Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΜΑΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ  ( Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ 7 /ΣΕΙΡΑ )

Η ΜΑΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ

+
-
ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-5085
Τιμή Έκδοσης
€20.80
Τιμή Πολιτείας
€14.56
(-30%)
Κερδίζετε €6.24


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

[...] Η Μαρία Κομνηνή Παλαιολογίνα, κόρη του αυτοκράτορα Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγου, η οποία στα μέσα του 13ου αιώνα θυσιάστηκε στον βωμό της εξωτερικής πολιτικής του φθίνοντος Βυζαντίου - χωρίς τελικά να χάσει το πρόσωπό της -, γίνεται η αφορμή για να σταθεί η ιστορικός Μαριάννα Κορομηλά στην κόψη της εξομολογημένης ζωής της και του πειθαρχημένου πάθους του ιστορείν. Η Μαριάννα των Αθηνών λοιπόν, πλημμυρισμένη από τη Μαρία των Μογγόλων, με ερτζιανή φωνή και παραμυθητικό αίσθημα μας μυεί στον ρευστό κόσμο της ιστορικής έρευνας και στην παλαιότατη τέχνη της περιπλάνησης, χαρίζοντάς μας εντέλει τη συγκινητική εμπειρία της ιστορίας που γίνεται η αφήγησή της.

"Εγώ είμαι η Μαριάννα Κορομηλά, δευτερότοκο παιδί του Αθηναίου δημοσιογράφου Λάμπρου Κορομηλά..."
"Εκείνη είναι η Μαρία Κομνηνή Παλαιολογίνα Διπλοβατάτζινα, κόρη του στρατηγού και μετέπειτα αυτοκράτορα Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγου..."

Η ιστορία αφορά την ιδιόμορφη συμβίωση δύο γυναικών, που δεν τις χωρίζει μόνον η συμβατική μέτρηση του χρόνου, δηλαδή μια απόσταση επτά αιώνων, αλλά και χίλιες δυο άλλες συνθήκες (συμβατικές ή ουσιαστικές), και μέσα από αυτήν ξετυλίγονται τα υλικά της τέχνης της γνωστής συγγραφέα σε μια "κουζίνα" υλικών που ονομάζεται "η κουζίνα του ιστορικού". (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Η "Κυρά των Μογγόλων" παραπέμπει σε όλες τις Βυζαντινές Ιφιγένειες που θυσιάστηκαν για τα κρατικά συμφέροντα. Όμως είναι και ένα ιδιοφυές αφηγηματικό τέχνασμα για να μας δείξει η συγγραφέας πώς σμιλεύτηκε ο χαρακτήρας της σε συνδυασμό με την επιστημοσύνη της και ταυτόχρονα να θέσει ζητήματα πολιτισμικής κληρονομιάς και ιστορικής μνήμης. Καθώς μάλιστα το βιβλίο πηγαινοέρχεται μεταξύ Μαριάννας και Μαρίας, ο αναγνώστης παρακολουθεί την παρακμή της "γηραιάς και άκρως πνευματικής Ανατολής" που "άφησε ελεύθερο το πεδίο για την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Δύσης". Ακόμα και αν διαφωνεί κανείς με την ανάλυση της Κορομηλά, που κάπου συντάσσεται με τον Χάντινγκτον, δεν μπορεί παρά να γοητευθεί από τη χειμαρρώδη, ολοζώντανη και μεστή αφήγησή της. (ΜΙΚΕΛΑ ΧΑΡΤΟΥΛΑΡΗ, Τα Νέα, Βιβλιοδρόμιο, 8/3/2008)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601623559
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ 7
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2009
Αριθμός σελίδων350
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΚΟΥΤΣΟΥΡΟΥΜΠΑ ΝΑΝΤΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-5085
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

maria_D, Doukas

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ANDRIKOP, maria_D, Doukas

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
DEVLIN KEITH
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00
ΣΙΝΑ
€81.62 €32.65
(-60%)
Κερδίζετε €48.97

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS