Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΥΓΚΟ ΚΑΜΠΡΕ

Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΥΓΚΟ ΚΑΜΠΡΕ

SELZNICK BRIAN
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6420




Παρουσίαση

Ορφανός, συντηρητής ρολογιών και κλέφτης, ο δωδεκάχρονος Ουγκό ζει ανάμεσα στους τοίχους ενός πολυσύχναστου σιδηροδρομικού σταθμού του Παρισιού. Η επιβίωσή του εξαρτάται από τα μυστικά και την ανωνυμία του. Όταν όμως ο κόσμος του μπλέκεται με τη ζωή ενός παράξενου κοριτσιού και τον ιδιοκτήτη ενός μικρού μαγαζιού παιχνιδιών στον σιδηροδρομικό σταθμό, το πολύτιμο μυστικό του Ουγκό κινδυνεύει. Ένα ακατανόητο σχέδιο, ένα πολύτιμο σημειωματάριο, ένα κλεμμένο κλειδί, ένας μηχανικός άνθρωπος και ένα κρυμμένο μήνυμα συναντιούνται... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Κρατάτε στα χέρια σας ένα πραγματικό αριστούργημα - έναν καλλιτεχνικό συνδυασμό αφήγησης, εικονογράφησης και κινηματογραφικής τεχνικής, μία ιστορία συναρπαστική αλλά και συγκινητική. [...] Η υπόθεση έχει πολύ μεγάλη σχέση με την ιστορία του κινηματογράφου και η ιδιοφυΐα του Σέλζνικ έγκειται στην ικανότατη χρήση του κινηματογραφικού ύφους, ώστε να τονίσει τον ρόλο αυτού του άκρως παραστατικού μέσου. Ένα μοναδικό κατόρθωμα!" (Publishers Weekly)

Αποτελεί σπάνιο φαινόμενο ένα βιβλίο δομημένο με τη λογική του λίγο από όλα, από παραμύθι ως μυθιστόρημα, εικονογράφηση ως κόμικς, γκράφικ νόβελ ως κινηματογράφο, να έχει ευτυχή κατάληξη. Κι όμως το μοναδικό αυτό βιβλίο καταφέρνει χρησιμοποιώντας μια σειρά αφηγηματικών τεχνικών να μας χαρίσει μια μοναδική σε σύλληψη και εκτέλεση ιστορία που διηγείται τη ζωή ενός δωδεκάχρονου ορφανού κλεφτάκου, συντηρητή ρολογιών, που ζει καταμόναχος στην πολυκοσμία ενός κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Παρισιού. Ο συγγραφέας και σπουδαίος εικονογράφος του βιβλίου Μπράιαν Σέλζνικ αντλεί την έμπνευσή του από μια αληθινή ιστορία, αυτή του Ζορζ Μελιές. Πρόκειται για έναν σημαντικότατο πρωτοπόρο του κινηματογράφου των αρχών του προηγούμενου αιώνα, του οποίου οι ταινίες διασώθηκαν μαζί με μια πολύτιμη συλλογή από "αυτόματα" μηχανικές κουρδιστές μορφές. Παρά το γεγονός ότι αν και οι ταινίες του προβάλλονταν στην Αμερική, ο Μελιές στο τέλος του βίου του βρέθηκε απένταρος να δουλεύει σε ένα μικρό κατάστημα παιχνιδιών στον σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού... (ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ, Το Ποντίκι, 1/3/2012)

Περιεχόμενα

Σύντομη Εισαγωγή
ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΛΚΟΡΙΣΜΠΑ
Πρώτο Μέρος
Δεύτερο Μέρος
Ευχαριστίες
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE INVENTION OF HUGO CABRET
ISBN139789601642345
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2012
Αριθμός σελίδων544
Διαστάσεις22x15
ΜετάφρασηΠΙΠΙΝΗ ΑΡΓΥΡΩ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΕΛΖΝΙΚ ΜΠΡΑΙΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3330-6420
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino

Κριτικές για το προϊόν

[29/11/2015] Lousi15.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέροχο!! Πρώτα είδα την ταινία και μετά ανακαλυψα το βιβλίο καθώς το διαβαζα ενιωθα σαν να ξαναβλεπω την ταινία. Μακαρι οι συγγραφείς να μας χαριζαν πιο συχνά τόσο όμορφα βιβλία!! Έγινε ενα απο τα αγαπημένα μου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
BAKOUNINE MIKHAIL
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
MARX KARL
€8.00 €4.00
(-50%)
Κερδίζετε €4.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS