Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ - ΔΕΚΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 194

ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΔΕΚΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, 1940-1941

+
-
KERSHAW IAN
Κωδ. Πολιτείας: 3330-5361
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στο συναρπαστικό αυτό βιβλίο ο Ian Kershaw αφηγείται πώς ελήφθησαν δέκα αποφάσεις, κρίσιμες για την έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου αλλά και με ευρύτερες συνέπειες για τον μεταπολεμικό κόσμο, ανάμεσα στον Μάιο του 1940, όταν η Βρετανία επέλεξε να πολεμήσει αντί να παραδοθεί, και στο φθινόπωρο του 1941, όταν ο Χίτλερ έλαβε την απόφαση να εξολοθρεύσει τους Εβραίους. Στο Λονδίνο, στο Τόκιο, στη Ρώμη, στο Βερολίνο και στην Ουάσιγκτον μια σειρά από πολιτικούς και στρατηγούς, συχνά με ελλιπή πληροφόρηση και αντιμέτωποι με τεράστιες δυσκολίες σε οικονομικό, λογιστικό και στρατιωτικό επίπεδο, έπρεπε να αποφασίσουν πώς θα αξιοποιούσαν ή θα επιχειρούσαν να αναχαιτίσουν τη συνεχώς διογκούμενη κρίση. Αυτές οι αποφάσεις όντως άλλαξαν τον κόσμο. Το βιβλίο προσφέρει στον αναγνώστη μια ρεαλιστική εικόνα των περιορισμών που είχαν να αντιμετωπίσουν αυτοί οι ηγέτες, αλλά και του ρόλου της προσωπικότητας: ο Τσώρτσιλ συνεχίζει τον αγώνα παρά την καταστροφή στη Γαλλία, ο Χίτλερ διατάζει εισβολή στην ΕΣΣΔ παρά την αποτυχία της Γερμανίας να νικήσει τους Βρετανούς, ο Στάλιν εμπιστεύεται τον Χίτλερ και αφήνει τη χώρα του ανυπεράσπιστη, οι Ιάπωνες στρατηγοί αποφασίζουν να πλήξουν τις ΗΠΑ παρά τις ενδείξεις ότι θα οδηγούνταν σε ήττα. (Από την ιστοσελίδα του εκδότη)

Η λέξη "decision" αποτελεί το κλειδί σε αυτό το βιβλίο του Κέρσοου. Συνδέει την ιστορία με τα πρόσωπα και τις αποφάσεις, συνδέει την ιστορία με τους λεγόμενους decision-makers. Ο Κέρσοου δούλεψε πολύ με πρωτογενείς πηγές, με έγγραφα και άλλα ντοκουμέντα που άφησαν πίσω τους "αυτοί που αποφάσιζαν" αλλά συμβουλεύτηκε και μια μεγάλη βιβλιογραφία. Ο συγγραφέας επανεισάγει στην ιστοριογραφία, με έναν μοντέρνο τρόπο, κάτι που θεωρείται ήδη πολύ παλιό, δηλαδή την καταλυτική παρουσία της προσωπικότητας στην ιστορική εξέλιξη, ένα είδος νέου personalismus, όπως το χαρακτηρίζει ο Νάιαλ Φέργκιουσον. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι οι κρίσιμες αποφάσεις που αιματοκύλισαν την Ευρώπη, οδήγησαν στην εξολόθρευση εκατομμύρια εβραίους και ισοπέδωσαν την ίδια τη Γερμανία προήλθαν από τον έναν και αυτόν άνδρα. Ο Χίτλερ και ο Στάλιν είναι αυτοί που θεωρούνται οι κατ' εξοχήν decision-makers τους πρώτους κρίσιμους μήνες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ηταν όμως μόνο αυτοί; Ηταν μόνο αυτοί που έκαναν τις μοιραίες επιλογές και οδήγησαν εκατομμύρια Ευρωπαίους στον θάνατο; Θα είμαστε αφελείς να το πιστέψουμε, θα ήταν αφελής να το υποστηρίξει ο ίδιος ο Κέρσοου. Ετσι στο βιβλίο του παρουσιάζει πολύ περισσότερους "αποφασίζοντες", περίπου 250, τους οποίους κατονομάζει στο μοιραίο index. [...] Αλλά και ο ίδιος ο σερ Ιαν Κέρσοου είναι, από τη δική του πλευρά, ένας decision-maker. Αυτός αποφασίζει ποιες "μοιραίες αποφάσεις" θα παρουσιάσει, αυτός θα τις συνδέσει μεταξύ τους. Διαβάζοντας το βιβλίο ο αναγνώστης οδηγείται συνειρμικά στο περίφημο "αν": αν δεν είχε ληφθεί αυτή η απόφαση, αν δεν είχε ληφθεί η άλλη... Η Ιστορία δεν γίνεται όμως με υποθέσεις. Και οι δέκα αποφάσεις που άλλαξαν τον κόσμο το διάστημα Μαΐου 1940 - Δεκεμβρίου 1941 ήταν και οι μοιραίες. Ο Κέρσοου μάς πείθει. (ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ, Το Βήμα, 30/9/2007)

Περιεχόμενα

ΧΑΡΤΕΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ
ΑΡΧΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
1. ΛΟΝΔΙΝΟ, ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 1940 - Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
2. ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 1940 - Ο ΧΙΤΛΕΡ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
3. ΤΟΚΙΟ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 1940 - Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΑΔΡΑΞΕΙ ΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»
4. ΡΩΜΗ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 1940 - Ο ΜΟΥΣΣΟΛΙΝΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΟΥ
5. ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1940 - ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 1941 - Ο ΡΟΥΖΒΕΛΤ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ
6. ΜΟΣΧΑ, ΑΝΟΙΞΗ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1941 - Ο ΣΤΑΛΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
7. ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 1941 - Ο ΡΟΥΖΒΕΛΤ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΑΓΕΙ ΑΚΗΡΥΧΤΟ ΠΟΛΕΜΟ
8. ΤΟΚΙΟ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 1941 - Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ
9. ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 1941 - Ο ΧΙΤΛΕΡ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
10. ΒΕΡΟΛΙΝΟ / ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΡΩΣΙΑ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 1941 - Ο ΧΙΤΛΕΡ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΚΟΝΩΝ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTEN DECISIONS THAT CHANGED THE WORLD, 1940-1941
ISBN139789601629841
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων840
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΜΑΣΤΡΑΚΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΕπιμέλειαΜΑΡΤΖΟΥΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΕΡΣΟΟΥ ΙΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3330-5361
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

pagaion

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

MAATHNASOPOULOU, geraki, martha76, konkitr80

Κριτικές για το προϊόν

[25/07/2022] santoyrios.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δέκα αποφάσεις (σε... 800 σελ.!) από την οπτική γωνία ενός αρκετά αμερόληπτου ιστορικού, που έχει συνδέσει το όνομα και τη φήμη του με τον Β' Π.Π. Όσο παράξενο κι αν ακουστεί, λίγες μου φάνηκαν οι 800 σελίδες. Μνημειώδες έργο, υπόδειγμα ιστορικής γραφής και σκέψης, που σε αφήνει με τη γλυκόπικρη αίσθηση ότι θα μπορούσε να περιέχει περισσότερες αποφάσεις. Προσφορά της Πολιτείας στα... 5,60!!! Η ενδέκατη απόφαση που δεν ήταν καθόλου μοιραία και άλλαξε τη... βιβλιοθήκη μου.
[28/10/2017] pagaion.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Παρα τον ανιστορητο ισχυρισμο ορισμενων ασπονδων φιλων της Ελλαδος, ο συγγραφεας αποδεικνυει οτι η επιλογη του Μουσολινι να επιτεθει εναντιον μας ηταν μοιραια και γι αυτον και για τον Χιτλερ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΘΩΝΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
€6.50 €2.60
(-60%)
Κερδίζετε €3.90
ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ
ΠΕΡΑΝΘΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
€22.16 €11.08
(-50%)
Κερδίζετε €11.08

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS