Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΨΑΡΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

ΨΑΡΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

+
-
ERLINGS FRIDRIK
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6434
Τιμή Έκδοσης
€15.42
Τιμή Πολιτείας
€4.63
(-70%)
Κερδίζετε €10.79


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Είμαι ένα αστέρι, ένα αστέρι που λάμπει. Είμαι ένα βρέφος στο χείλος του τάφου και ένας γέρος μέσα σε κούνια - δεν είμαι μόνο ένα ψάρι στον ουρανό αλλά και ένα πουλί στην θάλασσα.
Ο Τζος Στίβενσον γίνεται δεκατριών ετών και τα γενέθλιά του σηματοδοτούν την αρχή μιας σειράς δύσκολων γεγονότων. Κι ενώ ο ίδιος αρχίζει να αναρωτιέται ποιο είναι το νόημα της ζωής και της δημιουργίας, έρχεται να εγκατασταθεί στο σπίτι του η δεκαεφτάχρονη ξαδέλφη του και το δωμάτιό του καταλήγει να γίνει διάδρομος προς το δικό της δωμάτιο. Μια μέρα ο Τζος βρίσκει τρόπο να κρυφτεί στο μπάνιο την ώρα που η ξαδέλφη του πλένεται στην μπανιέρα. Από εκείνη τη στιγμή όλα αλλάζουν... Και, κυρίως, ο ίδιος ο Τζος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Αλυσιδωτές αντιδράσεις μέσα στο σώμα του εφήβου ενεργοποιούν συμπεριφορές που άλλοτε τον εκθέτουν, άλλοτε τον απελευθερώνουν, άλλοτε οδηγούν σε συγκρούσεις. Στο μυθιστόρημα του Ισλανδού Έρλινγκς η είσοδος στην εφηβεία παρουσιάζεται ως μια περιπετειώδης κατάσταση εσωτερικών εκρήξεων και αναπάντεχων εξελίξεων. Στο Ψάρι στον ουρανό ο 13χρονος Τζος Στίβενσον εισέρχεται στην περίοδο της ζωής του κατά την οποία οι ορμόνες θα ορίζουν τις κινήσεις και τις αποφάσεις του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Θα βρεθεί έξω από τα νερά του, όπως το ψάρι του τίτλου, και στο νέο περιβάλλον όπου θα προσγειωθεί απότομα θα αναγκαστεί να τα βγάλει πέρα όπως κάθε έφηβος: χωρίς εγχειρίδιο χρήσης.[...]
Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το Ψάρι στον ουρανό απευθύνεται και συνιστάται ανεπιφύλακτα στα αγόρια και τα κορίτσια 12 ετών και πάνω, είτε είναι σταθεροί αναγνώστες είτε περιστασιακοί. Απευθύνεται σε όλους τους εφήβους που αν και ουρλιάζουν πως θέλουν απλώς να μείνουν μόνοι, στην πραγματικότητα θέλουν όσο τίποτα κάποιον για να μιλήσουν. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Κατά την περίοδο της εφηβείας οτιδήποτε κάνουν τα αγόρια ή τα κορίτσια έχει τη μορφή μιας δήλωσης. Το αν διαβάζουν ή ακόμη περισσότερο αν δεν διαβάζουν είναι μια δήλωση με πολύ ισχυρό νόημα. Επιλέγοντας λοιπόν να διαβάσουν το Ψάρι στον ουρανό θα έχουν την ικανοποίηση μιας δήλωσης της επιθυμίας τους να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους όρους. Τα αγόρια θα βρουν ίσως έναν εκφραστή στον 13χρονο ήρωα ή θα συναντήσουν έναν συνομίλικο που στροβιλίζεται στην ίδια δίνη. Τα κορίτσια, επιπλέον, θα λύσουν κάποιες απορίες τους για το τι στο καλό γίνεται μέσα στα κεφάλια των αγοριών. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Για να ανοίξουν διάλογο μέσω του βιβλίου με τα παιδιά τους πάνω σε ζητήματα τα οποία απασχολούν τους εφήβους σε όλο τον κόσμο. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 10/11/2013)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFISH IN THE SKY
ISBN139789601637723
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2012
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΙΠΙΝΗ ΑΡΓΥΡΩ
ΕπιμέλειαΣΕΒΑΣΤΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΡΛΙΝΓΚΣ ΦΡΙΝΤΡΙΚ
Κωδικός Πολιτείας3330-6434
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
BAKOUNINE MIKHAIL
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ (3 ΤΟΜΟΙ)
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€41.34 €16.54
(-60%)
Κερδίζετε €24.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS