Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΧΛΟΗ Χ*: ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΓΟΝΕΙΣ (ΚΟΛΙΜΠΡΙ / ΣΕΙΡΑ)

ΧΛΟΗ Χ*: ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

+
-
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Κ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7104
Τιμή Έκδοσης
€7.87
Τιμή Πολιτείας
€2.75
(-65%)
Κερδίζετε €5.12


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Γεια. Είμαι η Χλόη Χ* και οι γονείς μου είναι κάπως μικροί για την ηλικία μου. Εγώ, πάλι, είμαι κάπως δραματική για την ηλικία μου. Ίσως και για όλες τις ηλικίες. Καλώς ήρθατε στη σκοτεινή πλευρά των μοντέρνων οικογενειών. Έχουμε και μπισκότα.
Η Χλόη Χ* μεγαλώνει τους γονείς της μόνη της, μένει μαζί τους για να μην τους δημιουργήσει ψυχικά τραύματα και γράφει τη βιογραφία της για να δώσει κουράγιο σε όποιον υπήρξε ποτέ Παιδί Λάθος Γονιών. Στο ημερολόγιό της καταγράφεται η αγωνιώδης αναζήτηση ενός ζευγαριού σοβαρών καθηγητών πανεπιστημίου για δημιουργία κανονικής οικογένειας, η πτώση του οίκου των Χ*, ο ξεριζωμός της Χλόης από το κέντρο της Αθήνας σ' ένα χωριό της Κέρκυρας και πώς ένας Μπακαλιάρος πάνω σ' ένα δέντρο σε βοηθάει να μη νιώθεις σαν ψάρι έξω απ' το νερό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η ιστορία της Χλόης Χ* είναι μια ιστορία αφηγημένη με εικόνες. Ένα κοριτσάκι, η Χλόη πιστεύει πως έχει τους πιο ακατάλληλους γονείς και ζητά να τους αλλάξει. Η συνθήκη δεν είναι και πολύ σπάνια. Αναρίθμητα συναισθηματικά υγιέστατα παιδιά τα οποία μεγαλώνουν σε οικογένειες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αισθάνονται πολύ διαφορετικά από τους γονείς τους και ακριβώς επειδή είναι υγιή τους ασκούν αυστηρή κριτική, έστω κι από μέσα τους. Ένα τέτοιο παιδί είναι η Χλόη, η οποία μόλις έχει τελειώσει τη Γ' δημοτικού. Βρίσκει τη μαμά και τον μπαμπά της μάλλον ανώριμους για την ίδια. Θα τους προτιμούσε περισσότερο στιβαρούς, συνεπείς, περισσότερο προβλέψιμους, παραδοσιακούς γονείς. Η ιστορία τους είναι μια όχι πολύ ασυνήθιστη ελληνική ιστορία της κρίσης. Ρομαντικό ζευγάρι, που αγαπά να περνά καλά αναβάλλει την ενηλικίωση όσο μπορεί αλλά προσγειώνεται απότομα όταν οι δουλειές και των δύο γίνονται παρελθόν. Η απόφαση να αφήσουν πίσω τους την Αθήνα και να αρχίσουν νέα ζωή στην Κέρκυρα (όπου έτυχε να κληρονομήσουν κτήμα με σπίτι που χρειάζεται κάποιες επισκευές) παίρνει διαστάσεις θριάμβου αν και η πανωλεθρία παραμονεύει σε κάθε βήμα. Για την μικρή, στην ήδη απρόβλεπτη όπως πιστεύει οικογενειακή της ζωή, προστίθενται η αλλαγή τόπου κατοικίας, σχολείου, φίλων. Οι γονείς θα μείνουν βέβαια οι ίδιοι και η Χλόη θα είναι πολλή ικανοποιημένη από την εξέλιξη. Μετά από ένα ασυνήθιστο καλοκαίρι γεμάτο καθόλου καλοκαιρινές περιπέτειες αλλά πολλές αναποδιές μα και ενδιαφέρουσες γνωριμίες, η Χλόη είναι έτοιμη να πάει στο καινούργιο της σχολείο χωρίς να έχει χάσει ίχνος από τη δραματικότητα που την κάνει αξιαγάπητη. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται στα παιδιά 8 ετών και πάνω που είναι ήδη επαρκείς αναγνώστες. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Για να δώσουν στα παιδιά τους την ευκαιρία να μάθουν ότι μπορούν να αμφισβητούν ακόμη και τους ίδιους και ταυτόχρονα να τους αγαπάνε πολύ. Επίσης, για να διαβάσουν μια καλογραμμένη και διασκεδαστική ιστορία με ηρωίδα μια όχι και τόσο διαφορετική και αξιαγάπητη συνομήλική τους. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 2/9/2014)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601651033
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΚΟΛΙΜΠΡΙ - ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 8 ΕΤΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2014
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΕπιμέλειαΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΕικονογράφησηΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ ΡΕΝΙΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-7104
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

CALLIOPI DAS

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dchalkidis

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Βεντέτα
DIBDIN MICHAEL
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
ARSH L. GRIGORI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS