Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ (ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΙ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ

+
-
ΜΠΑΚΟΓΕΩΡΓΟΥ ΕΛΕΝΗ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7205
Τιμή Έκδοσης
€10.84
Τιμή Πολιτείας
€7.59
(-30%)
Κερδίζετε €3.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πριν αρχίσει ο κόσμος, ακόμα πιο παλιά κι από την πρώτη του αρχή, πάνω σε πέτρα γράφτηκε μια προφητεία: μοίρα του κόσμου ήταν να καταστραφεί.
Μετά περάσανε τα χρόνια, έφυγαν και ξανάρθαν οι εποχές, σε κύκλο στριφογύρισαν οι μήνες και ταξιδέψανε οι μέρες κι από βέλος πιο γοργές...
Ώσπου, σαν έφτασε η ώρα ο κόσμος να χαθεί, στα ξαφνικά, σαν μαγεμένο ξόρκι, ήρθε η αγάπη για να κάνει τον κόμπο να λυθεί!
Τότε γίνανε αυτές οι ιστορίες. Σ' έναν κόσμο που δεν καταστράφηκε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μια συλλογή πέντε ιστοριών με κοινό άξονα την αισοοδοξία και την πίστη στις δυνάμεις του καλού που τελικά κυριαρχούν και αποτρέπουν τον κόσμο από την καταστροφή συνθέτουν το εικονογραφημένο βιβλίο Ιστορίες από έναν κόσμο που δεν καταστράφηκε. Η αισιοδοξία του τίτλου δικαιώνεται σε κάθε μια από τις ιστορίες που καταλήγει με ένα θετικό και καθησυχαστικό μήνυμα. Τα σύντομα παραμύθια χτίζονται πάνω συγκεκριμένο καμβά που αλλάζει κάθε φορά: η έννοια της θυσίας στην ιστορία της Ηλιοστάλαχτης, η απληστία που οδηγεί στην τιμωρία ατην ιστορία των ανθρώπων της Πόλης με τα χίλια χρώματα, η αξία των απλών πραγμάτων που συμβολίζεται από το Δέντρο της ζωής, η ουσία της ομορφίας που κρύβει ο καθένας όπως καθρεφτίζεται στο Μυστικό του καθρέφτη και η έννοια της επίπτωσης έπειτα από ανυπακοή που δείχνουν οι Πέτρινοι Γίγαντες. Η σύμβαση του παραμυθιού υπηρετείται με μια γλώσσα ποιητική και ρυθμική. Η χρήση των επιθέτων και η τήρηση της κλασικής δομής της αφήγησης των παραμυθιών που διαδραματίζεται είτε πολύ παλιά είτε πολύ μακριά, είτε και τα δύο, πετυχαίνουν ένα καλοδουλεμένο αποτέλεσμα. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας άνω των 6 ετών. Καθώς όμως πρόκειται για ένα κείμενο με πολλά μηνύματα και μεταφορές όπου ο αναγνώστης καλείται να αισθανθεί αλλά και να ερμηνεύσει τις αναλογίες τόσο στις ιστορίες όσο και στην εικονογράφηση, μπορεί να διαβαστεί και από μεγαλύτερα παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Ανάλογα με την ηλικία, τις προτιμήσεις, τις αγωνίες και τις ανησυχίες, για διαφορετικούς λόγους. Ορισμένα παιδιά θα αναζητήσουν τα μηνύματα και το «νόημα» στις εικόνες, ορισμένα άλλα θα απαιτήσουν συνέχεια στις ιστορίες και πολλά από αυτό μπορεί και να δώσουν τα ίδια μια συνέχεια. Άλλα ίσως νιώσουν την ανάγκη να «παίξουν» τις ιστορίες. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς: Στις αισιόδοξες Ιστορίες της Ελένης Μπακογεώργου τα παιδιά δεν θα βρουν απαντήσεις και διδάγματα. Θα βρουν δράκους, γίγαντες, ξωτικά, μαγικά δέντρα και πριγκίπισσες γεμάτες αυταπάρνηση. Θα βρουν όλα τα πολύτιμα και ανθεκτικά υλικά των παραμυθιών με τα οποία τα παιδιά έχουν ανάγκη να ζουν καθώς μέσω αυτών μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν χωρίς φόβο την πραγματικότητα. Οι εκπαιδευτικοί θα βρουν στο βιβλίο έτοιμο υλικό για δραματοποίηση. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 13/11/2014)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601651941
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ - ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 6 ΕΤΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2014
Αριθμός σελίδων40
Διαστάσεις29x21
ΕπιμέλειαΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ
ΕικονογράφησηΣΑΜΑΡΤΖΗ ΙΡΙΣ
Κωδικός Πολιτείας3330-7205
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥ
SPIEGELMAN ART
€15.00 €6.75
(-55%)
Κερδίζετε €8.25
ΖΑΚΙΝΘΗ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ-ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΘΕΟΦΑΝΙΑ
€14.90 €7.45
(-50%)
Κερδίζετε €7.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS