Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

+
-
HESSEL STEPHANE, MORIN EDGAR
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6519
Τιμή Έκδοσης
€5.47
Τιμή Πολιτείας
€1.91
(-65%)
Κερδίζετε €3.56


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ο δρόμος της ελπίδας", που συνυπογράφουν οι δύο μεγάλοι Γάλλοι στοχαστές, ο κορυφαίος φιλόσοφος Εντγκάρ Μορέν και ο συγγραφέας του "Αγανακτήστε!" Στεφάν Εσσέλ, είναι το απόσταγμα μακράς πείρας στην πολιτική και στους κοινωνικούς αγώνες. Ο Μορέν και ο Εσσέλ υποβάλλουν μια πρόταση στις κυβερνήσεις και στους πολίτες της Ευρώπης - μια πρόταση συνολικής μεταρρύθμισης. Όχι μόνο για να ξεπεράσουμε την οικονομική και πολιτική κρίση, αλλά και να την αξιοποιήσουμε με στόχο την ανάπτυξη, την οικονομική ευμάρεια και την ηθική ικανοποίηση.
Σ' αυτή την περίοδο της απογοήτευσης, της αγωνίας και της αβεβαιότητας, ο Στεφάν Εσσέλ και ο Εντγκάρ Μορέν ανανεώνουν την ελπίδα επαναπροσδιορίζοντας την ουσιαστική αντίσταση στην κάθε μορφής βαρβαρότητα. Και μ' αυτήν τους την πράξη μάς δείχνουν έναν δρόμο για να χτίσουμε ένα μέλλον για την ανθρωπότητα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ο 95χρονος Στεφάν Εσέλ τα τελευταία χρόνια τάραξε τα νερά με δύο μικρά βιβλία: το "Αγανακτήστε!" κυρίως και το "Αγωνιστείτε!". Τώρα ξαναχτυπά συνεργαζόμενος με έναν διανοούμενο πολύ πιο γνωστό από αυτόν, αν και ελάχιστα μικρότερο, τον 91χρονο κοινωνιολόγο Εντγκάρ Μορέν. Οι δύο τους προτείνουν έναν "δρόμο ελπίδας". Η Ευρώπη, λένε, όπως στην Αναγέννηση αναβίωσε την ελληνική σκέψη, έτσι τώρα πρέπει να ενσωματώσει το πνεύμα και τη σοφία άλλων πολιτισμών, λ.χ. των ασιατικών. Πρέπει επίσης να μείνει σταθερή στις ανθρωπιστικές αξίες και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και να βάλει φρένο στη χρηματιστηριακή κερδοσκοπία, ειδικά αυτή των πρώτων υλών. Οι δύο συγγραφείς θεωρούν ότι έχουμε πάρει μια πορεία προς την άβυσσο -ανισότητες, κυνισμός, κερδοσκοπική διαφθορά, ενδημική ανεργία - γεγονός που δικαιολογεί τη γεωγραφική επέκταση του κινήματος των Αγανακτισμένων, από την Ισπανία και την Ελλάδα μέχρι το Ισραήλ και τη Χιλή". (Μανώλης Πιμπλής, Δημήτρης Μανιάτης, ΤΑ ΝΕΑ, Βιβλιοδρόμιο, 14/7/2012)

"Οι δυο διανοητές οραματίζονται και διαλέγονται πάνω στο φάσμα μιας κοινωνίας όπου ο πολίτης θα είναι υπερήφανος, όπου δεν θα θίγονται οι συντάξεις, οι κατακτήσεις της κοινωνικής ασφάλισης, όπου τα Μ.Μ.Ε. θα τάσσονται στην υπηρεσία των αδύναμων κοινωνικών τάξεων. Πρέπει, κατά τον Εσέλ, να υπερνικηθεί το συναίσθημα της απάθειας και «να γίνει, στη συνείδηση των νέων πολιτών, σαφής η διάκριση ανάμεσα στην έννοια του Δικαίου και στην έννοια της Νομιμότητας». Οφείλουμε να σεβόμαστε τη Δημοκρατία, όμως όταν κάτι είναι νόμιμο αλλά χωρίς νομιμότητα, πρέπει να διαμαρτυρόμαστε, ν’ αντιστεκόμαστε και να επιδεικνύουμε ανυπακοή.". (Νίκος Ξένιος, BookPress.gr, 29/4/2013)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLE CHEMIN DE L' ESPERANCE
ISBN139789601645025
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2012
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΕΣΕΛ ΣΤΕΦΑΝ, ΜΟΡΕΝ ΕΝΤΓΚΑΡ
Κωδικός Πολιτείας3330-6519
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

eleutheriakos7

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS