Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΛΛΕ ( ANDREA CAMILLERI 11 / ΣΕΙΡΑ )

Η ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΛΛΕ

+
-
CAMILLERI ANDREA
Κωδ. Πολιτείας: 3330-4646
Τιμή Έκδοσης
€12.20
Τιμή Πολιτείας
€8.54
(-30%)
Κερδίζετε €3.66


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τόπος η Βιγκάτα, η φανταστική πόλη του Μονταλμπάνο, στα 1935. Προ Μονταλμπάνο εποχή, εποχή φασισμού, μίσους και διαστροφής. Στο κέντρο ένα σκάνδαλο κι η χαμένη αθωότητα ενός εξάχρονου αγοριού, «ενός μικρού παιδιού» που, παραδόξως, μοιάζει με έφηβο. Ο Μικιλίνο φοράει τη στολή του Γιου της Λύκαινας. Η Βίβλος και το μουσκέτο τον κάνουν τέλειο φασίστα. Η πρώτη Θεία Κοινωνία τον στρατολογεί στο τάγμα του Χριστού. Το παιδί ψάχνει τον εαυτό του ανάμεσα σ' έναν πατέρα που έχει σχέση με την υπηρέτριά τους και σε μια μητέρα που αφοσιώνεται σε «διεισδυτικές συζητήσεις» μ' έναν ιερέα. Ο απαιτητικός καθηγητής Γκορτζερίνο, παιδεραστής και αρχηγός της εθνικής οργάνωσης Μπαλίλλα, τον γυμνώνει και τον κακοποιεί για να γιορτάσει τις νίκες των Ιταλών, στο Μακαλλέ, στο Τακατζέ, στο Αντίγκρατ, στο Άμπα Αλάτζι, στο Άμπα Αράνταμ, στο Άξουμ. Το ίδιο βράδυ ο Μικιλίνο νιώθει ότι ωρίμασε μέσα του η σκέψη για εκδίκηση, από πίστη στο Χριστό και στο Μουσσολίνι έπρεπε να εκτελέσει το συνομήλικο του γιο του ράφτη: ο κομμουνιστής δεν είναι άνθρωπος, αλλά ζώο οπότε, δεν είναι αμαρτία αν τον σκοτώσεις. Η άλωση του Μακαλλέ είναι ένα ιδιόμορφο μυθιστόρημα, μια αλληγορία για τα σκοτεινά μονοπάτια της βίας και του φανατισμού, η ιστορία της πονεμένης τρυφερότητας μιας προδομένης παιδικής ηλικίας. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA PRESA DI MACALLE
ISBN139789601620541
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράANDREA CAMILLERI 11
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2007
Αριθμός σελίδων324
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΖΕΡΒΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΕπιμέλειαΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΜΙΛΕΡΙ ΑΝΤΡΕΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-4646
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Κριτικές για το προϊόν

[29/09/2014] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η παράνοια του φασισμού και του φανατισμού δίνεται καταπληκτικά από τον Καμιλλέρι σε ένα μυθιστόρημα χωρίς τον Μονταλμπάνο. Διαστροφές και βία προκαλούν έντονα τον αναγνώστη να πάρει το μέρος του συγγραφέα που δείχνει με πολλή ένταση τις αιτίες που οδήγησαν στο σκοτάδι μια ολόκληρη κοινωνία.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
DEVLIN KEITH
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00
Η ΓΑΤΑ
RIXON ANGELA
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS