Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΥΑΛΙΚΩΝ

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΥΑΛΙΚΩΝ

+
-
ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ ΜΕΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7823
Τιμή Έκδοσης
€15.50
Τιμή Πολιτείας
€10.85
(-30%)
Κερδίζετε €4.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ιστορία της Μπέμπας και του Βλάση Ταντή, που διατηρούν ένα μαγαζί με γυαλικά. Εκείνη θεληματική και ανήσυχη με τους άλλους άντρες. Εκείνος καταθλιπτικός κι αιώνια ερωτευμένος με τη γυναίκα του. Τους πλαισιώνουν ο Βάσος και ο Σπύρος, δύο φίλοι κωμικοτραγικοί.
Μια ιστορία χαμένων ιδεολογιών και ξοφλημένων ονείρων στη μεταπολεμική Ελλάδα. Βιβλίο-σταθμός στην πορεία του συγγραφέα. Μένει πάντα κλασικό στη συνείδηση των αναγνωστών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα έργο ακέραιο και αντιπροσωπευτικό, με μια λιτότητα μέσων που δύσκολα την έχουν εκμεταλλευτεί με ίση απόδοση και υποβολή άλλοι, προγενέστεροι και σύγχρονοι του Μένη Κουμανταρέα. Πώς ένας πεζογράφος επέτυχε να φτάσει σε μια κάθαρση των αισθημάτων σαν αυτή στην οποία μας οδηγεί αγάλια αγάλια ο Κουμανταρέας μού είναι δύσκολο να το διατυπώσω σαφέστερα, όσο και να μην έχω καμιά αμφιβολία για την ύπαρξη αυτής της κάθαρσης". (Mario Vitti)
"Ο τίτλος δεν είναι τυχαίος. Είναι η τέχνη και τα τεχνάσματα του βίου ή καλύτερα της επιβίωσης. Το βιβλίο θέτει το ερώτημα: πώς θα επιζήσουμε από τη γελοιοποίηση; Η απάντηση είναι η καρικατούρα της απαισιοδοξίας όπως μας την παρουσιάζει η Βιοτεχνία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το θέμα του βιβλίου είναι κοινωνικό και πολιτικό, αλλά με την έννοια της έκθεσης και όχι της θέσης. [...]
Η οικτρή επιχείρηση της Μπέμπας Ταντή μας λέει πως "πήραμε τη ζωή μας λάθος". Αν καταλάβουμε πραγματικά τι συμβαίνει μ' αυτή τη γυναίκα, τότε υπάρχει η ελπίδα ν' αλλάξουμε". (Κρίτων Χουρμουζιάδης)

Περιεχόμενα

Το Γκάζι
Μια περιοδεία στην επαρχία
Νευρόσπαστα
Γυαλιά καρφιά
Μια αναμέτρηση
Ξεσήκωμα
Παλιά και λησμονημένα
Επίμετρο
Σύνοψη
Κριτικές
Συνέντευξη
Λεπτομέρειες
ISBN139789601667263
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2016
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΤΡΑΝΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΜΠΡΑΤΣΟΣ ΑΓΗΣ
Κωδικός Πολιτείας3330-7823
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

bibliophile80, VS.mlmd

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Menis Kazoglou, sdontis, Μενέλαος, giovand, kostavas, mary111, stathis doublecash, mitsost, VS.mlmd, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[09/01/2023] VS.mlmd.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μελαγχολικό και καταθλιπτικό μυθιστόρημα, που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το αστικό τοπίο της πρωτεύουσας απο την αρχή και μέχρι το μέσον σχεδόν της δεκαετίας του εβδομήντα. Αλλά ταυτόχρονα και τόσο σύγχρονο που σε γεμίζει με φόβο για όλα αυτά που βιώνεις ή σε περιμένουν. Δυνατό μυθιστόρημα που γράφεται ανεξίτηλα μέσα σου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00
ΟΙ ΥΦΑΝΤΕΣ
HAUPTMANN GERHARD (NOBEL 1912)
€5.33 €2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS