Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΙΑΚΟΥΜΠΙΑΝ (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 360 / ΣΕΙΡΑ)

ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΙΑΚΟΥΜΠΙΑΝ

+
-
AL-ASWANY ALAA
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7905
Τιμή Έκδοσης
€15.50
Τιμή Πολιτείας
€10.85
(-30%)
Κερδίζετε €4.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στο Μέγαρο Γιακουμπιάν, μια πολυκατοικία που χτίστηκε τη δεκαετία του 1930 στο Κάιρο, απομεινάρι αλλοτινής δόξας, ζουν και εργάζονται άνθρωποι διαφόρων κοινωνικών τάξεων που συνιστούν μια πιστή μικρογραφία της σύγχρονης αιγυπτιακής κοινωνίας. Ο συγγραφέας, συνεχίζοντας την παράδοση του Ναγκίμπ Μαχφούζ, παρατηρεί τους ήρωές του, τους ενοίκους της πολυκατοικίας, πλούσιους και φτωχούς, καλούς και κακούς, χωρίς να τους κρίνει, με τρυφερή και στοργική ματιά, με πόνο και κατανόηση. Ζούμε τις ελπίδες και την εξέγερση του Τάχα, νεαρού ισλαμιστή που ονειρεύεται να γίνει αστυνομικός, την πίκρα και την απογοήτευση του Χάτιμ, ομοφυλόφιλου διανοούμενου μέσα σε μια κοινωνία που του επιτρέπει την ηδονή, όχι όμως και την αγάπη, τη νοσταλγία ενός λαμπρού παρελθόντος του ξεπεσμένου πια αριστοκράτη Ζάκι, τα παραστρατήματα της φτωχής και όμορφης Μπουσάινας.
Ο Ασουάνι, με ένα βλέμμα τρυφερό και καθόλου κριτικό, πλάθει εξαιρετικούς χαρακτήρες, που όλοι, ανεξαιρέτως, είναι πιασμένοι στην παγίδα μιας κοινωνίας όπου η πολιτική διαφθορά συμμαχεί με τον αθέμιτο πλουτισμό, τη θρησκευτική υποκρισία και την άνοδο του ισλαμισμού, όπου η αλαζονεία και η ασυδοσία των ισχυρών μεταφράζεται σε εκμετάλλευση των αδυνάτων, όπου ο νεανικός ιδεαλισμός μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε εξτρεμισμό, κι όπου ωστόσο διατηρούν ακόμα το κύρος τους ιδέες και απόψεις για μια κοινωνία χωρίς βία. Το μυθιστόρημα μας δείχνει αυτό που ο καθένας μπορεί να δει γύρω του, αλλά που μόνο η λογοτεχνία μπορεί να το αποκαλύψει πραγματικά.
Το Μέγαρο Γιακουμπιάν αποτελεί πλέον εμβληματικό βιβλίο της αραβόφωνης λογοτεχνίας, που διαβάζεται ξανά και ξανά σ' ολόκληρο τον κόσμο, κι η δύναμή του δεν εξαντλείται στο ότι αποτυπώνει με εξαιρετική, είναι γεγονός, οξυδέρκεια την Αίγυπτο στο γύρισμα του εικοστού αιώνα. Ως άξιος κληρονόμος του Ντοστογέφσκι αλλά και του Ζολά, ο Ασουάνι μιλάει με συγκλονιστικό τρόπο για την ανθρώπινη κατάσταση, για τα πάθη και τις αδυναμίες του ανθρώπου, για τα όνειρα και τις αποτυχίες του, κι ο καθρέφτης του, συμπονετικός και φιλάνθρωπος, είναι γι' αυτό ακριβώς ακόμη πιο ανατριχιαστικά αληθινός. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIMARAT YA'QUBYAN
ISBN139789601626208
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2016
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΛ-ΑΣΟΥΑΝΙ ΑΛΑΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-7905
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΦΜ70, dimbik, TSOUK87

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kkoune, Μενέλαος, chrysa60, katerinamicalef

Κριτικές για το προϊόν

[24/07/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
'Το Μέγαρο Γιακουμπιάν' του Αιγύπτιου συγγραφέα Αλάα Αλ-Ασουάνι, συνιστά μία εμβάθυνση στην ιστορία της σύγχρονης Αιγύπτου, τείνοντας προς την 'ανίχνευση' των εξελίξεων στο εσωτερικό της.. Σε μία κοινωνική ολότητα που ενέχει αντιθέσεις-αντιφάσεις, ο συγγραφέας συγκροτεί χαρακτήρες που αναφέρουν και αναφέρονται, προσδιορίζουν το εύρος της αλλαγής, βιώνουν τις κοινωνικές αντιθέσεις, προσκρούουν στις συμβάσεις μίας οικείας και 'ανοίκειας' ταξικότητας, της πολιτικής και της πολιτικής του αυταρχισμού.. Στο παλαιό Μέγαρο, αποκρυσταλλώνεται το διακύβευμα της διερώτησης: 'γιατί τώρα' και γιατί εδώ'; Η κάθε ιστορία τέμνει την 'Πολιτεία' του ενοχικού, της σαρκικής-'ανίερης' απόλαυσης, την ευκαιρία των αναγνωρίσεων.. Στο περιβάλλον μίας κοινωνίας, η εμπράγματη προσφορά, το βίωμα & η κοινωνικοπολιτική διαφθορά, η απόρριψη, η ανέλιξη, η 'αλήθεια' , ο θάνατος στις επάλληλες όψεις του αναζητούμενου 'νοήματος'.. Μία εισαγωγή στη σύγχρονη Αίγυπτο..
[15/04/2017] LaKiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό ανάγνωσμα που διαβάζεται ξανά και ξανά. Άψογες περιγραφές της ψυχοσύνθεσης των ηρώων, άψογες περιγραφές των επιθυμιών, των αδυναμιών τους, των ονείρων τους και των φιλοδοξιών τους. Το έχω διαβάσει πολλές φορές και πάντα υπάρχει κάποιος λόγος να το ξαναδιαβάσω. Κι αυτό όπως και τα υπόλοιπα έργα του συγγραφέα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΥΦΑΝΤΕΣ
HAUPTMANN GERHARD (NOBEL 1912)
€5.33 €2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67
ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΣΧΑ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS