Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΦΡΟΥΡΑΣ (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 291 /

ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΦΡΟΥΡΑΣ

PEREZ-REVERTE ARTURO
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6904




Παρουσίαση

Σε ένα υπερωκεάνιο θα συναντηθούν για πρώτη φορά. Είναι το 1928 και ο Μαξ -νέος και με μια άγρια γοητεία- εργάζεται ως χορευτής στα σαλόνια της πρώτης θέσης. Η Μέτσα τον τραβάει αμέσως με την ξεχωριστή ομορφιά της, τον παγκοσμίου φήμης συνθέτη στο πλευρό της, το αστραφτερό κολιέ γύρω από τον λεπτό λαιμό της. Ακολουθεί ένας χορός και μια ανώδυνη κουβέντα που συμπληρώνει την ωραία βραδιά. Φτάνοντας στο Μπουένος Άιρες, ο Μαξ προσφέρεται να ξεναγήσει το ζευγάρι στα μπαρ του τανγκό της γενέτειράς του. Εκείνο το βράδυ, όμως, τα μύχια συναισθήματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο και ο Μαξ και η Μέτσα μπαίνουν στη μεγάλη περιπέτεια της ζωής τους: έναν μεγάλο έρωτα. Έναν έρωτα που χρόνια αργότερα, στην κοσμοπολίτικη Νίκαια και ενώ τα σύννεφα του πολέμου μαζεύονται απειλητικά, θα διεκδικήσει μια δεύτερη ευκαιρία...
Ένα υπέροχο μυθιστόρημα, μια μοναδική ερωτική ιστορία, μέσα από τη νοσταλγία για έναν κόσμο του οποίου η χαμένη λάμψη έχει αφήσει τον απόηχό της μέσα μας, μέσα από μια μαγευτική μελωδία που γίνεται λέξεις.
Έρωτας, κατασκοπεία, αβυσσαλέες ίντριγκες - ο Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε έχει γράψει ένα μεγάλο και εντυπωσιακό μυθιστόρημα, που αγκαλιάζει όλο το μεγαλείο της ζωής και της ιστορίας, ένα συγκινητικό βιβλίο που ζωντανεύει την ιστορία όχι μόνο δύο ανθρώπων αλλά και ενός ολόκληρου κόσμου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Πρόσωπα που σε κοιτάζουν μια φορά και εγγράφονται μέσα σου για πάντα...» (Babelia)
«Το μόνο βιβλίο που εκθρόνισε στην Ισπανία τη "βασίλισσα"» (E L James, Buchreport)
«Ένα υπέροχο βιβλίο...» (J. M. Pozuelo Yvancos, ABC Cultural)
«Το καλύτερο μυθιστόρημά του!» (La Vanguardia)

Περιεχόμενα

1. Ο κοσμικός χορευτής
2. Τανγκό για να υποφέρεις και τανγκό για να σκοτώνεις
3. Τα παιδιά του παλιού καιρού
4. Γυναικεία γάντια
5. Μια παρτίδα που αναβλήθηκε
6. Η Λεωφόρος των Άγγλων
7. Περί κλεφτών και κατασκόπων
8. La vie est breve
9. Η βαριάντα Μαξ
10. Ήχος από φίλντισι
11. Συνήθειες ενός γερόλυκου
12. Το Μπλε Τρένο
13. Το γάντι και το κολιέ
Ευχαριστίες
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEL TANGO DE LA GUARDIA VIEJA
ISBN139789601651361
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2013
Αριθμός σελίδων608
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΠΕΡΕΛΑΚΗ ΤΙΤΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΕΡΕΘ-ΡΕΒΕΡΤΕ ΑΡΤΟΥΡΟ
Κωδικός Πολιτείας3330-6904
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

LidaD, dims, lab.alex, yod92, Ritsa Panou, ΔΕΜΟΙΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[12/09/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ατμοσφαιρικό και εντυπωσιακό μυθιστόρημα που κερδίζει τον αναγνώστη παρά την αργή εξέλιξη της πλοκής του και του προκαλεί ποικιλία συναισθημάτων, όπως συγκίνηση, θυμό, νοσταλγία και κάποια αδιόρατη μελαγχολία με το γλυκόπικρο τέλος του.
Οι εναλλαγές παρόντος - παρελθόντος γίνονται με απόλυτη φυσικότητα, οι περιγραφές προσώπων, ρούχων, κοσμημάτων, χώρων είναι γλαφυρές και λεπτομερείς, ενώ ο συγγραφέας καταφέρνει με έναν εξαιρετικό τρόπο και με πολύ καλό χειρισμό του λόγου να μας μεταφέρει από την πιο φτωχή γειτονιά στα κοσμικότερα σαλόνια.
Το βιβλίο θυμίζει κινηματογραφική ταινία, καθώς συναντάς σ' αυτό αταίριαστους έρωτες, μουσική και χορό με πρωταγωνιστή το αισθησιακό τανγκό, μαργαριταρένια κολιέ, ένοχα μυστικά, ερωτικά τρίγωνα, επικίνδυνα παιχνίδια, ταξίδια, πολυτελείς βίλες, ίντριγκες, δολοφονίες, ενώ δε λείπουν τα πολιτικά και καλλιτεχνικά στοιχεία, καθώς και οι αναφορές σε παρτίδες και τεχνικές σκακιού.
Σε ταξιδεύει κυριολεκτικά και μεταφορικά...
[27/08/2017] vasilisevngl.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέροχη ιστορία εποχής όπου οι καλοί τρόποι και το savoir vivre είναι μέθοδος διαβίωσης για τον πρωταγωνιστή λωποδύτη. Τανγκό και παραβατική συμπεριφορά για έναν μπον βιβέρ όπου στο τέλος της αφήγησης όχι μόνο έχεις ταυτιστεί αλλά και αγαπήσει!
[01/10/2014] LidaD.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αισθησιακό, ατμοσφαιρικό, οριακό, ασθματικό σαν τάνγκο! Μυστήριο, πάθος, ίντριγκες, πολυτέλεια, αγωνία και αστυνομική πλοκή σε ένα εξαιρετικά ισορροπημένο μείγμα! Μια ιστορία σε τρεις χρόνους που έρχονται και πλέκονται μέχρι το "για πάντα"! Απλά... ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

CRUDE
SHAH SONIA
€19.59 €9.80
(-50%)
Κερδίζετε €9.79
ΟΙ ΑΤΑΚΤΟΙ
ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
€18.90 €9.45
(-50%)
Κερδίζετε €9.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS