Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ (ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ 314 / ΣΕΙΡΑ)

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

+
-
ΚΟΛΛΙΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6694
Τιμή Έκδοσης
€15.83
Τιμή Πολιτείας
€11.08
(-30%)
Κερδίζετε €4.75


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όταν απολύεται από το πανεπιστημιακό του πόστο σε μια πόλη του βρετανικού Βορρά, ο Σαμ εγκαταλείπει τα πάντα για να γράψει μια αλληγορία για τη νέα τάξη πραγμάτων που τόσο εύκολα τον απέβαλε. Η Ελληνίδα γυναίκα του, η Νεφέλη, μετακομίζει σε μικρότερο σπίτι με τον δεκάχρονο γιο τους, ένα σιωπηλό αγόρι που μοιάζει να έχει αρκεστεί στο ψέμα που του είπαν, ότι οι αλλαγές αυτές στη ζωή τους έχουν χαρακτήρα εντελώς προσωρινό. Ενώ οι αποστάσεις ανάμεσα στο παιδί και στη μητέρα μεγαλώνουν, θα πλησιάσουν για άλλους λόγους ο καθένας την καινούρια γειτόνισσα, μια όχι πια νέα γυναίκα που δηλώνει "συλλέκτρια νεφών" και ξέρει να διαβάζει το πρόσωπο του ουρανού και τα σημεία των καιρών. Έτσι θα φτάσει στα χέρια της Νεφέλης ένα χειρόγραφο που άφησε πίσω του ο πατέρας της Αγγλίδας: οι αναμνήσεις του από την άνοιξη του '41, όταν, δεκαεννιάχρονος στρατιώτης, στάλθηκε με τον βρετανικό στρατό να πολεμήσει στην Κρήτη.
Πως θα διασταυρωθεί η αλληγορία που ολοκληρώνει τελικά ο Σαμ με την ανέκδοτη μαρτυρία του εκλιπόντος χρονικογράφου;
Χωρούν σε μια στιγμή να συμβιώσουν αθωότητα και γνώση, αλήθεια και παραμυθία;
Πως μεταλλάσσεται η ιστορία που έχει έτοιμη ο καθένας, όταν τους βρίσκει αυτή η στιγμή; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Πρόκειται για ένα καλώς συγκερασμένο, πολυεπίπεδο μυθιστόρημα, όπου η εξ αντικειμένου πραγματικότητα και η συγγραφική φαντασίωση αλληλοϋποστηρίζονται, δρουν ως επί το πλείστον παραπληρωματικά και εναλλάσσονται κατά σύστημα ρυθμικά, προκειμένου ν΄ αναπτυχθεί το πρωταρχικό κειμενικό σχέδιο.
Η ψυχογραφία των κυρίων προσώπων είναι πλήρης, οι δε εναλλαγές των χρόνων τελούνται κατά κανόνα ανεπαισθήτως, γεγονός που συμβάλλει αποφασιστικά στην πληρέστερη, αλλά και ανεμπόδιστη πρόσληψη των μηνυμάτων. Κι αυτό είναι ασφαλώς το κυριότερο των αισθητικώς ζητουμένων. Η όλη σκηνοθεσία των διαδοχικών τόπων είναι σαφώς και εντέχνως εναρμονισμένη με τα όσα ακριβώς, αιτιολογημένα ή μη, διαδραματίζονται ένδον, στο μέσα δηλαδή κόσμο των πρωταγωνιστών. Έτσι, τα υποκείμενα της αφηγηματικής ανέλιξης και οι δείκτες των τοπίων συνομιλούν υποδορίως από σελίδα σε σελίδα. (Από κείμενο του Γιώργου Βέη στην BookPress.gr, 9/5/2013)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601648262
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ 314
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2013
Αριθμός σελίδων368
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΠΑΡΘΕΝΗΣ-ΓΑΡΔΙΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3330-6694
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
FRIEDRICH JOACHIM CARL
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΙΣΠΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
FLORES-TAPIA LUISA
€4.60 €2.30
(-50%)
Κερδίζετε €2.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS