Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ (ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΘΟΛΟΓΙΕΣ /ΣΕΙΡΑ)

ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

+
-
ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-5915
Τιμή Έκδοσης
€16.90
Τιμή Πολιτείας
€11.83
(-30%)
Κερδίζετε €5.07


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ο Παπαδιαμάντης, βασανισμένος από τα πάθη του, ερωτικά και άλλα, που δεν έχουν τελειωμό, όπως μας λέει η φώκια στο μοιρολόι της, προσπαθεί να τα ξορκίσει με τη γραφή του. Με την ασύλληπτη - όπως τη χαρακτηρίζει ο Γρηγόριος Ξενόπουλος - μέθοδό του τα καταγράφει προσφυώς στο μεγαλύτερο μέρος του έργου του, δημιουργώντας ένα ερωτικό σύμπαν, όπου συναιρούνται θαυμαστά η θλίψη με την εγκαρτέρηση". Μια ξεχωριστή προσέγγιση του Παπαδιαμάντη μακριά από δογματισμούς και εμμονές, με βάση αποκλειστικά τα ίδια τα διηγήματά του, όπου είναι διάχυτη η ερωτική διάθεση, γεγονός που καθιστά συναρπαστική την ανάγνωσή τους.
Ένας Παπαδιαμάντης χωρίς ετικέτες: ούτε ηθογράφος ούτε φτωχός ούτε άγιος, αλλά ένας άνθρωπος που πάσχει και προσπαθεί να βρει παρηγοριά στη γραφή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

"Αυτοβιογραφούμενος"
Η κρυφή πληγή
ΘΕΡΟΣ - ΕΡΟΣ
ΟΛΟΓΥΡΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ
Η ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΑ
Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ
Η ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ
ΩΧ! ΒΑΣΑΝΑΚΙΑ...
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ
ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΦΑΝΙ
ΕΡΩΣ - ΗΡΩΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ
ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ
ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ
Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΓΟΥΤΟ
ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ
ΑΠΟΛΑΥΣΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
Η ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑ
ΤΡΕΛΛΗ ΒΡΑΔΥΑ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΥΝ
ΟΙ ΚΟΥΚΛΟΠΑΝΤΡΕΙΕΣ
ΤΟ ΤΥΦΛΟ ΣΟΚΑΚΙ
ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΥ
ΕΡΜΗ ΣΤΑ ΞΕΝΑ
ΤΟ ΚΑΜΙΝΙ
ΤΑ ΡΟΔΙΝΑ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ (απόσπασμα)
ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΚΡΕΜΝΟ
Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΧΜΕΤΗ
ΦΛΩΡΑ Ή ΛΑΒΡΑ
ΤΟ "ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ"
Γλωσσάρι
Λεπτομέρειες
ISBN139789601635804
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΘΟΛΟΓΙΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2011
Αριθμός σελίδων480
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΛΙΟΝΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3330-5915
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[06/12/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Σκιαθίτης λογοτέχνης Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης προσδιορίζει τον έρωτα ως διαρκή δια-πάλη, ως εγγραφή στο σώμα που αναζητεί την ειδική του 'μνήμη' και 'αλήθεια', την ίδια στιγμή που η ερωτική τομή φέρει όψεις ενατένισης της ίδιας και της άλλης ζωής. Ο έρωτας στα διηγήματα του Σκιαθίτη, αφενός μεν 'εγγίζει' το πεδίο μίας δυνάμει σεξουαλικότητας η οποία παραμένει ανοιχτή, αφετέρου δε αναφέρει μία ερωτική σήμανση, η οποία, μένοντας ανολοκλήρωτη, δύναται να επι-φέρει τον ίδιο της τον ίμερο, τον ίμερο της φυγής & της θέασης του κόσμου, του κάθε στιγμή κόσμου έτσι όπως, με αγωνία δια-γράφεται και συγκροτείται εκείνη την στιγμή: σώμα & ένα 'Όνειρο στο Κύμα'. Η Παπαδιαμαντική γραφή προσιδιάζει στη 'φόνευση' του τετριμμένου, εκεί όπου ο συγγραφέας, παθών και ο ίδιος, ως άλλη 'Σφίγγα' θέτει διε-ρωτήσεις: ποια δύναται να είναι η ερωτική απο-λύτρωση; Σε ποιο σημείο ενσκήπτει το πάθος; οι αναφορές σε έναν έρωτα που κατακλύζει; Αξιώνοντας την ίδια του μνήμη, την οντολογία του υποκειμένου που φέρει αντιθέσεις-αντινομίες, ο Σκιαθίτης αναζητεί το αδύνατο, διευρύνει τα όρια του χριστιανικού μαρτυρίου επανανοηματοδοτώντας το ως έρωτα, ερωτικό μαρτύριο που περιλαμβάνει εντός του συναισθηματικές 'εκρήξεις', πολύσημες μεταφορές & αναφορές, πλαίσιο που απέχει από την αναγωγική εικόνα του μονοδιάστατου 'κοσμοκαλόγερου'. Η Παπαδιαμαντική λογοθετικότητα, εν-σώματης φοράς, εγκολπώνεται την υποκειμενικότητα η οποία και εκτίθεται με τον τρόπο-τροπικότητα της 'ευφρόσυνης παραφροσύνης', μετατοπίζει την γλώσσα προς το ποθητά σαρκικό, στρέφοντας παράλληλα την προσοχή στις ίδιες τις 'άγνωστες βουλές' του έρωτα. Η Παπαδιαμαντική ερωτικότητα ως μαρτύριο επι-ζητεί την ανθρωπινότητα του, βίους που διαπερνούν μέσα από τα καλειδοσκόπια του φόβου, συγκροτώντας όχι εξιδανικευμένους ήρωες αλλά υποκείμενα, ανθρώπους υπό το πρίσμα της διαφοράς εντός της ομοιότητας. Το ερωτικό πάθος αφυπνίζεται πριν σημάνει η ώρα της προβολής των συμβολισμών.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ
LUECKE RICHARD
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΗΧΟΣ ΛΕΠΤΟΣ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€19.45 €9.72
(-50%)
Κερδίζετε €9.73

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS