Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

GILMOUR DAVID
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6160




Παρουσίαση

Όταν ο Τζέσε, ο δεκαπεντάχρονος γιος του Ντέιβιντ Γκίλμουρ, αρχίζει να κόβεται σε όλα τα μαθήματα στο σχολείο, ο πατέρας του του κάνει μια πρωτότυπη πρόταση: μπορεί να παρατήσει το σχολείο -6ε χρειάζεται να πιάσει δουλειά ή να πληρώνει νοίκι-, αλλά με έναν όρο. Κάθε βδομάδα θα βλέπει τρεις ταινίες που θα επιλέγει ο πατέρας του. Έτσι, βδομάδα τη βδομάδα, πατέρας και γιος, δίπλα δίπλα, παρακολουθούν τις καλύτερες (και κατά καιρούς τις χειρότερες] ταινίες του κόσμου, ενώ μιλούν για τον κινηματογράφο και τη ζωή. Καθώς η Κινηματογραφική Λέσχη οδεύει προς ένα αναπόφευκτο γλυκόπικρο τέλος, ο Τζέσε παίρνει μια απόφαση που ξαφνιάζει ακόμα και τον πατέρα του... (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE FILM CLUB
ISBN139789601638065
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2011
Αριθμός σελίδων264
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΑΜΑΝΤΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΙΛΜΟΥΡ ΝΤΕΙΒΙΝΤ
Κωδικός Πολιτείας3330-6160
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geo.thomo

Κριτικές για το προϊόν

[10/06/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Τρυφερό, ανθρώπινο βιβλίο που βασίζεται στη σχέση του συγγραφέα με τον γιο του, αυτοβιογραφικό επομένως, στο οποίο γίνεται μια προσπάθεια υποκατάστασης του εκπαιδευτικού συστήματος μέσα από την παρακολούθηση κινηματογραφικών ταινιών! Ο δεκαπεντάχρονος Τζέσε απεχθάνεται το σχολείο και ο πατέρας του του προτείνει να το παρατήσει, χωρίς να είναι αναγκασμένος να εργάζεται ή να πληρώνει νοίκι, παρά μόνο έχοντας την υποχρέωση να παρακολουθεί μαζί του τρεις ταινίες την εβδομάδα.
Μέσα από αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο απόκτησης της γνώσης, πατέρας και γιος γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους, αναθεωρούν τη σχέση τους, αλλά και ωριμάζουν και οι δύο συγχρόνως. Ο πατέρας μαθαίνει τον γιο να σκέφτεται και να παίρνει αποφάσεις, ενώ ο ίδιος κάνει και την αυτοκριτική του.
Το βιβλίο αυτό ίσως είναι ο παράδεισος των σινεφίλ, καθώς περιλαμβάνει μία μακρά λίστα με γνωστές, αγαπημένες ταινίες, εστιάζοντας, μάλιστα, σε κάποιες λεπτομέρειες, εμένα, όμως, με άφησε αδιάφορη και σε κάποια σημεία με έκανε να βαρεθώ. Βρήκα, μάλιστα, αρκετά εκνευριστικό τον τρόπο αντίδρασης του Τζέσε απέναντι στα αισθηματικά του προβλήματα.
Ξεχώρισα, μόνο, κάποιες φράσεις του βιβλίου, όπως οι παρακάτω:

"Αυτή είναι η ομορφιά της επίσημης εκπαίδευσης. Σε κάνει να διαβάζεις πολλά πράγματα που διαφορετικά δε θα έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις".

"Πρέπει να ξέρεις το τέλος προτού μπορέσεις να εκτιμήσεις πόσο όμορφα δομημένο είναι κάτι εξαρχής".

"Αν θέλεις να κινήσεις το ενδιαφέρον κάποιου για τη λογοτεχνία, δεν αρχίζεις δίνοντάς του τον Οδυσσέα του Τζέιμς Τζόυς".

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΧΡΩΜΑ
HUNTINGTON LUCY
€6.00 €2.70
(-55%)
Κερδίζετε €3.30
ΑΛΧΗΜΕΙΑ
GILCHRIST CHERRY
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS