Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΙΚΗ

ΝΙΚΗ

+
-
ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7043
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Έζησε κάποτε ένα κορίτσι που βρέφος εβδομήντα ημερών το συνέλαβαν και το έστειλαν εξορία στις Κυκλάδες.
Έζησε κάποτε ένα κορίτσι που -στη διάρκεια της Κατοχής και του Εμφυλίου- η οικογένεια του κόπηκε στα δύο, όμως εκείνο δεν έπαψε στιγμή να αγαπάει κανέναν τους.
Έζησε κάποτε ένα κορίτσι που -όταν γεννήθηκε- ο πατέρας του ήταν «ο ηρωικός αρχηγός των εργατών» και -όταν μεγάλωσε- έγινε «ο προδότης της εργατικής τάξης». Κι ας μην είχε προδώσει τίποτα από ό,τι πίστευε.
Έζησε κάποτε ένα κορίτσι που πέρασε όλη του την εφηβεία στη βαθιά παρανομία. Κλεισμένο σε ένα σπίτι, με ψεύτικο όνομα, χωρίς να πηγαίνει στο σχολείο, χωρίς να κάνει παρέες. Γιατί ήξερε πως, εάν οι Αρχές ανακάλυπταν ποιοι ήταν οι γονείς του, θα τους εκτελούσαν.
Κι όταν επέστρεψε στην ελευθερία, το κορίτσι εκείνο ερωτεύτηκε παράφορα, κόντρα στη θέληση και στην ανοχή της οικογένειάς του.
Το κορίτσι λεγόταν Νίκη. Και ήταν η μάνα μου. (Αυτό όμως έχει τη λιγότερη σημασία.)
Η ζωή της Νίκης είναι η ζωή όλων των παιδιών που έρχονται στον κόσμο με ένα βαρύ φορτίο στους ώμους, δεν το απαρνιούνται, ούτε όμως το αφήνουν να τα λυγίσει.
Οι άνθρωποι της «Νίκης» είναι η Ιστορία της Ελλάδας στον 20ό αιώνα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του συγγραφέα
Πριν από τη Νίκη
Το παιδί της εκδίκησης
Στον Λευκό Πύργο
Ο έξω κόσμος
Γυναίκα
Λεπτομέρειες
ISBN139789601652481
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2014
Αριθμός σελίδων494
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3330-7043
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

sdontis, Μενέλαος, rania24, pigkouinos, 25a1957, sobass, antpth

Κριτικές για το προϊόν

[02/01/2024] NIKOLAOS GOUSGOUNIS.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πολύ έξυπνα γραμμένο βιβλίο. Μόνο που η ιστορία με την..σπερματοδοσια του ήρωα για τις 400 λίρες και μετά η απόπειρα δολοφονίας του από τον πλούσιο Αλεξανδρινό που του τις έδωσε μάλλον δεν κολλάει και μυρίζει μυθοπλασία για να δικαιολογήσει την κατοπινή επιβίωση στα χρόνια της απομόνωσης.Και αυτό με τον γιο του που έγινε ζωγράφος στην Αμερική πάλι δεν πολύ κολλάει και θυμίζει πάλι μυθοπλασία του Χωμενιδη.
[02/02/2022] Vassilis Vassiliou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Χρήστος Χωμενίδης είναι ένας εξαίρετος παραμυθάς. Τα παραμύθια του δεν μιλούν για δράκους και πεντάμορφες πριγκίπισσες, αλλά για τον απτό σύγχρονο κόσμο. Η "Νίκη" ωστόσο, διαφέρει. Αν και θα μπορούσε να είναι παραμύθι, είναι μια αληθινή ιστορία, τουλάχιστον στον πυρήνα της. Είναι η αφήγηση του ιστορικού αληθινών ανθρώπων, που διαδραματίζεται σε έναν αληθινό κόσμο, σε μια αληθινή χώρα. Χρειάζεται γενναιότητα να γράφεις για τους δικούς σου ανθρώπους, αλλά αυτήν ο Χωμενίδης την διαθέτει σε αφθονία. Η πολιτική διάσταση του βιβλίου είναι δεδομένη, αφού κάποιοι από τους, δραματοποιημένους ως ένα βαθμό, χαρακτήρες του διαμόρφωσαν ένα πολιτικό κλίμα που ακόμα και σήμερα, 75, 80 χρόνια μετά, στοιχειώνει τα σημερινά πολιτικά δρώμενα. Μια ένσταση έχω μόνο κι ένα ερώτημα. Η ένσταση αφορά στο μικρής έκτασης απόσπασμα το σχετικό με την Αλεξάνδρεια. Οι κάποιες ανακρίβειες όσον αφορά την περιγραφή της πόλης θα μπορούσαν εύκολα να αποφευχθούν αν υπήρχε μια συζήτηση του συγγραφέα με κάποιον Αλεξανδρινό Αιγυπτιώτη. Το ερώτημα – που είναι περισσότερο απορία – είναι γιατί ένας τόσο ταλαντούχος συγγραφέας δεν έχει μέχρι τώρα αποπειραθεί να πειραματιστεί με ένα λιγότερο συμβατικό τρόπο αφήγησης. Είμαι βέβαιος πως αν το επιχειρούσε θα πρόσφερε πολλά στο, δυστυχώς, φτωχό σε επιδόσεις ελληνικό μυθιστόρημα. Όπως και να έχει, το διάβασμα της «Νίκης» έχει, πέραν από τη χαρά της ανάγνωσης ενός ρέοντος κειμένου και μιας συγκλονιστικής (αυτή η άμοιρη λέξη που την έχει τόσο φτωχύνει η σπάταλη και άστοχη χρησιμοποίησή της από τα σύγχρονα μέσα) ιστορίας, έχει πολλά να προσφέρει, ιδίως σε σκεπτόμενους νέους ανθρώπους.
[24/01/2022] Aris69.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Διαβάζεται ευχάριστα και γρήγορα.Αποτυπώνει ιστορικά γεγονότα και καταστάσεις με τρόπο λιτό και χωρίς να είναι μεροληπτικό.
[13/01/2022] aimilia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Διαβάζεται ευχάριστα κ αβίαστα, παρότι τα γεγονότα που αφηγείται είναι άκρως συνυφασμένα με την πολιτική ιστορία του τόπου η ματιά του δεν είναι πολιτική.
[11/01/2022] V.I.B..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ωραία και στρωτή γραφή, αφήγηση που φεύγει γρήγορα και αβίαστα, πλοκή άρρηκτα δεμένη με την πολιτική ιστορία του τόπου, μέχρι πρώτο μισό του '70. Προσωπικά θα το ήθελα περισσότερο ιστορικό και λιγότερο πολιτικό.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
MACDONALD JOHN
€34.70 €13.88
(-60%)
Κερδίζετε €20.82
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ
FOUCAULT MICHEL
€29.00 €14.50
(-50%)
Κερδίζετε €14.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS