Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

+
-
PRESSFIELD STEVEN
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6148
Τιμή Έκδοσης
€11.90
Τιμή Πολιτείας
€8.33
(-30%)
Κερδίζετε €3.57


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σ' αυτή τη δυναμική, οξυδερκή και διεξοδική εξέταση των εσωτερικών εμποδίων προς την επιτυχία, ο Στίβεν Πρέσσφιλντ (συγγραφέας του βιβλίου "Οι πύλες της φωτιάς", του πιο επιτυχημένου ιστορικού μυθιστορήματος της εποχής μας) μας δείχνει πώς μπορούμε να ορίζουμε, να υπερπηδούμε και να ξεκλειδώνουμε τους εσωτερικούς φραγμούς της δημιουργικότητας. Ο Πόλεμος της τέχνης είναι μια εμπνευσμένη, χιουμοριστική, καλοζυγισμένη γροθιά στο στομάχι, που θα παρακινήσει κάθε επίδοξο καλλιτέχνη, οραματιστή, επιχειρηματία, καθέναν από μας που βάζει έναν υψηλό στόχο και αγωνίζεται να τον κατακτήσει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

[...] Δεν ξέρουμε από που δανείζεται μυαλό ο Πρέσφιλντ, πάντως από σελίδα σε σελίδα αναζητεί κάτι βαθύτερο, εσώτερο, ανεξέλεγκτο, περίπου σαν βοήθεια εξ ουρανού. Με άλλα λόγια ο πλατωνισμός, όσο μασκαρεμένος κι αν εμφανίζεται, έχει πολλά ποδάρια, μιλάει πολλές γλώσσες, πείθει, τέλος πάντων, ακόμη και τα στουρνάρια. "Όταν καθόμαστε από μέρα σε μέρα και αγωνιζόμαστε, κάτι μυστηριώδες αρχίζει να συμβαίνει. Αόρατες δυνάμεις στοιχίζονται στο πλευρό μας, τυχαίες ανακαλύψεις ενδυναμώνουν τη θέλησή μας. Γύρω μας πυκνώνει μια δύναμη. Η Μούσα καταγράφει την αφοσίωσή μας, την επιδοκιμάζει, κερδίζουμε την εύνοιά της. Όταν καθόμαστε να δουλέψουμε, καταλήγουμε μια μαγνητισμένη ράβδος που έλκει όλα τα μεταλλικά ρινίσματα. Ιδέες έρχονται, διαπιστώσεις συγκεντρώνονται".
Όταν συμπεραίνει ότι οι μη δημιουργικοί άνθρωποι μισούν τους δημιουργικούς, ουσιαστικά παραδέχεται ότι οι καλλιτέχνες και οι συγγραφείς συνδέονται με κάποιο δίκτυο ενέργειας και έμπνευσης με το οποίο ο κοινός άνθρωπος δεν μπορεί να συνδεθεί. Άρα, έφτασε η στιγμή να μας μιλήσει για τη διαφορά του Εγώ από τον Εαυτό, για το γνωστό μοτίβο του Καρλ Γιουνγκ. Τι είναι το Εγώ; Πρόκειται για ένα τμήμα του ψυχισμού μας που το θεωρούμε καθημερινό μας κτήμα, ως συνειδητή νοημοσύνη, ως νου που σκέφτεται, σχεδιάζει, ασχολείται με την καθημερινότητα περίπου σαν φύλακας άγγελος μας. Πλην όμως ο Εαυτός -που συχνά τον ταυτίζουμε με το Εγώ- διαφέρει ριζικά. Μόνο αν συλλάβουμε το Ασυνείδητο -ατομικό και συλλογικό- μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στον Εαυτό που κατά Γιουνγκ αποτελεί την έδρα της ψυχής. Επανερχόμενος στο θέμα του, ο Πρέσφιλντ ισχυρίζεται ότι η βαθύτητα (η εσωτερικότητα, το μυθικό ρίζωμα του ανθρώπου) ανήκει στον Εαυτό, ενώ η Αντίσταση είναι πλάσμα του Εγώ. Όνειρα, ιδέες, διαλογισμοί, νηστεία, προσευχή, οράματα, περιστρεφόμενοι δερβίσηδες, γιόγκι, Ινδιάνοι που τρυπιούνται στον Χορό του Ήλιου, ρέιβ πάρτι κ.λπ. είναι εκδηλώσεις του Εαυτού, αντίθετα το Εγώ μισεί τον Εαυτό, αναστέλλει την εξέλιξή μας, με έναν λόγο δημιουργεί την Αντίσταση που επιτίθεται στον αφυπνισμένο δημιουργό... (ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ, LIFO, 12-1-2012)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE WAR OF ART
ISBN139789601641102
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΔΟΚΙΜΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΜΑΚΙ ΡΟΜΠΕΡΤ
ΜετάφρασηΚΑΛΟΚΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΕπιμέλειαΚΥΘΡΕΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΡΕΣΦΙΛΝΤ ΣΤΙΒΕΝ
Κωδικός Πολιτείας3330-6148
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

αποστολος, leukokrino

Κριτικές για το προϊόν

[04/04/2022] Προμηθεύς λελυμένος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα βιβλίο που θα μιλήσει στην ψυχή του καλλιτέχνη και θα τον παρακινήσει να εκφραστεί. Για αυτόν που δεν έχει καλλιτεχνικά κίνητρα, είναι απλά ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, με όμορφα διατυπωμένες ιδέες.
[17/07/2020] γιαννης.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Όπως και πολλά αμερικανικά βιβλία είναι απλώς μια έκθεση ιδεών πάνω στην "ωραία" τέχνη. Δεν παρουσιάζει καμία μέθοδο έμπνευσης, ούτε κάποιον οδηγό που θα σε πείσει να τον ακολουθήσεις ώστε να δημιουργήσεις και να εκφράσεις αυτό που μένει μέσα σου και περιμένει να βγει.
[14/01/2017] effieg.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα χρήσιμο βιβλίο για εκείνους που νιώθουν ότι έχουν ανάγκη για έκφραση μέσω της τέχνης αλλά κάτι τους "κρατάει"....
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΙΣΠΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
FLORES-TAPIA LUISA
€4.60 €2.30
(-50%)
Κερδίζετε €2.30
ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ (3 ΤΟΜΟΙ)
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€41.34 €16.54
(-60%)
Κερδίζετε €24.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS