Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΕΛΕΙΑ! (ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ 190 / ΣΕΙΡΑ)

ΤΕΛΕΙΑ!

+
-
DOYLE RODDY
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7238
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€4.77
(-55%)
Κερδίζετε €5.83


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όταν η επιχείρηση του θείου Μπεν στο Δουβλίνο χρεοκοπεί, η Γκλόρια και ο Ρέυμοντ καταλαβαίνουν πως κάτι δεν πάει καλά. Ο θείος Μπεν δεν είναι πια ο γνωστός, κεφάτος εαυτός του. Έτσι, ένα βράδυ που τα παιδιά κρυφακούν τη γιαγιά τους να λέει ότι το Μαύρο Σκυλί έχει καθίσει στην πλάτη του Μπεν και πως ο θείος τους δεν πρόκειται να συνέλθει μέχρι να φύγει αυτό από πάνω του, αποφασίζουν να το ξεφορτωθούν. Μαζεύοντας όλο τους το θάρρος, τα παιδιά ξεκινούν μια μεταμεσονύχτια εκστρατεία για να βρουν το Μαύρο Σκυλί και να το διώξουν μακριά. Αλλά η Γκλόρια και ο Ρέυμοντ δεν είναι τα μοναδικά παιδιά με αυτή την αποστολή. Πλήθος άλλα αναζητούν επίσης το Μαύρο Σκυλί, που στοιχειώνει ένα σωρό μεγάλους στο Δουβλίνο. Όλα τα παιδιά μαζί -και με τη βοήθεια μαγικών ζώων, πουλιών και τρωκτικών- καταφέρνουν να στριμώξουν το Μαύρο Σκυλί... Θα έχουν όμως το θάρρος και την εξυπνάδα να καταστρέψουν εντελώς το τρομακτικό αυτό πλάσμα; Μια ιστορία μαγική, συγκινητική και θαυμαστή, από την πένα ενός από τους πιο αγαπητούς συγγραφείς της Ιρλανδίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το βιβλίο Τέλεια! του Ρόντυ Ντόυλ είναι μια αστεία και γεμάτη σασπένς ιστορία για την κατάθλιψη που γεννά στους ενήλικες η κρίση και πως μπορεί να εκριζωθεί το κακό ή τι συμβαίνει όταν «τα μουρμουρητά των μεγάλων γίνονται σχεδόν ζωντανά πλάσματα;» Η φιγούρα του μαύρου σκυλιού στη λαϊκή παράδοση της ευρύτερης περιοχής των Βρετανικών νήσων κατέχει σημαντικό ρόλο. Η προέλευσή του εντοπίζεται στην κέλτικη λαϊκή παράδοση αλλά και τη γερμανική που επηρέασαν τους μύθους και της παραδόσεις της Ιρλανδίας. Μια σκοτεινή φιγούρα που εμφανίζεται τη νύχτα ανήκει σε ένα πλάσμα συχνά μεγαλόσωμο, τρομαχτικό, με μάτια που λαμπυρίζουν στο σκοτάδι και κυκλοφορεί σε περιοχές με έντονο συμβολισμό και στοιχειώνει τις ζωές των ανθρώπων. Συνδέεται με αρχαίους θρύλους, δοξασίες και μοιάζει να έρχεται από την Κόλαση και να συνδέεται με το θάνατο. Στο απολαυστικό και γενναιόδωρα αστείο βιβλίο του ευρηματικού Ρόντυ Ντόυλ, το μαύρο σκυλί έρχεται σαν το μαύρο σύννεφο που σκιάζει και καλύπτει τον ορίζοντα, τον περιορίζει τόσο που όσοι βρίσκονται από κάτω να ασφυκτιούν. Το μαύρο σκυλί της ιστορίας εισβάλει στις ζωές των ανθρώπων της πόλης του Δουβλίνου που ασφυκτιά από τις συνέπειες της κρίσης και μετατρέπει το όνειρο σε εφιάλτη και τη χαρά της ζωής σε κατάθλιψη. Τα αληθινά ζώα ξέρουν πως κάτι πρέπει να γίνει και πως αυτοί που μπορούν να το κάνουν είναι οι φορείς της θετικής, καθαρής σκέψης της πόλης: τα παιδιά.(...) Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά θα αγαπήσουν αυτή την ιστορία από το Δουβλίνο για το σασπένς που δημιουργεί, για την ατμόσφαιρα μυστηρίου, τη μαγεία και τους θρύλους αλλά και το γέλιο που θα τους χαρίσει. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς: Ο Ρόντυ Ντόυλ χρησιμοποιεί ως αφορμή περιστατικά βγαλμένα από την οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα του και περιγράφει την κατάθλιψη που ρίχνει βαριά σκιά για να αφηγηθεί στα παιδιά μια ιστορία θάρρους και αποφασιστικότητας γεμάτη αστείες καταστάσεις. Είτε ως αφορμή για να συζητήσουν για την κρίση και τις συνέπειές της στις ζωές των ανθρώπων είτε ως αντίδοτο στη σκοτεινιά, το σκυλί που στοιχειώνει τους μεγάλους και απελευθερώνει τις υγιείς δυνάμεις (τα παιδιά) πρωταγωνιστεί σε ένα απολαυστικό βιβλίο που φτιάχνει τη διάθεση σε μικρούς και μεγάλους. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 12/02/2015)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBRILLIANT
ISBN139789601655079
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΧΕΛΙΔΟΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων200
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΜετάφρασηΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΕπιμέλειαΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΟΙΛ ΡΟΝΤΙ
Κωδικός Πολιτείας3330-7238
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΝΟΥΒΕΛΕΣ
CERVANTES SAAVEDRA MIGUEL. DE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
Στάχτη
DELEDDA GRAZIA (NOBEL 1926)
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS