Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΖΗΛΩΤΗΣ // Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ

Ο ΖΗΛΩΤΗΣ

Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ

+
-
ASLAN REZA
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7649
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€13.16
(-30%)
Κερδίζετε €5.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ένας περιπλανώμενος Ιουδαίος, ιεροκήρυκας και θαυματοποιός, διέσχισε απ' άκρη σ' άκρη τη Γαλιλαία, προσελκύοντας οπαδούς, για να ιδρύσει αυτό που εκείνος ονόμαζε "βασιλεία του Θεού". Το επαναστατικό κίνημα που προκάλεσε ήταν τόσο απειλητικό για την καθεστηκυία τάξη, ώστε συνελήφθη, βασανίστηκε και εκτελέστηκε ως κοινός εγκληματίας. Λίγες δεκαετίες μετά τον ταπεινωτικό θάνατο του, οι ακόλουθοί του έμελλε να τον ονομάσουν Θεό. Ο Ρέζα Ασλάν υπογράφει μια προκλητική, συναρπαστική και απόλυτα εμπεριστατωμένη βιογραφία που θέτει σε αμφισβήτηση παλιές και βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις για τον άνθρωπο που γνωρίζουμε ως Ιησού τον Ναζωραίο.
Συγκρίνοντας και φωτίζοντας τον Ιησού των Ευαγγελίων με τις ιστορικές πηγές, ο Ασλάν σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός άνδρα γεμάτου πίστη και πάθος, ο οποίος ωστόσο σπαράσσεται από αντιθέσεις: ένας άνδρας φιλειρηνικός ο οποίος παρακινούσε τους οπαδούς του να οπλιστούν με σπαθιά ένας εξορκιστής ο οποίος θεράπευε δια της πίστης και προέτρεπε Τους μαθητές του να κρατούν μυστική την ταυτότητά του και τέλος ο ανατρεπτικός "Βασιλιάς των Ιουδαίων", του οποίου η υπόσχεση να τους ελευθερώσει από τη Ρώμη δεν υλοποιήθηκε στη διάρκεια της σύντομης ζωής του. Ο Ασλάν διερευνά τους λόγους για τους οποίους η πρωτοχριστιανική εκκλησία προτίμησε να διαδώσει μια εικόνα του Ιησού ως ενός φιλειρηνικού πνευματικού δασκάλου και όχι ως ενός πολιτικά συνειδητού επαναστάτη. Και καταπιάνεται με τον γρίφο του πως ο Ιησούς κατανοούσε τον εαυτό του - με το μυστήριο που βρίσκεται στο επίκεντρο όλης της μετέπειτα διαμάχης σχετικά με τη θεότητά του.
Ο Ζηλωτής προτείνει μια καινούρια θεώρηση μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες που ειπώθηκαν ποτέ, ενώ συνάμα επικυρώνει τη ριζοσπαστική και ρηξικέλευθη φύση της ζωής και της αποστολής του Ιησού της Ναζαρέτ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Μια τολμηρή και εξαιρετικά τεκμηριωμένη αναθεώρηση της πιο σημαντικής ζωής που βιώθηκε ποτέ» (Lawrence Wright)

Περιεχόμενα

Χάρτης: Παλαιστίνη του 1ου αιώνα
Ο Ναός στην Ιερουσαλήμ
Σημείωμα του συγγραφέα
Εισαγωγή
Χρονολογία
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
Πρόλογος: Ένα διαφορετικό είδος θυσίας
Κεφάλαιο 1: Μια ασήμαντη κουκκίδα στον χάρτη
Κεφάλαιο 2: Βασιλιάς των Ιουδαίων
Κεφάλαιο 3: Ξέρετε από που κατάγομαι
Κεφάλαιο 4: Η Τέταρτη Φιλοσοφία
Κεφάλαιο 5: Πού είναι ο στόλος σου που θα σαρώσει τις ρωμαϊκές θάλασσες;
Κεφάλαιο 6: Έτος Πρώτο
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
Πρόλογος: Ζήλος για τον οίκο σου
Κεφαλαίο 7: Φωνή βοώντος εν τη ερήμω
Κεφάλαιο 8: Ακολουθήστε με
Κεφάλαιο 9: Με το δάχτυλο του Θεού
Κεφάλαιο 10: Ελθέτω η βασιλεία σου
Κεφάλαιο 11: Εσείς ποιος λέτε ότι είμαι;
Κεφάλαιο 12: Όχι βασιλιάς αλλά Καίσαρας
ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ
Πρόλογος: Ενσαρκωμένος Θεός
Κεφάλαιο 13: Αν ο Χριστός δεν έχει αναστηθεί
Κεφάλαιο 14: Δεν είμαι απόστολος;
Κεφάλαιο 15: Ο Δίκαιος
Επίλογος: Θεός αληθινός εκ Θεού αληθινού
Ευχαριστίες
Σημειώσεις
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςZEALOT: THE LIFE AND TIMES OF JESUS OF NAZARETH
ISBN139789601661612
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων480
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑ ΑΡΕΤΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΣΛΑΝ ΡΕΖΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-7649
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[04/02/2020] Γιώργος997.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Ο Μουσουλμάνος Θρησκειολόγος Ασλάν Ρέζα, γράφει εδώ ένα βιβλίο παρουσιάζοντας έναν Ιησού Χριστού κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τα δικά του, ίσα ίσα για να μπορεί να χωρέσει στο καλούπι του αντιδραστικού Ισλάμ.
Ο Ρέζα δεν είναι ένας απλός Μουσουλμάνος, είναι οπαδός(κατά δήλωση του) του μυστικιστικού σουφισμού του "προσωπικού Τζιχάντ" και των περιστρεφόμενων Δερβήσιδων. Ο Σουφισμός, αντίθετα με τον κλασικό Ισλαμισμό, πιστεύει ότι "η ανάμιξη όλων των θρησκειών-υπό την κυριαρχία του Ισλάμ βέβαια- οδηγεί στην τέλεια γνώση του Θείου. Συνεπώς, ο Ρέζα που για ένα μικρό διάστημα υπήρξε και Ευαγγελιστής θέλει να προσαρμόσει τον Ιησού Χριστό στα μουσουλμανικά πρότυπα. Εξαιτίας του Ριζοσπαστικού του χαρακτήρα το Ισλάμ, δεν μπορεί να δεχτεί την ήττα, την θυσία, το "αγάπα τον εχθρό σου", την ταπείνωση και γενικά τον συγχωρητικό και φιλανθρωπικό, με κέντρο τον Θεό και τον πλησίον χαρακτήρα της διδασκαλίας του Χριστού και συνεπώς του Χριστιανισμου. Συνεπώς ο Ρέζα υποβιβάζει τον Ιησού από την θέση του Χριστού και Σωτήρα της ανθρωπότητας στην θέση ενός Ζηλωτή, επαναστάτη(στα πρότυπα του Τζιχάντ) περιπλανώμενου δασκάλου.
Ο Θρησκευτικός Συγκριτισμός στα καλύτερα του. Όπως πάντα όμως συγχέει την πραγματικότητα με το "επιθυμητό αποτέλεσμα" καταλήγοντας σε αυθαίρετα συμπεράσματα όπως ότι ο Ιησούς Χριστός ανακηρύχθηκε Θεός από τους μαθητές του "χρόνια μετά", ενώ έχουμε την ιστορική ομιλία του Απόστολου Πέτρου την ημέρα της Πεντηκοστής λίγους μήνες μόνο μετά την σταύρωση του Χριστού.
[28/03/2016] kyr1960.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Έξοχο ιστορικό αφήγημα. Ο διάσημος θρησκειολόγος Reza Aslan με εξονυχιστική διερεύνηση όλων των διαθέσιμων ιστορικών πηγών αναπλάθει πειστικά το βίο και την εποχή του Ιησού από την Ναζαρέτ. Η προσέγγιση είναι λεπτομερής, ξεκάθαρη και απροκατάλυπτη. Οπωσδήποτε θα ήταν χρήσιμη η βαθύτερη ανάλυση της θεολογικής, ηθικής και πολιτικής διδασκαλίας του Ιησού. Εν πάσει περιπτώσει πρόκειται για ένα αριστούργημα, το οποίο ενδείκνυται για κάθε καλλιεργημένο αναγνώστη. Σωτήρης Κυρίκος, Ιατρός Καρδιολόγος Διευθυντής Ε.Σ.Υ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ 1793
HUGO VICTOR
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
Οι τελευταίες σελίδες από το ημερολόγιο μιας γυναίκας
BRYUSOV VALERY
€10.60 €4.77
(-55%)
Κερδίζετε €5.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS