Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ // ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΧΙΘΡΟΟΥ

ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΧΙΘΡΟΟΥ

+
-
BOTTON ALAIN. DE
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6293
Τιμή Έκδοσης
€4.97
Τιμή Πολιτείας
€3.48
(-30%)
Κερδίζετε €1.49


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αν σας ζητούσαν να δείξετε σ' έναν Αρειανό ένα και μοναδικό μέρος που να συμπυκνώνει όσα ζητήματα απασχολούν τον σύγχρονο κόσμο -από την πίστη μας στην τεχνολογία ως τον τρόπο που καταστρέφουμε τη φύση, από την πολυπλοκότητα των διασυνδέσεών μας ως τη ρομαντική αντιμετώπιση των ταξιδιών μας-, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα 'πρεπε να κατευθυνθείτε προς ένα αεροδρόμιο. Τα αεροδρόμια, μέσα στην όλη φασαρία, το ενδιαφέρον και την ομορφιά τους, αποτελούν τα μοντέρνα επίκεντρα του πολιτισμού μας. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Η γραφή του - μαλακή, όμορφη, ακριβής - ταιριάζει γάντι στο προφίλ του μέσου πεπαιδευμένου Ευρωπαίου ο οποίος διψά για πληροφόρηση και φρέσκες ιδέες. Μια από αυτές ήταν και να γράψει ένα βιβλίο στους χώρους του εντυπωσιακού Terminal 5 του Χίθροου, ύστερα από πρόσκληση της ΒΑΑ, καταγράφοντας αναλυτικά ό,τι έπεφτε στο διάβα του και την προσοχή του. Το εντυπωσιακό ήταν πως -σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κάποιος- ο Ντε Μποττόν δεν αρκέστηκε σε γλυκανάλατες παρατηρήσεις για τα ζευγάρια που αποχαιρετίζονται -εννοείται ότι δεν απουσιάζουν από ένα τέτοιο βιβλίο- αλλά προχώρησε σε πιο υπαρξιακές επισημάνσεις για την αντίθεση αιώνιου - στιγμιαίου που ενέχει n έννοια τού ταξιδιού ή γι' αυτή την αίσθηση της μοναξιάς που κουβαλάει κάθε ταξιδιώτης. Εκεί ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες, σε άγνωστα περιβάλλοντα και στη στενάχωρη θέση ενός αεροπλάνου, μπορεί κανείς να αντιληφθεί διαφορετικά την πραγματικότητα και τον εαυτό του. Κι αυτή είναι n μαγεία κάθε αεροδρομίου -του μυστηριώδους "μη τόπου" που καλούμαστε να ανακαλύψουμε μέσα από την εύστροφη ματιά του Ντε Μποττόν και την κάμερα του διάσημου φωτορεπόρτερ Ρίτσαρντ Μπέικερ σε ένα βιβλίο-ιδανική συντροφιά κάθε αμετανόητου ταξιδιώτη. (ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, PEOPLE, 15/1/2012)

"Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχουν γραφτεί για τη λαχτάρα του ταξιδιού αλλά και για τη νοσταλγία". (Welt am Sonntag)
"Το χάρισμα του Ντε Μποττόν είναι να μας προτρέπει να σκεφτόμαστε πώς ζούμε και πώς θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα". (The Times)
"Με γερή δόση χιούμορ ο Αλαίν ντε Μποττόν ασχολήθηκε με τους άντρες και τις γυναίκες που αναχωρούν για διακοπές ή για δουλειά, με τα φορτισμένα φιλιά του αποχωρισμού των ερωτευμένων ζευγαριών, με τις βάρδιες του προσωπικού ασφαλείας ή με τον κύριο που γυαλίζει εξήντα ζευγάρια παπούτσια την ημέρα, γνωρίζοντας πως η αποστολή του είναι κυρίως "ψυχολογική". Το ταξίδι στον κόσμο του Αλαίν ντε Μποττόν αξίζει την παράκαμψη!" (LivresHebdo)

Περιεχόμενα

Προσέγγιση
Αναχωρήσεις
Ελεγχόμενος χώρος επιβατών
Αφίξεις
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςA WEEK AT THE AIRPORT. A HEATHROW DIARY
ISBN139789601640501
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2011
Αριθμός σελίδων156
Διαστάσεις19x13
ΜετάφρασηΚΑΛΟΚΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΕπιμέλειαΚΥΘΡΕΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΕικονογράφησηBAKER RICHARD
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΟΤΟΝ ΑΛΕΝ. ΝΤΕ
Κωδικός Πολιτείας3330-6293
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, Chloedancer

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

XVII, mandita, freedomak, ntag, elbel, Μενέλαος, ioannis 80, digibill, nikolaras, emmanouelamaria, jbabakas, bogeas, mx5kat, mstat94, steflazopoulos, gcpent, birta.g

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

1984
ORWELL GEORGE
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!
SCHULZ M. CHARLES
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS