Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Β'Τ. Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ - Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠ

Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑ

FUENTES NORBERTO
Κωδ. Πολιτείας: 3330-5148




Παρουσίαση

Το δεύτερο μέρος της Αυτοβιογραφίας του Φιντέλ Κάστρο περιέχει την πιο γοητευτική φάση της ζωής του Φιντέλ -τα χρόνια της εγκατάστασης και της διατήρησής του στην εξουσία- και συμπίπτει με την εποχή κατά την οποία ο συγγραφέας βρισκόταν πιο κοντά στον Κομαντάντε. Ο Νορμπέρτο Φουέντες αποκαλύπτει σ' αυτό το βιβλίο (που θα γίνει, με τον καιρό, η αναγνωρισμένη απ' όλους βιογραφία του Κάστρο) τις απόκρυφες πτυχές της κουβανικής κυβέρνησης, όλους τους ελιγμούς του Φιντέλ Κάστρο προκειμένου να παραμείνει στο τιμόνι της Επανάστασης, τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών και τις σύνθετες διεθνείς σχέσεις της Κούβας. Τον τόμο συμπληρώνει ένα εκτεταμένο παράρτημα με άγνωστη μέχρι σήμερα τεκμηρίωση.
«"Η Αυτοβιογραφία του Φιντέλ Κάστρο" αποτελεί ένα μεγαλειώδες εγχείρημα, ανάλογο της ιστορικής προσωπικότητας και των γεγονότων που αναλύει και φωτίζει ο συγγραφέας της ως αυτόπτης μάρτυρας, συμπρωταγωνιστής και σχολιαστής ταυτόχρονα» (El Pais), «Η βιογραφία αυτή είναι γραμμένη από έναν άνθρωπο που γνώριζε άριστα τον Κάστρο, και του οποίου υπήρξε έμπιστος φίλος» (La Vanguardia), «Σε λίγα χρόνια το βιβλίο αυτό θα αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη μαρτυρία για τον άνθρωπο που άλλαξε την Κούβα», (El Cultural), «Ο καλύτερος Κουβανός συγγραφέας των τελευταίων χρόνων» (El Pais). (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ι. ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΥ, Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Καταστροφή του κρατικού μηχανισμού της Δημοκρατίας και εγκαθίδρυση σε δύσκολες συνθήκες της υπό εκκόλαψη επαναστατικής εξουσίας.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΡΙΩΜΑ
Αιτίες και ερμηνεία του επαναστατικού θριάμβου. Μια φάλαγγα τεθωρακισμένων και ανταρτών επονομαζόμενη Καραβάνι της Ελευθερίας διασχίζει το νησί. Είναι η πρώτη μεγάλη πράξη επαναστατικής προπαγάνδας, αλλά κι ένα στρατήγημα ώστε να επιτευχθεί η ειρήνευση ή να εξασθενήσουν οι φρουρές που ακόμη αντιστέκονται και να διασφαλιστεί η εξουσία της Επανάστασης. Μαζικές εκτελέσεις στρατιωτικών και αξιωματούχων του Μπατίστα και πρώτες συγκρούσεις με τους Αμερικανούς. Η είσοδος των αντάρτικων στρατευμάτων στην Αβάνα. Ο οιωνός των περιστεριών.
ΨΙΘΥΡΟΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ
Αρχίζει η νοσταλγία του Φιντέλ για έναν κόσμο που αυτός ο ίδιος καλείται να καταστρέψει. Η επιστροφή στην πλατεία Καδένας του Πανεπιστημίου της Αβάνας. Πορτρέτο του πολυαγαπημένου τέκνου της Εκκλησίας το 1959. Η Αβάνα ως θέατρο επιχειρήσεων.
Η ΙΕΡΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
Συμμαχία του Φιντέλ με τους κομουνιστές. Το λεγόμενο Μυστικό Σύμφωνο του Κοχίμαρ. Μια αναγκαιότητα για την προσέγγισή του με την ΕΣΣΔ και τον εφοδιασμό του με όπλα και πετρέλαιο, κι αυτό μόνο για αρχή. Το Κομουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής 'Ενωσης απενεργοποιεί την επιχείρηση συλλογής πληροφοριών της KGB στους κόλπους της Κουβανικής Επανάστασης και ξεκινάει μια διαφορετική σχέση, πολιτικού χαρακτήρα, η οποία στο άμεσο μέλλον θα εξελιχτεί σε μια από τις πιο δραστήριες και παραγωγικές της σύγχρονης ιστορίας.
II. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ
ΠΟΣΟ ΟΡΦΑΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΤΤΑ;
Μια πολιτική άμυνας. Για το πώς ο Φιντέλ είδε την Κούβα σαν πολιορκημένη πόλη και πώς αναγκάστηκε να τη μετατρέψει σε απροσπέλαστο φρούριο, αλλά με μια στρατηγική κινητών και μακρινών μετώπων, καθώς και με τη δημιουργία και τη χρήση τρομερών μυστικών υπηρεσιών. Η CIA, πιεζόμενη από το Λευκό Οίκο, αρχίζει να παράγει συνωμοτικές ιδέες και αποβάσεις και ξαφνικές επιθέσεις και καταδρομικές επιχειρήσεις. Ο σχεδιασμός μιας Νορμανδίας τσέπης και το αποτέλεσμά της: η αμερικανική Δουγκέρκη. Ο Φιντέλ και τα προλεγόμενα της καθοριστικής μάχης του. Οι Άγγλοι παρεμβαίνουν.
Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ
Η CIA ως δύναμη ισορροπίας και υποστήριξης. Ο σοσιαλισμός όχι ως οικονομική διαμόρφωση αλλά ως πολεμικό λάβαρο. Η Κουβανική Επανάσταση μέχρι τη μάχη της Πλάγια Χιρόν (Κόλπου των Χοίρων), όπου η κυβέρνηση Κέννεντι και η CIA υφίστανται οδυνηρή ήττα και γελοιοποιούνται. Οριστική εδραίωση της εξουσίας του Φιντέλ Κάστρο.
Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Ο Φιντέλ αφήνει κατά μέρος τη νύχτα. Η κυριαρχία των αιθέρων και η αριστοτεχνική χρήση της -κατά φάσεις- από την αεροπορία σε ημερήσιες αποστολές μάχης. Είναι σαν να πετάς πάνω από ένα χάρτη. Το Κρεμλίνο δέχεται λανθασμένα σήματα για τη νίκη. Πρώτα χαμηλά χτυπήματα του Φιντέλ εναντίον της παλαιάς κομουνιστικής φρουράς. Είναι η προσπάθειά του -που στέφεται από πλήρη επιτυχία- να μονοπωλήσει τις σχέσεις με την ΕΣΣΔ. Οι Κουβανοί ως αφετηρία του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Η προώθηση του Σοβιετικού Στρατού στην Κούβα.
ΤΟ ΟΡΑΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Η κρίση του Οκτωβρίου του 1962. Σοβιετικές δυνάμεις στρατηγικής φύσης τοποθετούνται στην Κούβα. Μετακινήσεις του Φιντέλ σ' όλη την επικράτεια. Υποψίες και βεβαιότητες. Διάταξη μάχης των R-12. Ο Φιντέλ αιφνιδιασμένος από την κατάρριψη ενός αμερικανικού αναγνωριστικού αεροπλάνου U-2 από βολή σοβιετικών πυραύλων. Ακόμα πιο αιφνιδιασμένος -και τώρα αγανακτισμένος κι από πάνω- από την είδηση ότι τα σοβιετικά πλοία που κατευθύνονταν προς την Κούβα έχουν κάνει κράτει στις μηχανές τους και, στη συνέχεια, από τις συμφωνίες του Χρουστσόφ με τον Κέννεντι προκειμένου να μπει τέλος στην κρίση.
III. ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΚΟΠΑΔΙΟΥ
ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ
Η οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Κούβα (...)
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΤΑΛΛΑΣ
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥΛΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ
IV. ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
ΠΕΦΤΕΙ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΛΑ ΠΛΑΤΑ ΑΛΤΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΔΙΑΘΗΚΗ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA AUTOBIOGRAFIA DE FIDEL CASTRO - II. EL PODER ABSOLUTO E INSUFICIENTE
ISBN139789601627564
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ / ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2008
Αριθμός σελίδων1248
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΔΟΥΚΑ ΣΤΕΛΛΑ, ΖΙΟΥΒΑ ΔΑΕΙΡΑ, ΣΠΕΡΕΛΑΚΗ ΤΙΤΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΟΥΕΝΤΕΣ ΝΟΡΜΠΕΡΤΟ
Κωδικός Πολιτείας3330-5148
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΣ
€7.42 €2.97
(-60%)
Κερδίζετε €4.45
ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
€72.00 €28.80
(-60%)
Κερδίζετε €43.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS