Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 340 / ΣΕΙΡΑ)

ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ

+
-
KHADRA YASMINA
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7652
Τιμή Έκδοσης
€18.70
Τιμή Πολιτείας
€8.41
(-55%)
Κερδίζετε €10.29


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τον φώναζαν Τυραμπό, όπως το άθλιο χωριό της Αλγερίας στο οποίο είχε γεννηθεί στη δεκαετία του 1920. Διέθετε αφοπλιστική αθωότητα και μια αριστερή γροθιά που έσπαγε κόκαλα. Γνώρισε και συναναστράφηκε τους Ευρωπαίους, απέκτησε δόξα, χρήματα, έγινε άσος του ρινγκ, αλλά κανένα τρόπαιο και καμία ανταμοιβή δεν έκανε την ψυχή του να σκιρτά όσο το βλέμμα μιας γυναίκας. Αλλά σ' έναν κόσμο όπου η απληστία και το γόητρο είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι, ο έρωτας είναι κάτι που πολλές φορές οδηγεί σε άκρως επικίνδυνα μονοπάτια.
Μέσα από μια αξιοθαύμαστη αναπαράσταση της Αλγερίας του μεσοπολέμου, ο Γιασμίνα Χάντρα σκηνοθετεί τη δική του Αισθηματική αγωγή και τα επακόλουθά της: η διαδρομή από την άνοδο ως την πτώση ενός πεισματάρη χαρισματικού νέου, ο οποίος έγινε ίνδαλμα της πυγμαχίας και λατρεύτηκε από τα πλήθη, αλλά παρέμεινε πιστός στις αρχές του, έχοντας κατά βάθος ως μοναδική του επιθυμία το να γίνει ο ίδιος κυρίαρχος του πεπρωμένου του... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Μιλώντας για τον Τυραμπό, μας μιλάει για τη χώρα του, για τις πολύπλοκες σχέσεις των τριών κοινοτήτων, των μουσουλμάνων, των Εβραίων, των Ευρωπαίων αποίκων, και για τις αδύνατες αγάπες..." (εφ. Le Figaro)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLES ANGES MEURENT DE NOS BLESSURES
ISBN139789601661421
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων472
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΤΡΙΓΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕπιμέλειαΑΝΔΡΕΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΝΤΡΑ ΓΙΑΣΜΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-7652
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Μενέλαος, katiazag, Melissa2013, Μανώλης Γαλανός

Κριτικές για το προϊόν

[05/01/2021] clea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ο κεντρικός ήρωας και αφηγητής -αστοχία θεωρώ την ταύτιση αυτή- είναι ένας νεαρός Άραβας χωρίς μόρφωση, απίστευτα αθώος και αφελής, που παρά τις δυστυχίες του και το σκληρό του πεπρωμένο δεν καταφέρνει μέχρι το τέλος να γίνει συμπαθής στον αναγνώστη.
Ωραία αφηγηματική γλώσσα κατά τα άλλα, λυρική και εμπειρίες ζωής που συμπυκνώνονται σε ανεξάντλητες φιλοσοφίες, που άλλοτε συγκινούν και άλλοτε κουράζουν. Πρόκειται πράγματι για ωραία αναπαράσταση της Αλγερίας του μεσοπολέμου, αλλά τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο οπισθόφυλλο νομίζω ότι δεν είναι απολύτως αντιπροσωπευτικά της μυθιστορίας του βιβλίου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΥΤΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
SENFT GERHARD
€16.96 €7.63
(-55%)
Κερδίζετε €9.33
Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '40
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS