Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΧΡΕΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ // ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΒ

ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΧΡΕΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

+
-
ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΑ ΑΓΑΘΗ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-5988
Τιμή Έκδοσης
€11.55
Τιμή Πολιτείας
€8.09
(-30%)
Κερδίζετε €3.46


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Βαρβαρότητα και ανθρωπιά, φτώχεια και μεγαλείο, ηρωισμός και όνειρο καθορίζουν τη μοίρα ενός μικρού κοριτσιού από κάποιο χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο, φτάνοντας στην εφηβεία, κατορθώνει να ξεφύγει από τον κλοιό της ελληνικής επαρχίας των δεκαετιών '60-'70 και να βρει τη ζωή στην Αθήνα, πλάι στον ποιητή Νίκο Γκάτσο και ανάμεσα σε προσωπικότητες που σηματοδοτούν την πνευματική και πολιτιστική ιστορία της νεώτερης Ελλάδας.
Η συγγραφέας, πενήντα δύο χρόνων σήμερα, προσπαθώντας να ανασυνθέσει την ταυτότητά της με ποιητικό ρεαλισμό, αυτοαναλύεται χωρίς ίχνος μελοδραματισμού ή σκανδαλοθηρίας σ' ένα κείμενο γραμμένο με μιαν ανάσα, για να διαβαστεί επίσης με μιαν ανάσα, όπου ο πεζός λόγος εναλλάσσεται με στίχους τραγουδιών, ποιήματα, θεατρικούς μονολόγους και διάλογους προσώπων υπαρκτών, μη επινοημένων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601638317
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2011
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗ ΕΛΕΝΗ
Κωδικός Πολιτείας3330-5988
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

lilalilak

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Κριτικές για το προϊόν

[24/04/2013] π.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Η επί 20 σχεδόν χρόνια (μέχρι το θάνατό του το 1991) σύντροφος του μεγάλου ποιητή Νίκου Γκάτσου, η συγγραφέας-στιχουργός-μεταφράστρια Αγαθή Δημητρούκα γράφει μια μυθιστορηματική αυτοβιογραφία της στην οποία βέβαια κυρίαρχο είναι το κομμάτι της ζωής της εκείνο που μοιράστηκε με τον ποιητή (έζησε κοντά του από τα 17 της περίπου έως τα 33 της). Το κείμενο εἰναι γραμμένο κυριολεκτικά -όπως άλλωστε η ίδια λέει- με μιαν ανάσα, δεν χωρίζεται σε κεφάλαια ούτε σε ενότητες. Διανθίζεται ωστόσο με πολλούς στίχους ποιημάτων και τραγουδιών, τόσο του Γκάτσου όσο και της ίδιας. Στις σελίδες του παρελαύνει επίσης πλήθος προσωπικοτήτων, κυρίως ο Χατζιδάκις και ο Ελύτης (φίλοι στενοί του ποιητή που αναφέρονται συνεχώς),ενώ ακολουθούν με πιο σύντομα περάσματα οι Μ. Μερκούρη, η Ν. Μούσχουρη, ο Μ. Μητσιάς, ο Λ. Κηλαηδόνης και άλλοι.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ
ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ (ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ)
€40.00 €20.00
(-50%)
Κερδίζετε €20.00
ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣ
BERNET JORDI
€7.51 €3.00
(-60%)
Κερδίζετε €4.51

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS