Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΘΗΣΕΑΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ ( ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ ΣΤΗΝ ΙΣ

ΘΗΣΕΑΣ, Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ

+
-
ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-4937
Τιμή Έκδοσης
€8.70
Τιμή Πολιτείας
€6.09
(-30%)
Κερδίζετε €2.61


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όταν περιπλανιέσαι στα μονοπάτια των παραμυθιών, που με τόση μαστοριά έφτιαξαν οι αρχαίοι παππούδες μας δένοντας την αλήθεια με τη φαντασία, συναντάς κάποιον απ' τους παλιούς ήρωες που, όταν τον γνωρίσει κανείς, τον θαυμάζει για τη δύναμη και τα κατορθώματά του, αλλά ακόμα πιο πολύ για την καλοσύνη, την αντρειοσύνη, το φιλότιμο και την ευγένεια του. Μιλάμε για το Θησέα, το βασιλόπουλο από την Τροιζήνα, γιο ενός μεγάλου θεού, που έγινε ο πιο σπουδαίος βασιλιάς της Αθήνας και άφησε τα σημάδια της δύναμης, της ευγένειας, της καλοσύνης και της δικαιοσύνης σε μια πόλη που θα έμενε ξακουστή και θα άφηνε με τη σειρά της τα ίδια σημάδια στους επόμενους αιώνες. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Για τον μεγαλύτερο, μετά τον Ηρακλή, ήρωα των Ελλήνων γράφει στο καινούριο βιβλίο της η Ελένη Δικαίου, τον Θησέα, τον οποίο οι Αθηναίοι αντιπαρέθεταν στον Ηρακλή, ο οποίος ήταν ήρωας κυρίως των Λακεδαιμονίων. Πιστεύεται ότι ήταν απόγονος του Ερεχθέα, ενώ πολλοί μύθοι τον αναφέρουν ως γιο του Ποσειδώνα. Μάλλον υπήρξε ιστορικό πρόσωπο ο Θησέας. Οι δε μύθοι που αναφέρονται σ' αυτόν κρύβουν ιστορικά γεγονότα, όπως η πάταξη της ληστείας, η δημιουργία ενιαίας πολιτείας στην Αθήνα, η κατάργηση της υποτέλειας στην Κρήτη.
Η Ελένη Δικαίου στον σύντομο πρόλογό της ευθύς διευκρινίζει: "...Όταν σκέφτομαι αντρειοσύνη, καλοσύνη, ευγένεια και φιλότιμο, το μυαλό μου την ίδια στιγμή πάει από μόνο του σ' έναν άλλο ήρωα ...τον Θήσεα". Η συγγραφέας έχει κυκλοφορήσει, ήδη από το 1991 (πρώτο έργο της το μυθιστόρημα "Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά") αρκετούς τίτλους βιβλίων, και δη βιβλίων μυθολογίας, όπου η προικισμένη με ευχέρεια λόγου, παρατηρητικότητα και κάποιον λυρισμό δημιουργός αφηγείται σαν παραμύθι ακόμη και γεγονότα μεγάλης έντασης και σκοτεινότητας. Ίσως επειδή απευθύνεται στα παιδιά. Ισως γι' αυτό μερικές από τις πράξεις των ηρώων της (και των ηρώων μας) πραΰνονται ή αποσιωπούνται. Βεβαίως ο "Θησέας" της θα διαβαστεί με ενδιαφέρον από τα παιδιά, το βιβλίο είναι καλογραμμένο, έχει εικόνες όλο ζωντάνια, ώρες ώρες πολύ φωτεινές, η πολύ μακρινή εκείνη εποχή μεταφέρεται σωστά, οι εξωτερικοί χώροι, τα οικήματα, οι συνήθειες, οι λατρευτικές εκδηλώσεις, οι συναντήσεις -όλα σχεδόν- έχουν αποδοθεί με πιστότητα. (ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 11/7/2008)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601624495
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2007
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ
ΕικονογράφησηΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΟΥΙΖΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-4937
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

babisskamn, Χρήστος Κακαβάς

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
APPIAH KWAME-ANTHONY
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
HEATHER PETER
€18.00 €9.00
(-50%)
Κερδίζετε €9.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS