Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΓΚΙΝΑΡΝΤΟ

ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΓΚΙΝΑΡΝΤΟ

+
-
MARSE JUAN
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7706
Τιμή Έκδοσης
€7.90
Τιμή Πολιτείας
€3.56
(-55%)
Κερδίζετε €4.34


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Εκείνη τη μέρα, τον Μάιο του 1945, που η ναζιστική Γερμανία συνθηκολογεί, ένας μεσήλικας αστυνόμος, του οποίου η μνήμη είναι σπαρμένη με πτώματα, αποφασίζει να κάνει την κατά πάσα πιθανότητα τελευταία του περιπολία στη Βαρκελώνη. Πρέπει να συνοδεύσει μια ορφανή έφηβη στο νεκροτομείο ενός νοσοκομείου για να αναγνωρίσει σε κάποια ανθρώπινα υπολείμματα τον κακοποιό που τη βίασε δύο χρόνια πριν. Η περιπλάνησή του στους δρόμους της πόλης κατά τη διάρκεια ενός μεταπολεμικού απογεύματος -πολύ μακριά, σ' άλλους τόπους, ακούγεται ο επιθανάτιος ρόγχος του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου- θα μετατραπεί σε μια βαθμιαία κάθοδο στην καρδιά του σκότους. Οι διαδοχικοί κύκλοι της βασανιστικής πορείας μάς αποκαλύπτουν έναν πληθυσμό χορτασμένο από τη φαυλότητα που, παρά τη ναυτία του, αφήνει να αχνοφανεί η πιθανότητα της μεταμέλειας. Το σεργιάνι του αστυνόμου μέσα στο χάος και την ανημπόρια, ανακατεμένο με τις αναμνήσεις που βγαίνουν από τα σκοτεινά υπόγεια της μνήμης του, γίνεται το ταξίδι του ανθρώπου ως τα όρια της αντίστασης της ίδιας του της ύπαρξης απέναντι στη φρίκη.
Μέσα σε μια αφήγηση μικρής έκτασης, με συμβολικό χαρακτήρα και εκπληκτική ένταση, το Σεργιάνι στο Γκιναρντό ανάγει τη φυσική και ηθική περιγραφή του μεταπολεμικού κόσμου σε μύθο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Η λογοτεχνία είναι ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τη ζωή." - Χουάν Μαρσέ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςRONDA DEL GUINARDO
ISBN139789601651309
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΒραβείοΘΕΡΒΑΝΤΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2016
Αριθμός σελίδων152
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΕπιμέλειαΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΡΣΕ ΧΟΥΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3330-7706
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

absolouta

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

jimlondos, iceage2609

Κριτικές για το προϊόν

[15/06/2018] LaKiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Μαρσέ μας πιάνει από το χέρι και μας ξεναγεί στη μεταπολεμική Βαρκελώνη, μέσα από τα μάτια των δύο πρωταγωνιστών. Η ιστορία όμως, δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται να είναι, αφού στην πορεία της ανάγνωσης μαθαίνουμε περισσότερα για τους ήρωές, για τις αδυναμίες τους, τις ιδιοτροπίες τους, τις ζωές τους. Κάθε ήρωας έχει τη δική του πορεία αναζήτησης. Παρά το μικρό αριθμό σελίδων, είναι μια πάρα πολύ ωραία ιστορία, με μια εξαιρετικά δοσμένη ατμόσφαιρα - όπως πάντα - από τον Μαρσέ.
[21/11/2017] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το σεργιάνι στην πόλη του Μαρσέ είναι μια εξαιρετική νουβέλα με δύο διαφορετικούς κεντρικούς ήρωες που βαδίζουν στην κατεστραμμένη Βαρκελώνη του 1945. Ο παλαιάς κοπής σκληρός μπάτσος και η πολυλογού ναζιάρα έφηβη Ροσίτα είναι ένα δίπολο από μόνοι τους. Ο ένας έχει ζήσει την κόλαση και την έχει μέσα του και η άλλη θέλει να την αποτινάξει, να αδράξει όσες ευκαιρίες βρει για να ζήσει καλύτερα. Μέσα σε ένα απόγευμα περπατώντας ανάμεσα σε ερείπια της πόλης, σε χαμίνια και μικροαπατεώνες, θα γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλο χωρίς αυτό να αλλάξει τη ζωή τους.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ)
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
CRUBELLIER MISHEL
€34.83 €17.42
(-50%)
Κερδίζετε €17.41

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS