Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ / ΣΕΙΡΑ)

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΖΗΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ

+
-
ΣΕΡΒΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7512
Τιμή Έκδοσης
€10.50
Τιμή Πολιτείας
€7.35
(-30%)
Κερδίζετε €3.15


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Έρχονται οι Πέρσες!» φωνάζει ένα πρωί ο Αετίωνας στους φίλους του, τον Γλαύκο και τον Λέαγρο, και έκτοτε αλλάζει η ζωή όλων. Σύντομα οι Αθηναίοι, πάνοπλοι, αφήνουν πίσω τους την πόλη τους για ν' αντιμετωπίσουν τον εχθρό. Το ίδιο και ο Γλαύκος, ο Λέαγρος και ο Αετίωνας που είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν. Και να δουν από κοντά, με τα ίδια τους τα μάτια, ν' ακούσουν με τα ίδια τους τ' αυτιά, τι θα συμβεί, πώς θα συμβεί και ποιος θα είναι ο νικητής στην πεδιάδα του Μαραθώνα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ίσως περισσότερο ένα graphic novel για παιδιά, το αποτέλεσμα της δουλειάς της αρχαιολόγου και συγγραφέα Κατερίνας Σέρβη και του κομίστα Θανάση Πέτρου αφηγείται τα γεγονότα πριν και κατά τη διάρκεια της Μάχης του Μαραθώνα μέσα από τα βιώματα τριών αγοριών της αρχαίας Αθήνας. Ο μικρός Αετίωνας και οι φίλοι του Γλαύκος και Λέαγρος, ακολουθούν χωρίς πολλή σκέψη τον μεγάλο αδελφό του Γλαύκου, τον Νικία, στον Μαραθώνα μαζί με τον στρατό της πόλης που υπό τον στραγηγό Μιλτιάδη οδεύει προς τη μάχη στην οποία θα αντιμετωπιστούν οι Πέρσες. Τα ιστορικά γεγονότα παρουσιάζονται χωρίς να δίνονται υπερβολικά πολλές πληροφορίες, με απλό τρόπο, η σημασία τους εξηγείται χωρίς μεγαλοστομίες ενώ στο τελευταίο κομμάτι του βιβλίου προσεγγίζεται το θέμα της αλήθειας και του μύθου. Με ένα επίμετρο η συγγραφέας θέτει τα ερωτήματα που απασχολούν (και ταλαιπωρούν) τους ιστορικούς, εισάγοντας τα παιδιά στην προβληματική της έρευνας, των ιστορικών πηγών και του λεπτού διαχωρισμού μεταξύ αλήθειας και μύθου, μεταξύ ιστορικού γεγονότος και επινόησης. H μάχη που, σε κάθε περίπτωση, καθόρισε τον ρου της Ιστορίας γοητεύει και παρασύρει σε σκέψεις και θεωρίες για το «τι θα είχε γίνει αν...». Η καταληκτική παρατήρηση πως «αν είχαν νικήσει οι Πέρσες και όχι οι Έλληνες, ο κόσμος θα ήταν απλά διαφορετικός» συνοψίζει μια ψύχραιμη αλλά και χρήσιμη προσέγγιση που είναι θετικό τα παιδιά να συνειδητοποιούν από νωρίς: ότι δηλαδή, μια άλλη εξέλιξη από αυτή που γνωρίζουμε (για κάθε γεγονός) θα έκανε το αποτέλεσμα διαφορετικό και όχι απαραιτήτως καλύτερο ή χειρότερο. Τα παιδιά αποκτούν με το βιβλίο των Σέρβη - Πέτρου ακόμη ένα εργαλείο για να καταλάβουν την Ιστορία αλλά και επιχειρήματα κατά του δογματισμού. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού, από την τρίτη τάξη και πάνω. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Με ήρωες τρία μικρά αγόρια, και σε δεύτερο πλάνο την αδελφή του ενός, τα σημερινά παιδιά θα απολαύσουν την αφήγηση από καρέ σε καρέ για μια από τις πλέον εμβηματικές στιγμές στην Ιστορία της αρχαίας Ελλάδας. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι μεγάλοι: Η αλήθεια για τη μάχη του Μαραθώνα, στην οποία διαλύθηκε το γόητρο των παντοδύναμων Περσών ενώ δημιουργήθηκε το υπόβαθρο για να τονωθεί το ηθικό των Αθηναίων και να ενδυναμωθεί η ενότητά τους, προκαλεί σταθερά το ενδιαφέρον των παιδιών, μια που από πολύ νωρίς διδάσκονται τα ιστορικά γεγονότα. Η προσέγγιση της Ιστορίας μέσω ενός είδους αγαπητού στα παιδιά, όπως τα κόμικ, είναι ένας επιτυχημένος συνδυασμός. Από τα Κλασσικά Εικονογραφημένα και τις δεκάδες διασκευές κλασσικών έργων της λογοτεχνίας σε κόμικ, έως την δημιουργία αυτοτελών ιστοριών με ιστορικό ή μη θέμα, τα παιδιά αγαπούν τις ιστορίες σε καρέ. Στο κόμικ Στη Μάχη του Μαραθώνα θα βρουν μια συνεκτική αφήγηση εικονογραφημένη με ηρεμία, σαφήνεια, χιούμορ και δυναμικές αντιθέσεις στους χρωματισμούς.(Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 26/10/2015)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601658957
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2015
Αριθμός σελίδων80
Διαστάσεις31x23
ΕπιμέλειαΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ
ΕικονογράφησηΠΕΤΡΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
Κωδικός Πολιτείας3330-7512
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, mhnaraki, paulosstrouggaris

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

andreashillas

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΡΟΣ Τ' ΑΣΤΡΑ
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
€18.55 €9.28
(-50%)
Κερδίζετε €9.27
ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΡΑΣΙΔΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
€13.90 €6.26
(-55%)
Κερδίζετε €7.64

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS