Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΑΙΣΕ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Η ΑΙΣΕ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

+
-
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7481
Τιμή Έκδοσης
€7.00
Τιμή Πολιτείας
€4.90
(-30%)
Κερδίζετε €2.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Είκοσι Ιουλίου, το θυμάσαι πολύ καλά, είχε γίνει η μεγάλη καταστροφή. Ξύπνησες το πρωί και ήταν η λεκάνη στη ρίζα της συκιάς σου γεμάτη με σύκα ανοιγμένα. Με το νυχτικό βγήκες έξω τα χαράματα, πήρες το φαράσι και τη σκούπα να τα μαζεύεις. Μάζευες, μάζευες και τελειωμό δεν είχαν. Τα συκαλάκια σου, σκεφτόσουν, τα μελένια σου τα σύκα και μαράζωνες τη συκιά. Και έλεγες τι θα τρώμε τώρα τον Αύγουστο που δεν θα είχες τα συκαλάκια τα γλυκά, τι θα τρώμε τον Αύγουστο που δεν θα έχουμε σύκα.
Αν δει το πλάσμαν τα σύκα να ψήννουνται εποχήν που 'εν ένι του τζαιρού τους, σημαίνει μεγάλον μαράζιν. Σημαίνει καβκάδες, καρκασαλλίκκιν, κακόν. Που τζείνα τα κακά που 'εν ημπορεί να βάλει το σέριν του ούτε ο ίδιος ο Θεός. Τίποτε 'εν θα ημπορεί να κάμει ο Πλάστης.
Έτσι σε βρήκε η γειτόνισσα το πρωί. Ήρθε καταχαρούμενη να σου πει τα νέα. Σωθήκαμε, σου φώναξε. Σωθήκαμε. Ήρθε η μάνα μας να μας σώσει. Ήρθε η Αϊσέ να κάνει εδώ διακοπές. "Τι κάνεις εκεί με τα σύκα;" "Σκάσανε όλα" της είπες. "Ανοίγουνε τα συκαλάκια μου τον Ιούλιο, τα μελένια μου τα σύκα που ζηλεύει όλη η γειτονιά. Σκάνε και πέφτουνε στην αυλή. Δεν θα έχουμε σύκα να τρώμε τον Αύγουστο" είπες και βούρκωσες. Άφησες μετά τη γειτόνισσα στην αυλή και έτρεξες να ξυπνήσεις τον γιο σου. "Μάνα, τι γίνεται;" σου φώναξε. "Ήρθε" του είπες "η Αϊσέ να κάνει εδώ διακοπές. Και εμάς μας αρρώστησε η συκιά μας. Δεν θα έχουμε κάτι να την τρατάρουμε. Δεν θα μπορέσουμε τον Αύγουστο να τρώμε σύκα".
Και άρχισες ύστερα να κλαις". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Στα βιβλία της η Κωνσταντία Σωτηρίου θέτει στο επίκεντρο τη διπλή αίσθηση συντριβής τόσο των Κύπριων γενικά όσο και των γυναικών ειδικότερα. Επομένως, μέσω της επικάλυψης των συστημάτων καταπίεσης, ορθώνεται η κυπριακή τραγωδία ως τραύμα τόσο των ντόπιων ενώπιον των εισβολέων όσο και των γυναικών απέναντι στην ανδρική επιθετικότητα. Φαίνεται πως η γυναικεία οπτική αντανακλά όχι μόνο τον πόνο των αμάχων για τις απώλειες των ανδρών, αλλά και τον ανθρώπινο θρήνο απέναντι στα δεινά της Ιστορίας». (Γιώργος Ν. Περαντωνάκης, bookpress.gr, 10/03/2022)

Περιεχόμενα

Η περικαλύπτουσα ημέρα
Θρόμβος αίματος
Η μετοικεσία
Ο σκοτισθείς ήλιος
Αι γυναίκες
Η τράπεζα
Ο άνθρωπος
Το ενιαίον του Θεού
Τα πνεύματα
Η αμοιβαία απάτη
Η αγγελία
Η αναπόφευκτος ημέρα
Λεπτομέρειες
ISBN139789601661926
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ 366
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2015
Αριθμός σελίδων104
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3330-7481
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mitsost

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsost

Κριτικές για το προϊόν

[21/04/2018] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο τρόπος που είναι γραμμένο, η συναισθηματική του ατμόσφαιρα αλλά και η απαράμιλλη σε γοητεία κυπριακή γλώσσα προσδίδουν σ'αυτό το όμορφο βιβλίο μια αίγλη παλιάς εποχής. Αν και σύντομο είναι αρκετό ώστε να μπούμε στην ψυχολογία της ηρωίδας και να ανασάνουμε λίγο από την γλυκόπικρη εκείνη περίοδο που δυστυχώς αενάως επαναλαμβάνεται. Συγχαρητήρια στην ωραία συγγραφέα! Άρτιο!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΙΝΑ
€81.62 €32.65
(-60%)
Κερδίζετε €48.97
ΚΥΜΑΤΑ ΝΕΚΡΩΝ
RYAN CARRIE
€22.00 €8.80
(-60%)
Κερδίζετε €13.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS