Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΒΟΡΑΚΑΣ, Ο ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΑΙ Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ

Ο ΒΟΡΑΚΑΣ, Ο ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΑΙ Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ

+
-
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7432
Τιμή Έκδοσης
€10.65
Τιμή Πολιτείας
€4.79
(-55%)
Κερδίζετε €5.86


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Να ξέρει άραγε να πει κανείς την ιστορία της Φανής; Πως χάθηκε απ' τη φύση κι αν πάλι θα γυρίσει; Ο Βόρακας ξέρει! Ίσως μιλήσει...
Ένας θρύλος για τη χαμένη Φανή, ένα στοιχειωμένο καράβι, μια στερεμένη θάλασσα, ο άπληστος μέχρι τέλους Βόρακας και ο βοηθός του ο Κόρακας, ένα παιδί που αναζητά την αλήθεια, η φωνή του δίκιου που επαναστατεί, μια μαγική λέξη που πασχίζει ν' αποκρυπτογραφηθεί και μια ορχήστρα αηδονιών που μαγεύει με τη μουσική της συνθέτουν το σκηνικό αυτής της συναρπαστικής αλληγορικής ιστορίας που στηλιτεύει την απληστία και την αλόγιστη εκμετάλλευση των αγαθών της φύσης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Με θέμα την "ματαιότητα της απληστίας" η αφήγηση αρχίζει να ξεδιπλώνεται όταν ένα παιδί αναλαμβάνει να ερευνήσει και να μάθει πού οφείλεται ο μαρασμός της γκρίζας Πολιτείας στην οποία ζει και τι κρύβεται στο καράβι/φάντασμα που στοιχειώνει το αλλοτινό λιμάνι. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι γεμάτοι συμβολισμούς. Ο Βόρακας, που έχει πάρει το όνομα του από το αμφιλεγόμενο χημικό στοιχείο, είναι ο άπληστος, άφρων εκμεταλλευτής που αντιλαμβανόμενος στρεβλά την ανάπτυξη εξάντλησε τους φυσικούς πόρους. Ο Κόρακας, αρχετυπικό σύμβολο του θανάτου, είναι ο πιστός βοηθός του Βόρακα που υπηρετεί τους σκοτεινούς σκοπούς του αφεντικού του. Στην άλλη πλευρά του φάσματος στέκεται η Φανή η διάφανη, που αγαπά το δίκαιο και το υπερασπίζεται. Τέλος, το παιδί που -συμβολίζοντας την αγνότητα και έχοντας ξεκάθαρες προθέσεις-, εκτός από τη γνώση που θα κατακτήσει, θα νικήσει και το φόβο που γεννά η άγνοια, θα διδάξει και θα διδαχθεί τον σεβασμό. Το παιδί είναι άλλωστε η κινητήρια δύναμη για να φύγει το γκρίζο και να επιστρέψουν όλες οι αποχρώσεις. Η ιδέα πως το δέντρο/κιβωτός που φυλούσε το μυστικό για τη σωτηρία της μαραμένης και σπαταλημένης φύσης χαρίζει στους ανθρώπους μέσω της μελωδικής φωνής των αηδονιών μια σονάτα, συνδέει τη στιγμή της χαράς και της επαναφοράς της ισορροπίας με τη μουσική που ενώνει.
Το παραμύθι της Γεωργίας Γαλανοπούλου εξελίσσεται σε δύο χρόνους: τη στιγμή που το παιδί αναζητά την αλήθεια και την εποχή που συνέβη το "κακό". Σε δεύτερο πλάνο, η ιστορία λειτουργεί ως σταθερή υπόμνηση για τον καλύτερο δυνατό τρόπο να καταπολεμηθούν οι φοβίες: την αναζήτηση της γνώσης.
Τα παιδιά θα αγαπήσουν τον τρόπο της αφήγησης που, λειτουργώντας προσθετικά, δημιουργεί σε κάθε στροφή και παράγραφο μια νέα στρώση στοιχείων και συμβόλων που προχωρούν την ιστορία και αποκαλύπτουν σταδιακά το μυστήριο. Θα εκτιμήσουν, επίσης, τον έμμετρο λόγο και το ευφάνταστο κι επινοητικό λεξιλόγιο σε συνδυασμό με τη λεπτοδουλεμένη εικονογράφηση.
Το παραμύθι Ο Βόρακας, ο Κόρακας και η Σονάτα της Φανής αξίζει να επιλεγεί για τη μουσικότητα του λόγου, τα καλοδουλεμένα σκίτσα που συνθέτουν έναν κόσμο σε μετάβαση αλλά και για το καίριο οικολογικό μήνυμα ότι η ηθική μεταχείριση της φύσης μπορεί να είναι η απάντηση στα δεινά που προκαλεί η απληστία. (Ελένη Κορόβηλα, bookpress.gr, 16/6/2015)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601650890
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2015
Αριθμός σελίδων40
Διαστάσεις29x21
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΕπιμέλειαΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΕικονογράφησηΠΑΥΛΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Κωδικός Πολιτείας3330-7432
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

vs1974

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

2ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€25.00 €12.50
(-50%)
Κερδίζετε €12.50
Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ
TOLSTOI LEON
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS