Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ // ΟΙ ΘΕΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ

ΟΙ ΘΕΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

+
-
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6330
Τιμή Έκδοσης
€10.45
Τιμή Πολιτείας
€3.13
(-70%)
Κερδίζετε €7.32


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ήταν θεός τρίτης κατηγορίας, κάπου τριακοστός έκτος στην κατάταξη του Δωδεκάθεου. Επέστρεψε στα μέρη μας απ' την Υποσαχάριο Αφρική, όπου τον είχαν εξορίσει οι υπόλοιποι θεοί εδώ και κάτι αιώνες, γιατί τον έτρωγε η νοσταλγία. Στο έλεος του συναισθηματικού αναβρασμού -καθότι δεν του έφταναν όλα τα άλλα, ερωτεύθηκε κιόλας- απελευθέρωσε όλη του την ποιητική διάθεση, με αποτέλεσμα να μεταδώσει στον πληθυσμό τον ιό του ατάλαντου και μέτριου λυρισμού του. Τα υπόλοιπα είναι λίγο ως πολύ γνωστά: Η ανάγκη του πληθυσμού να εκφράσει τον δικό του συναισθηματικό αναβρασμό προκάλεσε πρωτοφανείς κοινωνικές εκρήξεις και η επιδημία της ποιητικής έκφρασης, που σάρωσε τους πάντες και τα πάντα, κατέστρεψε κάθε οικονομική δραστηριότητα στη χώρα. Διότι καμιά κρίση, όσο βαθιά κι αν είναι, δεν μπορεί να σου αφαιρέσει το δικαίωμα στην παρωδία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Με το καινούργιο πεζό του, που αποτελεί μια καυστική πολιτικοκοινωνική σάτιρα της τρέχουσας καθημερινότητας, ο Τάκης Θεοδωρόπουλος δείχνει αμέσως δύο πράγματα: πρώτον, ότι η κρίση είναι πλέον εν σώματι παρούσα στη λογοτεχνία και δεύτερον, ότι ο επείγων χαρακτήρας της δεν καταλήγει σε εύκολες λύσεις ούτε σε προχειρογραφία.
Η Επιδημία είναι μια άμεση αποτύπωση όλων των φαινομένων που οδήγησαν στη σημερινή καταβαράθρωσή μας, αλλά κατορθώνει να μην πέσει στην παγίδα της στενής καταγραφής και του ρεπορτάζ, χάρη στην ειρωνική της γλώσσα και την αλληγορική της σκηνογραφία.
Το μεγαλύτερο προσόν της Επιδημίας είναι ότι αποφεύγει τον οποιονδήποτε καταγγελτικό τόνο. Βασισμένος σε μια πολύ καλά σχεδιασμένη εσωτερική δομή, ο Θεοδωρόπουλος φτιάχνει συμπαγείς χαρακτήρες και ολοκληρωμένες καταστάσεις (ακόμη και εκεί όπου η σάτιρα ανέχεται τις καρικατούρες και τα μυθοπλαστικά προσχήματα), δίνοντας φτερά στην αποκαθηλωτική του διάθεση. (Βαγγέλης Χατζηβασιλεέου, Το Βήμα, 18/12/2011)

Είναι φανερό ότι ο Τ.Θ. έγραψε την "Επιδημία" του με μεγάλο κέφι, με σαρκαστική όσο και αυτοσαρκαστική διάθεση (μήπως ο ήρωάς του δεν είναι κι αυτός μια μεταφορά της ελίτ "του τόπου", πνευματικής και καλλιτεχνικής;), διατυπώνοντας ένα καυστικό σχόλιο πάνω στην τρέχουσα πραγματικότητα της γενικευμένης "αγανάκτησης" και των ασύμμετρων λυρικών εξάρσεων. Ο θεός της Ελλάδας, με τα τερτίπια του, μας βυθίζει ακόμη περισσότερο στον ακατάσχετο αισθηματισμό, απομακρύνοντας κάθε λύση που θα μπορούσε να προκύψει με εργαλείο τον "βαρετό" και διόλου παθιασμένο Ορθό Λόγο - έξω από τον οποίο όμως τα πρακτικά προβλήματα διογκώνονται και παραπέμπονται σε ένα όλο πιο θολό κι αβέβαιο μέλλον. (Από κείμενο του Κώστα Κατσουλάρη στην BookPress.gr, 5/2/2012)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601643403
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ 297
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2011
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΘΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας3330-6330
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tbisimis

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΡΟΛ
HIGHSMITH PATRICIA
€13.30 €6.65
(-50%)
Κερδίζετε €6.65
Υπόθεση πατρίδα
KUTSCHER VOLKER
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS