Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ // Η ΤΕΤΡΑΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ

Η ΤΕΤΡΑΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

+
-
FERRANTE ELENA
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7746
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€13.16
(-30%)
Κερδίζετε €5.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένα σύγχρονο αριστούργημα από την πιο δημοφιλή Ιταλίδα συγγραφέα της εποχής μας. "Η Υπέροχη φίλη μου", το πρώτο βιβλίο της "Τετραλογίας της Νάπολης", είναι η ιστορία της Έλενας και της Λίλας, μια ιστορία που ξεκινά τη δεκαετία του '50 με φόντο μια φτωχογειτονιά της Νάπολης. Η συγγραφέας καταδύεται στην περίπλοκη φύση της φιλίας των δύο κοριτσιών που από έφηβες γίνονται γυναίκες, ακολουθώντας βήμα βήμα την εξέλιξη καθεμιάς ξεχωριστά, τον τρόπο που η μία επηρεάζει την άλλη, τα συναισθήματα που ανά τις δεκαετίες τις βοηθούν να χτίσουν μια ουσιαστική, ακλόνητη σχέση. Με απαράμιλλο στιλ και αψεγάδιαστη, σχολαστική ματιά η Φερράντε σε μια καθηλωτική αφήγηση ξεδιπλώνει μέσα από την ιστορία μιας φιλίας την ιστορία μιας γειτονιάς, μιας πόλης κι εντέλει ενός έθνους που βιώνει κοσμοϊστορικές αλλαγές με το πέρασμα των δεκαετιών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Και τελικά το πραγματικό θέμα της Φερράντε είναι το περιθώριο που έχει ο καθένας από μας, τόσο μεγάλο και τόσο ελάχιστο, να διαμορφώσει ο ίδιος την ύπαρξή του. Κι αυτό το περιθώριο εξετάζει από κάθε του άποψη, πολιτική, προσωπική, υπαρξιακή... Κατά βάθος αυτή η "Τετραλογία της Νάπολης" θα μπορούσε να ονομαστεί η τετραλογία της ελευθερίας» (Le Monde des Livres)
«Να διαποτίσεις τη μυθοπλασία με την αδιάλυτη δύναμη της ζωής, να την κάνεις να είναι όχι απλά λέξεις στο χαρτί αλλά εσωτερική δύναμη, αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της τέχνης...» (Financial Times)
"Η άγνωστη συγγραφέας ενός διάσημου αριστουργήματος... Η Έλενα Φερράντε αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο ως μια σπουδαία συγγραφέας της εποχής μας. Κανείς μας όμως δε γνωρίζει την ταυτότητά της και εκείνη είναι αποφασισμένη να μην την αποκαλύψει» (The Sunday Times)

Περιεχόμενα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Σβήνοντας τα ίχνη
ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ: Η ιστορία του δον Ακίλλε
ΕΦΗΒΕΙΑ: Η ιστορία με τα παπούτσια
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςL' AMICA GENIALE
ISBN139789601667850
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2016
Αριθμός σελίδων440
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΔΟΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΕπιμέλειαΚΑΣΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΕΡΑΝΤΕ ΕΛΕΝΑ
Κωδικός Πολιτείας3330-7746
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kirtka, ΦΜ70, aw.penny, DemetraV, alathiti, faklana3, DimitraRekka, thalou

Κριτικές για το προϊόν

[21/11/2016] Monocotyledon.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Δε σημαίνουν κάτι τα τρία αστέρια, αφού η Φερράντε χτίζει σιγά σιγά, ξεκινώντας με αυτό το πρώτο βιβλίο της Τετραλογίας, το οικοδόμημα της γυναικείας ύπαρξης, δοσμένο από τα πρώιμα χρόνια δύο κοριτσιών. Δεν ξεκινάει όσο δυναμικά θα περίμενε κανείς -δεδομένου του 'ντόρου' που έχει αποκομίσει το βιβλίο άθελά του και χωρίς η ίδια η Φερράντε να το επιδιώξει, εφόσον μένει στην ανωνυμία- ωστόσο, ξεκινάει ομαλά, απλά, λιτά, όπως ακριβώς θα έπρεπε. Δύο κορίτσια και η φιλία τους, οι στιγμές τους ως παιδιά στην Νάπολη του '50. Μου αρέσει που η συγγραφέας δίνει βάσυ σε ιδιαίτερα λεπτά αλλά με βαρύνουσα σημασία στιγμιότυπα από τη ζωή τους. Τι αισθάνθηκαν όταν βγήκαν από τα όρια της γνωστής γειτονιάς τους, τα βλέμματα θυμού, η υποβόσκουσα σύγκριση των δύο κοριτσιών. Η ματιά της μιας επάνω στην άλλη και στην σταδιακή ωρίμανσή τους με την πάροδο του χρόνου. Σημεία που μόνο μια γυναίκα θα μπορούσε να πιάσει με τις συγγραφικές της κεραίες.
Μόλις κυκλοφόρησε και το 2ο μέρος, που μάλλον αρχίζει να αποκτά σφιχτή συνοχή η ιστορία.
[22/07/2016] harristsik.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Μπορει τα επομενα 3 βιβλια της σειρας,να εχουν περισσότερο ενδιαφερον.. Αυτο απο μονο του το βρισκω "χλιαρο".. και για εφηβους,μια χαρα.
[17/06/2016] Σάλλυ Μπόουλς.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετική αφήγηση που μέσα από τη ζωή δύο κοριτσιών ζωντανεύει τη Νάπολη της δεκαετίας του 50. Όταν κλείνεις το βιβλίο ο εδώ κόσμος σου φαίνεται λιγότερο πραγματικός σε σχέση με κείνο που ξεδιπλώνει η Ferrande μπροστά σου.
[14/05/2016] Σίκαλη.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ό,τι καλύτερο έχω διαβάσει εδώ και καιρό. Είναι από τα βιβλία που σε επηρεάζουν, που όταν τα αρχίσεις δεν θες με τίποτε να τελειώσουν. Και όταν διαβάσεις και την τελευταία σελίδα και κλείσεις το βιβλίο, νοιώθεις ένα αίσθημα κενού. Σαν να είπες αντίο σε εναν αγαπημένο φίλο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΨΑΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ
LOTTI PIERRE
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00
ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΒΟΥΡΝΑΣ ΤΑΣΟΣ
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS