Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΠΙΚΡΑ... ( ΣΥΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ /ΣΕΙΡΑ )

ΠΙΚΡΑ...

HORNBY NICK
Κωδ. Πολιτείας: 3330-5449




Παρουσίαση

Βόρειο Λονδίνο, σκέιτμπορντ, κορίτσι. Ο Σαμ γνωρίζει σε ένα πάρτι την Αλίσια. Το ένα φέρνει το άλλο και η Αλίσια μένει έγκυος. Πίκρα... Ο Σαμ δεν έχει πια τίποτε άλλο παρά να εμπιστευτεί την «ομιλούσα» αφίσα του Τόνι Χοκ, του θεού του σκέιτμπορντ. Α, και να φύγει για ένα παράξενο ταξίδι στο μέλλον. Το βιβλίο αποτελεί μια πανέμορφη εξερεύνηση της «ανάληψης ευθυνών» του ενήλικου ανθρώπου, όπως η πραγματική απόλαυση πηγάζει από τις διηγήσεις που πλαισιώνουν την ιστορία: τις παρεξηγήσεις, το χιούμορ, το «άλλο λέω και άλλο εννοώ». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Αν θέλουμε να συγκρίνουμε τον 16χρονο Σαμ στο Πίκρα του Χόρνμπι με τον 16χρονο Θράσο στο Θράσος της Αβέρωφ (που επίσης μιλάει σε πρώτο πρόσωπο για την καθημερινότητα ενός 16χρονου) το μυθιστόρημα του Χόρνμπι "σπρώχνει" τον ήρωα να βουτήξει στη ζωή χωρίς προφάσεις, τυφλά, όπως γίνεται πάντα όταν σε προλαβαίνουν τα γεγονότα. Και οι δύο νεαροί είναι το ίδιο αμήχανοι. Και οι δύο το ίδιο ονειροπόλοι. Μόνο που ο Θράσος έχει Ελληνίδα μαμά (μήπως τα λέει όλα αυτό;), ζει μια προστατευμένη ζωή, κι έχει το περιθώριο για περισσότερα εσωτερικά ταξίδια. Στο βιβλίο του Χόρνμπι ο Σαμ είναι 16 και η μαμά του 32. Τον έκανε από... λάθος στα 16 της κι εκείνος το ξέρει πολύ καλά. Όπως ξέρει επίσης ότι κατάφερε να του εξασφαλίσει μια νορμάλ ζωή, με δυσκολίες μεν, αλλά "όχι με τίποτα μιζέριες και δράματα"... Τελευταία μάλιστα, λίγο πριν γνωρίσει την Αλίσια, όλα του πήγαιναν "τζάμι". Νοερός συνομιλητής του και φύλακας άγγελος του η "ομιλούσα" αφίσα του Τόνι Χοκ, του "Θεού" του σκέιτ μπορντ- μια αφίσα που του αγόρασε η μαμά του, όταν την "άκουσε" με το σκέιτ.
Το ενδιαφέρον με το βιβλίο αυτό είναι ότι η... επικείμενη συμφορά του Σαμ και της Αλίσια μετατρέπεται σε μια καθημερινή ιστορία με όλες εκείνες τις αντιφάσεις και τις ανατροπές που μας αναλογούν όταν παίρνει τον λόγο η πραγματική ζωή. Εδώ δεν έχουμε το γνωστό "τέλος καλό, όλα καλά". Εδώ, έχουμε "είμαστε όλοι στον δρόμο, ζούμε το παρόν και προχωράμε". Δεν είναι και τόσο δραματικό αυτό- όσο δράμα κι αν περικλείει. Όσο για τη νεαρή μαμά και τον νεαρό μπαμπά; Έχουν δρόμο μπροστά τους να αποφασίσουν αν θα είναι κάποτε ξανά μαζί. Το μόνο που ξέρουν είναι ότι αγαπούν τον Ρουφ και θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν γι΄ αυτόν. Δεν είναι λίγο να το έχεις συνειδητοποιήσει στα 16 σου και να μην επιτρέπεις σε κανένα να το αμφισβητήσει. Είτε είναι μαζί, είτε χώρια... Μήπως είναι αυτή η βίβλος της νέας οικογένειας; (ΧΑΡΗΣ ΠΟΝΤΙΔΑΣ, Τα Νέα, 25/4/2009)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSLAM
ISBN139789601631011
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2009
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίεςΆνω των 12 ετών
ΜετάφρασηΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΟΡΝΜΠΙ ΝΙΚ
Κωδικός Πολιτείας3330-5449
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Despoina Anousaki, alex73, mosxou, Ron, psaroudaki, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΛΗ Η ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
HUI ANDREW
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€5.30 €1.86
(-65%)
Κερδίζετε €3.44

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS