Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΜΥΤΗ (SAVE THE STORY 4 / ΣΕΙΡΑ)

Η ΜΥΤΗ

(ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ, ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΜΙΛΕΡΙ)

GOGOL NIKOLAI
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7497




Παρουσίαση

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Λοιπόν, ίσως είναι καλύτερα να δούμε πρώτα ποιος είναι ο συγγραφέας. Ο Νικολάι Γκόγκολ γεννήθηκε στη Ρωσία, στο Σορότσιντσι, στην Ουκρανία, στις 20 Μαρτίου (με το παλιό ημερολόγιο) ή την 1η Απριλίου (με το καινούριο ημερολόγιο) του 1809. Εξαιρετική ευκαιρία για να γιορτάζεις δύο φορές γενέθλια!
Η οικογένειά του ανήκε στους ευγενείς και είχε στην κατοχή της μεγάλες εκτάσεις γης και ένα χωριό με 400 ψυχές. Μην εντυπωσιάζεστε, "ψυχές" αποκαλούσαν τους φτωχούς χωρικούς που ανήκαν, ψυχή και σώμα, στους αφέντες τους.
Η μητέρα του Νικολάι ήταν γυναίκα με αυστηρές αρχές, ο πατέρας του ήταν εκκεντρικός γλεντζές. Ο Νικολάι αγαπούσε πολύ τη μητέρα του, αλλά με τον πατέρα του διασκέδαζε πολύ περισσότερο.
Από μικρός, ο Νικολάι είχε δύσκολο χαρακτήρα που από τη μια τον ανάγκαζε συχνά ν' απομονώνεται και ν' απομακρύνεται από τους συμμαθητές του, από την άλλη, όμως, με τους μικρούς, διασκεδαστικούς μονολόγους που έγραφε και ερμήνευε ο ίδιος τους κατακτούσε. [...]
Ο Γκόγκολ υπήρξε ο πρώτος που έγραψε για τους απλούς ανθρώπους, για τον κουρέα, τον υπάλληλο, τον μανάβη, για όλους εκείνους που συναντούσες κάθε μέρα στην αγορά ή σε κάποιο γραφείο ανοιχτό στο κοινό, και περιέγραφε εκείνα τα πρόσωπα με θλιβερή ειρωνεία. Με τον Γκόγκολ όλος εκείνος ο λαουτζίκος εισβάλλει στη λογοτεχνία. Τον σαρκασμό, αντίθετα, ο Γκόγκολ τον κρατάει για τους μικροαστούς, τους χαμηλού επιπέδου ευγενείς, στους οποίους δε συγχωρεί τίποτα.
Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο συγγραφέας τους συγκεκριμένους χαρακτήρες δεν είναι ποτέ ρεαλιστικός, μάλλον κάποιες φορές η αχαλίνωτη φαντασία του κάνει την πραγματικότητα να μοιάζει σαν εφαλτήριο προς μια άλλη, φανταστική πραγματικότητα. Έτσι γεννήθηκε Η μύτη. (Από την έκδοση)

Η παρούσα σειρά αποτελεί μια σειρά 10 βιβλίων με κλασικές ιστορίες από όλο τον κόσμο, γραμμένες εκ νέου από μερικούς από τους καλύτερους σύγχρονους συγγραφείς του κόσμου. Όμορφα εικονογραφημένες, και συνοδεύονται από ένα σημείωμα σχετικά με την προέλευση της κάθε ιστορίας. Τα βιβλία έχουν δέκα κεφάλαια, περίπου ίσου μήκους, με ένα μοτίβο και ρυθμό που τα κάνουν ιδανικά αναγνώσματα για παιδιά από 8-88 ετών.
Το "Save the story" είναι μια κιβωτός που περισώζει, στη χιλιετία μας, κάτι που πάει να ναυαγήσει στο παρελθόν.
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE NOSE
ISBN139789601650821
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράSAVE THE STORY 4
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2015
Αριθμός σελίδων108
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΖΕΡΒΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΕπιμέλειαΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΕικονογράφησηCELIJA MAJA
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΟΓΚΟΛ ΝΙΚΟΛΑΙ
Κωδικός Πολιτείας3330-7497
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli, paulosstrouggaris, tzortzov

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΙΓΚΜΟΥΝΤ ΦΡΟΥΝΤ
EDMUNDSON MARK
€20.80 €7.28
(-65%)
Κερδίζετε €13.52
ΕΤΣΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ
ZILAHY MIRKO
€18.80 €8.46
(-55%)
Κερδίζετε €10.34

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS