Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

65 ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ // ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

65 ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

GUATTARI FELIX
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6536




Παρουσίαση

Το έργο του Κάφκα είναι και παραμένει ένα από τα αινιγματικότερα και ρηξικέλευθα έργα του εικοστού αιώνα, ενώ ο αριθμός των προσπαθειών να το ερμηνεύσουν είναι εντυπωσιακός. Ο ίδιος ο Κάφκα προμηθεύει στους αναλυτές του κλειδιά: σε όλο του το έργο, αλλά κυρίως στα Ημερολόγια και την αλληλογραφία του.
Το ανά χείρας βιβλίο παρουσιάζει τον κατάλογο, όπως τον συνέθεσε και τον σχολίασε ο Φελίξ Γκουατταρί, εξήντα πέντε ονείρων που εμφανίζονται στα Ημερολόγια και την αλληλογραφία του Κάφκα, καθώς και σε πολλά σπάνια ή αδημοσίευτα κείμενα σχετικά με το έργο του τελευταίου. Μεταγενέστερα της έκδοσης του προκλητικού έργου (που συνέγραψε από κοινού με τον Ζιλ Ντελέζ) Κάφκα. Για μια ελάσσονα λογοτεχνία (1975), τα 65 Όνειρα μαρτυρούν το διαρκές πάθος του Φελίξ Γκουατταρί για ένα από τα κορυφαία έργα του 20ού αιώνα. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Ο Γκουατταρί γνωρίζει ότι οι νύχτες του Κάφκα κατασπαταλώνται σε όνειρα τρελά - "το μόνο που κάνω είναι να ονειρεύομαι, πράγμα που είναι πιο εξοντωτικό από το να αγρυπνώ" αναφέρει ο ίδιος ο Κάφκα - κι έτσι δεν επιθυμεί τόσο να αναλύσει τα όνειρά του όσο να αναδείξει τις ιδιαιτερότητές τους.
Μέσα από την ανάγνωση ονείρων που ο Κάφκα κατέγραψε είτε σε επιστολές του προς τους οικείους του είτε στα ημερολόγιά του, ο Γκουατταρί εντοπίζει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των ονείρων του που συναντάμε στις νουβέλες και στα μυθιστορήματά του. Το σκύψιμο του κεφαλιού ή του σώματος, τα δόντια και τα σκυλιά, οι ενδείξεις υποταγής, οι χορεύτριες και οι υπηρέτριες, οι πόρνες και οι γυναίκες με σημαδεμένο δέρμα, οι τυφλές κοπέλες και οι παράξενες, σχεδόν διαβολικές, γυναικείες παρουσίες αποτελούν ονειρικά σημεία ιδιαιτερότητας που δεν άφησαν ανεπηρέαστο το συγγραφικό του έργο.
Σύμφωνα με τον Γκουατταρί τα όνειρα του Κάφκα κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στον τρόπο παραγωγής της καφκικής υποκειμενικότητας. Αντί να παραπέμπουν σε μια ναρκισσιστικού τύπου αναδίπλωση στον εαυτό, σηματοδοτούν ένα άνοιγμα προς ανυποψίαστες εξωτερικές όψεις. "Αρνούμενος να καθυποτάξει τα σημεία μη νοήματος (των ονείρων του) στον ζυγό μιας οποιασδήποτε ερμηνευτικής", γράφει ο Γκουατταρί, "τα αφήνει να εξαπλώνονται, να κλιμακώνονται για να γεννήσουν άλλες φαντασιακές μορφοποιήσεις, άλλες ιδέες, άλλα πρόσωπα, άλλες ψυχικές συντεταγμένες, δίχως κανενός είδους δομική υπερκωδικοποίηση". (Σάκης Μαλαβάκης, Τα Νέα, Ορίζοντες, 10/7/2012)

Περιεχόμενα

Πρόλογος - Stephane Nadaud
Εξήντα πέντε όνειρα του Φράντς Κάφκα
Δίκη και διεργασίες
Kafka's Band
Σχεδίασμα για μια ταινία του Κάφκα
Σημειώσεις
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSOIXANTE-CINQ REVES DE FRANZ KAFKA
ISBN139789601635798
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΔΟΚΙΜΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2012
Αριθμός σελίδων94
Διαστάσεις18x14
ΠρόλογοςΝΑΝΤΟ ΣΤΕΦΑΝ
ΜετάφρασηΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΕπιμέλειαΜΠΙΤΣΩΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΟΥΑΤΑΡΙ ΦΕΛΙΞ
Κωδικός Πολιτείας3330-6536
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

αλεξανδρος νικοπουλος, dimos, Janus, kzacharakis

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dimitris.ath, kzacharakis

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΩΣ
GAINZA MARIA
€10.60 €5.30
(-50%)
Κερδίζετε €5.30
Το φαινόμενο της προσκόλλησης
LOVENHEIM PETER
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS