συλλογισμούς για την υπόσταση και τη μοίρα του ανθρώπου. Γραμμένο το 1940, το βιβλίο αυτό μπορεί να διαβαστεί σαν ένα συναρπαστικό θρίλερ, αλλά και σαν χρησμός προφητεύει με δραματική διορατικότητα τη σημερινή κυριαρχία του οπτικοακουστικού, την υποταγή των ιδεών στην παντοδυναμία της εικόνας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«[...] Θεωρώ τον εαυτό μου ελεύθερο από κάθε μοντερνιστική προκατάληψη, από κάθε ψευδαίσθηση ότι το χθες διαφέρει κατά βάθος απ' το σήμερα ή θα διαφέρει από το αύριο πιστεύω, όμως, πως καμία άλλη εποχή δε διαθέτει μυθιστορήματα με τέτοια θαυμαστή πλοκή όπως το "The Turn of the Screw", όπως το "Der Prozess", όπως το "Le Voyageur sur la Terre", όπως αυτό που πέτυχε, στο Μπουένος Λίρες, ο Αδόλφο Μπιόυ Κασάρες.
[...] Στα ισπανικά, τα έργα τεκμηριωμένης φαντασίας δεν είναι συχνά, για να μην πω ότι είναι σπανιότατα. Οι κλασικοί εξάσκησαν την αλληγορία, τις υπερβολές της σάτιρας και, καμιά φορά, την απλή λεκτική ασυναρτησία απ' την πιο πρόσφατη παραγωγή, δεν μπορώ να θυμηθώ παρά κάποιο διήγημα από τις "Παράξενες δυνάμεις" ή κάποιο άλλο του αδίκως ξεχασμένου Σαντιάγο Νταμπόβε. "Η εφεύρεση του Μορέλ" (τίτλος που παραπέμπει υιικά σ' έναν άλλο νησιώτη εφευρέτη, τον Μορό) μεταφυτεύει στα εδάφη μας και στη γλώσσα μας ένα νέο είδος.
Έχω συζητήσει με τον συγγραφέα της τις λεπτομέρειες της πλοκής της και την έχω διαβάσει αρκετές φορές δε θα 'ταν ανακρίβεια ή υπερβολή εκ μέρους μου αν τη χαρακτήριζα τέλεια.» (Χόρχε Λουίς Μπόρχες)
«Ο έρωτας στον Μπιόυ Κασάρες είναι μία σύλληψη προνομιούχος, η πλέον ολική και διαυγής, όχι μόνο του υπερβατικού στοιχείου που διέπει τον κόσμο, αλλά και του πραγματικού που ορίζει την καθημερινότητά μας».
(Οκτάβιο Πας)
«Θα επιθυμούσα να είμαι ο Μπιόυ...» (Χούλιο Κορτάσαρ)
«Γραμμένο το 1940, τούτο το έργο θα πρέπει να χαρακτηριστεί προφητικό, όπως ορισμένα βιβλία του Ιουλίου Βερν. Μπορούμε να ισχυριστούμε πως αναγγέλλει τη σημερινή παντοδυναμία της τηλεοπτικής εικόνας η οποία καθορίζει, επηρεάζει και εν τέλει δυναστεύει της ζωή μας, μα και του ηλεκτρονικού υπολογιστή, του οποίου η κυριαρχία μέσω της εικονικής πραγματικότητας είναι ήδη ορατή.» (Φίλιππος Φιλίππου, Το Βήμα, 25/2/2007)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA INVENCION DE MOREL
ISBN139789601620091
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2016
Αριθμός σελίδων154
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΠΟΡΧΕΣ ΧΟΡΧΕ-ΛΟΥΙΣ
ΜετάφρασηΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΙΟΥ ΚΑΣΑΡΕΣ ΑΔΟΛΦΟ
Κωδικός Πολιτείας3330-4594
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

christoforos, sevasti z, Nickbal, gavriilzx, Chara Mndo, kantath, annaserp, lab.alex, dimitra312, katiaroze, clea

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

nikAEL, Chara Mndo, kantath, Krvag, lab.alex, clea

Κριτικές για το προϊόν

[02/08/2022] gioul2222.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Συγκλονιστική η κραυγή τού τέλους:"- Κάνε με νά μπώ στόν ουρανό τής συνείδησης τής Φαουστίν. Θά είναι μιά πράξη ελέους". Μόνο πού ο Θεός έχει απαντήσει, υπερβαίνοντας τήν υπερβατικότητά Του, γενόμενος άνθρωπος. Δέν είναι εικονική πραγματικότητα καί ηλεκτρονικά παιχνίδια πού κάνουμε delete καί ξεκινάμε απ τήν αρχή. Τά πάντα έχουν αξία καί είναι άξια νά σωθούν κι η πτώση κι η αστοχία τού ανθρώπου θά οδηγήσουν στήν κένωση τού Λόγου καί τήν είσοδό Του στήν ιστορία. Είναι τό αληθινό Μέγα Έλεος
[12/02/2019] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ενδιαφέρουσα νουβέλα με focus στον εσωτερικό κόσμο ενός απομονωμένου ανθρώπου σε ένα νησί. Δεν γίνεται ξεκάθαρο αν είναι καταδικασμένος, ποιο είναι το έγκλημα, ούτε φαίνεται ποιοι μπορεί να τον καταδιώκουν. Το μυστήριο απλώνεται με απλές λέξεις και μαγικό τρόπο. Η εμφάνιση νέων προσώπων στο ερημονήσι με τα οποία δεν μπορεί να έρθει σε επαφή, επιτείνει την εσωτερικότητα της αφήγησης και τον υπαρξιακό χαρακτήρα της. Από κάποιο σημείο και μετά η αλληγορία που στήνει ο συγγραφέας απομακρύνει κάπως το όλο μυστηριακό κλίμα και προσωπικά με μπέρδεψε.
[17/01/2013] Godard.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Το περίμενα καλύτερο. Έδινε περισσότερη βάση στον συναισθηματικό κόσμο του ήρωα και πολύ λιγότερο στο μυστήριο και στη φαντασία. Μέχρι τη μέση περίπου ήταν κάπως βαρετό. Από εκεί και μετά άρχιζε να γίνεται πιο ενδιαφέρον. Ευτυχώς το σώζει το ότι είναι μικρό σε μέγεθος.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

TIDELAND
CULLIN MITCH
€12.41 €5.58
(-55%)
Κερδίζετε €6.83
Πανδημικές αποκαλύψεις (χαρτόδετη έκδοση)
CAYLEY DAVID
€11.00 €5.50
(-50%)
Κερδίζετε €5.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS