Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΙΩΓΜΟΣ ΦΩΤΙΑ, ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 273

ΔΙΩΓΜΟΣ

ΦΩΤΙΑ, ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

+
-
PIPERNO ALESSANDRO
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6626
Τιμή Έκδοσης
€19.81
Τιμή Πολιτείας
€7.92
(-60%)
Κερδίζετε €11.89


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ιούλιος 1986. Μια αριστοκρατική βίλα πνιγμένη στο πράσινο έξω από τη Ρώμη. Μαζεμένη γύρω από το βραδινό τραπέζι, μια υπέροχη οικογένεια: ο Λέο, ένας σαρανταοχτάχρονος γιατρός διεθνούς φήμης, η Ραχήλ, γιατρός και μητέρα αυστηρή και αφοσιωμένη, ο Φιλίππο και ο Σάμουελ, τα παιδιά τους, στο κατώφλι της εφηβείας. Οι ειδήσεις των οχτώ αντιφεγγίζουν στο φόντο αυτής της σχεδόν τέλειας ιδιωτικής στιγμής μέχρι που, από την ίδια την τηλεόραση, έρχεται η είδηση-σκάνδαλο που θ' αλλάξει για πάντα τη ζωή όλων των μελών της οικογένειας Ποντεκόρβο.
Ο Λέο κατηγορείται για αποπλάνηση ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού. Μέσα σε μια νύχτα ο καθηγητής Ποντεκόρβο μετατρέπεται από εκλεκτό εκπρόσωπο της κοινωνίας σε αντικείμενο της δημόσιας κατακραυγής: ανυπεράσπιστο θύμα απέναντι στο μίσος, τα κουτσομπολιά, τις κατηγορίες, τη δυσφήμηση, τον εκφοβισμό. Η δραστηριότητα του διευθυντή κλινικής, η ακεραιότητα του καθηγητή, κάθε λεπτομέρεια της προσωπικής και κοινωνικής του ζωής είναι έτοιμη να τεθεί υπό αμφισβήτηση από τους εχθρούς κι από τους φίλους του παρελθόντος, από αδηφάγους δημοσιογράφους και φιλόψογους δικαστικούς, πλανερούς βοηθούς και πανούργους δικηγόρους...
Και μέσα στον εκκωφαντικό εφιάλτη, η σιωπή της συζύγου και των παιδιών του είναι ακόμη πιο εφιαλτική. Μήπως άραγε αυτοί είναι οι πρώτοι που δεν πιστεύουν στην αθωότητά του;
Στον "Διωγμό" ο Πιπέρνο μάς διηγείται την ιστορία ενός επιτυχημένου ανθρώπου που απροειδοποίητα και ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπος με τον ναρκισσισμό του και με τις παιδικές του αδυναμίες μας μιλάει για μια οικογένεια, για τις συνήθειές της, τα συναισθήματα και τα ταμπού της. Αυτό το σπουδαίο μυθιστόρημα, με χαρακτήρες που θα μείνουν αλησμόνητοι, φέρνει στο προσκήνιο ένα σπίτι που μοιάζει συνταρακτικά με τα δικά μας σπίτια, το άχρονο και αλύτρωτο δράμα της ανθρώπινης δικαιοσύνης και των (αναπόφευκτων;) λαθών της. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Τον γνωρίσαμε με το εντυπωσιακό Με τις χειρότερες προθέσεις. Και τώρα με τον Διωγμό ανοίγει διάπλατα την πόρτα στον θαυμαστό κόσμο ενός σπουδαίου λογοτεχνικού δίπτυχου" (LivresHebdo)
"Αγαπητέ Πιπέρνο, πρέπει να το παραδεχτείς: ξεπέρασες εαυτόν!" (Gad Lerner, Vanity Fair)

«Τον γνωρίσαμε με το εντυπωσιακό "Με τις χειρότερες προθέσεις. Και τώρα με τον "Διωγμό" ανοίγει διάπλατα την πόρτα στον θαυμαστό κόσμο ενός σπουδαίου Λογοτεχνικού δίπτυχου» (LivresHebdo)
«Αγαπητέ Πιπέρνο, πρέπει να το παραδεχτείς: ξεπέρασες εαυτόν!» (Gad Lerner, Vanity Fair)
«Ο Πιπέρνο καπνίζει πίπα σαν τον Σιμενόν, διαβάζει Φίλιπ Ροθ και γράφει για τον Προυστ. Κι αυτό φαίνεται με τον καλύτερο τρόπο...» (Magazine Litteraire)
«Με τον "Διωγμό" ο Πιπέρνο επιβάλλεται ως μια από τις σημαντικότερες φωνές στη σύγχρονη ιταλική λογοτεχνία» (Mediapart)
«Αυθάδης, διασκεδαστικός, προκλητικός, σπουδαίος, ο Πιπέρνο είναι κυρίως ένας παθιασμένος παρατηρητής της πραγματικότητας, των παράδοξων και των διφορούμενων που περικλείει» (Le Monde)
«Το πρώτο του βιβλίο μάς εντυπωσίασε, αυτό είναι απλώς απίστευτο!» (Le Figaro Magazine)
«Ο "Διωγμός" σε αναγκάζει να υποκλιθείς» (Le journal du dimanche)
«Οι μεγάλοι συγγραφείς είναι φτιαγμένοι από αυτά τα υλικά...» (Elle)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPERSECUZIONE
ISBN139789601646503
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων528
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΙΠΕΡΝΟ ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ
Κωδικός Πολιτείας3330-6626
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Κριτικές για το προϊόν

[11/04/2016] polystavropoulou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα ευφυές βιβλίο! Τέλεια δομημένη η προσωπικότητα όλων των ηρώων και κυρίως του κεντρικού ήρωα. Η ματαιοδοξία, ο ευνουχισμός, ο εγωκεντρισμός που όλοι κουβαλάμε λίγο, πολύ, περισσότερο… η επίπλαστη ευτυχία μέσω του πλούτου, η ψευδαίσθηση του άτρωτου-πανίσχυρου ανθρώπου και η ευκαιρία για μια βαθειά ενδοσκόπηση στο εγώ έστω και όταν καταρρέει ο ‘ κόσμος σου’. Οι ήρωες είναι τόσο οικείοι όσο οι ίδιοι οι εαυτοί μας, οι γονείς μας, οι φίλοι μας και οι αδυναμίες τους, κοινές αδυναμίες που κουβαλάμε όλοι, τόσο εξόφθαλμες για τον αναγνώστη και όμως τόσο καλά θαμμένες από τον καθένα ατομικά.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΨΕΥΤΟΥΠΗΡΕΤΡΙΑ
MARIVAUX PIERRE
€5.30 €2.65
(-50%)
Κερδίζετε €2.65
ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ
O'BRIEN JOHN
€14.92 €5.97
(-60%)
Κερδίζετε €8.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS