Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Χ/Δ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΨΗΜΕΝΟΥ ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΟΥ // ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΝΑ ΛΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΨΗΜΕΝΟΥ ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΟΥ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΝΑ ΛΑΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

+
-
ASBJORNSEN PETER-CHRISTEN, MOE JORGEN
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6995
Τιμή Έκδοσης
€7.90
Τιμή Πολιτείας
€5.53
(-30%)
Κερδίζετε €2.37


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένα καλοψημένο τηγανόψωμο τρέχει να σωθεί από τα στόματα των πεινασμένων ανθρώπων και ζώων... Ένα πολύ αγαπημένο νορβηγικό παραμύθι πλούσια εικονογραφημένο από τον Σβεντ Όττο. (Από την ιστοσελίδα του εκδότη)

Πόσες αλήθειες του σήμερα μπορεί κανείς να βρει στα λαϊκές εξιστορήσεις του χτες! Αυτό το αγαπημένο παραμύθι που δύο Νορβηγοί συγγραφείς και συλλέκτες παραδοσιακών μύθων μάς στέλνουν από τον 19ο αιώνα, μέσα από τη χιουμοριστική πλοκή του και την κλασική (για τις λαϊκές αφηγήσεις) επανάληψη γεγονότων, μας μιλά για αυτό ακριβώς που συμβαίνει και στις μέρες μας.
Κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τον κόπο των άλλων, δεν προσπαθούν με ξεκάθαρους τρόπους να κερδίσουν τη ζωή τους, αλλά με το ξεγέλασμα κατορθώνουν να καρπωθούν τα αγαθά που συνάνθρωποί τους έχουν δημιουργήσει.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο ενήλικος που θα συντροφεύει το παιδί-αναγνώστη ή ακροατή αυτού του παραμυθιού να προσπαθήσει να του φανερώσει το μήνυμα της ιστορίας και στη συνέχεια μαζί κι οι δυο -μεγάλος και μικρός- να σκεφτούν το πώς κάποια στιγμή θα βρεθεί ο τρόπος ώστε το τηγανόψωμο που μόνοι μας ψήσαμε και που σε εμάς ανήκει να μην το αρπάζει -μέσα στο δάσος της ζωής- και όλο το καταβροχθίζει ένας πονηρός γουρουνογούρουνος - και μάλιστα με τέτοιον τρόπο, ώστε κανείς να μην τον παίρνει χαμπάρι.
Αυτό που σήμερα συμβαίνει συνέβαινε και χτες.
Κι έτσι δεν είναι τυχαίο που οι Εκδόσεις Πατάκη, καθώς το 2014 συμπληρώνουν 40 χρόνια συνετής εκδοτικής παρουσίας και ατενίζουν με το ίδιο εκδοτικό ήθος το μέλλον τους, θέλησαν να γνωρίσουν στους νέους αναγνώστες ένα βιβλίο που κλείνει 30 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας.
Κι αν η ζωή προχώρησε και μαζί της έχουν αναπτυχθεί οι μεγάλες αξίες του πολιτισμού μας, όπως αυτή της κοινωνικής δικαιοσύνης, δε σημαίνει πως θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πάντα μέσα στον δρόμο μας -τον δικό μας, μα και των παιδιών μας- μπορεί να παρουσιαστεί ένα πλάσμα που θα μας ξεγελάσει και με την πρώτη ευκαιρία θα μας στερήσει ό,τι μας ανήκει. Μπορεί το ψωμί μας... Μπορεί και την ίδια μας την ελευθερία ή και ακόμα τη ζωή. (Μάνος Κοντολέων, από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPANDEKAGEN
ISBN139789601655468
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ - ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 3 ΕΤΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2014
Αριθμός σελίδων28
Διαστάσεις28x21
Προτεινόμενες ηλικίες3-6 ετών
ΜετάφρασηΚΑΡΘΑΙΟΥ ΡΕΝΑ
ΕικονογράφησηSVEND OTTO
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΣΜΠΓΙΟΡΝΣΕΝ ΠΕΤΕΡ-ΚΡΙΣΤΕΝ, ΜΕ ΓΙΟΡΓΚΕΝ
Κωδικός Πολιτείας3330-6995
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ: ΠΡΩΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66
ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ
ΨΑΡΡΟΥ ΠΑΟΛΑ
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS