Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΕΛΕΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΙΝΟ // (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΓΕΡΜ

ΟΙ ΕΛΕΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΙΝΟ

(ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ)

+
-
RILKE RAINER-MARIA
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6158
Τιμή Έκδοσης
€8.80
Τιμή Πολιτείας
€6.16
(-30%)
Κερδίζετε €2.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι Ελεγείες του Ντουίνο αποτελούν, μαζί με τα Σονέτα στον Ορφέα, το κορυφαίο έργο του Ρίλκε, που συνειδητά και βασανιστικά ωρίμαζε μέσα του για δέκα ολόκληρα χρόνια (1912-1922). Εκτός από τους εραστές και την ερωτευμένη γυναίκα που εγκαταλείπεται από τον αγαπημένο της, οι Ελεγείες υφαίνονται γύρω από δύο ακόμη κεντρικές μορφές: τον άγγελο και τον νεαρό νεκρό. Ο Ρίλκε τις χρησιμοποιεί για να καταδείξει την αδυναμία να βιωθεί πλήρως το ανθρώπινο αίσθημα καθώς και την ανάγκη να απελευθερωθεί ο άνθρωπος από τα δεσμά της πραγματικότητας. Το αίτημά του συνδέεται με την αρνητική εικόνα που ο ίδιος έχει για τον σύγχρονο, βιομηχανικό κόσμο, που κατέρρευσε στη βαρβαρότητα του πολέμου. Με τις Ελεγείες του Ντουίνο η γερμανόφωνη ποίηση οδηγείται σε μια κορύφωση, αλλά ταυτόχρονα ανανεώνεται. Είναι χαρακτηριστική η άποψη του Μούζιλ πως ο Ρίλκε "τελειοποίησε για πρώτη φορά το γερμανικό ποίημα". Ο Τσβάιχ κάνει λόγο για "άπειρο τέντωμα της γλώσσας, που χρειάστηκε να υπερβεί τα όριά της και να καμφθεί ως τις απύθμενες αβύσσους της" και τοποθετεί τον Ρίλκε -χάρη στις Ελεγείες- στο ίδιο επίπεδο ποιητικού μεγαλείου με τους Χαίλντερλιν και Νοβάλις. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Όποιος επισκεφθεί το μαγευτικό κάστρο του Ντουίνο δεν μπορεί παρά να ανακαλέσει τις Ελεγείες, να θυμηθεί στίχους που σφράγισαν την παγκόσμια λογοτεχνία, όπως: "ο κάθε άγγελος είναι τρομερός" ή " ποιος με δέος δεν στάθηκε μπρος στην αυλαία της καρδιάς του". Νιώθει το ίδιο δέος με τον ποιητή έχοντας μπροστά του το υδάτινο πλατό της Αδριατικής και αισθάνεται πως αν ανοίξουν τα σύννεφα στον ορίζοντα θα δει τα τάγματα των αγγέλων, όπως τα φαντάστηκε ο Ρίλκε, να του μιλούν: για τη ζωή, τον θάνατο, την ύπαρξη την ίδια. Η θάλασσα μπροστά του είναι το παραπέτασμα του σύμπαντος που καρδιά του είναι η συνείδηση των όντων και η αίσθηση που έχουμε για τη μετά θάνατον ζωή, όπως μας κληροδοτήθηκε από τον Δάντη. Δεν είναι ίσως τυχαίο που και ο Δάντης πέρασε από εδώ και έγραψε τμήματα της Θείας Κωμωδίας. (ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΤΗΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 12/6/2011)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDUINESER ELEGIEN
ISBN139789601635958
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΟΙΗΣΗ 4
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2013
Αριθμός σελίδων152
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΟΠΑΛΗ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΙΛΚΕ ΡΑΙΝΕΡ-ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-6158
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, lab.alex

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Μάρκος Αυρήλιος
ROBERTSON DONALD
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30
Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ
€4.90 €2.45
(-50%)
Κερδίζετε €2.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS